Restaurant Hertog Jan sluit zijn deuren eind december 2018. Deze sluiting van een 3 Michelinsterren zaak was groot nieuws in de culinaire wereld.

Er bleef dus weinig tijd over om Hertog Jan te ontdekken en de gelegenheid deed zich voor om samen met vrienden deze unieke ervaring te delen. Het restaurant is gevestigd in een boerderij die Gert de Mangeleer en Joachim Boudens in 2010 overnamen. Na een grote renovatie verhuisde Hertog Jan in juli 2014 naar de hoeve. Gert de Mangeleer is verkozen geweest tot ‘European chef of the year’. In 5 jaar tijd kookten ze 3 sterren bijéén.

Gert is ook afkomstig van Dendermonde dus moesten we dit zeker eens gaan ontdekken.

Het onthaal was heel professioneel maar de start was in mineur. Het was een prachtige zomerdag met meer dan 20 graden en we konden helaas niet aperitieven op het terras. Nochtans is er een prachtig terras aanwezig met een mooi zicht naar de enorme tuin. De stoelen waren weg voor onderhoud. Spijtig!

Voor de rest was alles piekfijn in orde van champagne tot de koffie met hapjes.

Wij hadden gekozen voor de menu ‘korte ontmoeting’ :Hapjes – 2 voorgerechten – 1 hoofdgerecht – 2 nagerechten – snoepjeskar.

De hapjes waren rilette met augurk, West-vlaams rood rund met anjovis, bloedworst, koffie met aardappel en vanille.

Voorgerecht was een carpaccio van zeebaars met radijs en citrusafriaan. 2de voorgerecht was een prachtig bordje asperges met bergamot en botarga.

Hoofdgerecht was eend met rode biet en zoethout. (vonden we persoonlijk geen hoogvlieger)

Dessert was een bordje ananas/kokos en munt. 2de dessert was een creatie met alle lievelingssnoep van Gert en dat in een lekker tasje. Super lekker en crispy!

Met de koffie was er nog een leuke en lekkere snoeptafel waar je kon kiezen tussen heel lekkere hapjes zoals Dendermondse Vlaai, frambosentaartje, neuzekes, Melo cake , cannelés de bordelais (mijn lievelingskoekje) etc…

Voor we begonnen te eten werden we uitgenodigd om de keuken te gaan verkennen. In de keuken werkt er maar liefst 30 man. Indrukwekkend! De keuken bevindt zich in een oude gerestaureerde loods. Na de lunch was het tijd voor een wandeling in de tuin. In de omringende tuinen worden producten gekweekt die de basis vormen van de culinaire creaties van Gert De Mangeleer.

Kortom, een aanrader en een unieke belevenis!

 

De menu

Sfeerbeelden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here