Gedurende het jaar organiseert kook- en wijnatelier Lagom te Berlare verschillende kookworkshops. Xavier à la carte was aanwezig op de workshop streetfood China-Taiwan. Lagom ligt aan het Donkmeer en we konden met die uitzonderlijke temperaturen in februari zelfs buiten aperitieven.

De Lagom kookworkshops zijn de uitgelezen manier om je skills achter het fornuis verder aan te scherpen. Zowel beginners als de meer gevorderde foodies kunnen hier terecht. Onder het waakzame oog van Sven Bogaert gingen we aan de slag en kwamen we alles te weten over de geheimen van streetfood. Na het bereiden van de verschillende gerechtjes werden onze smaakpapillen beloond en genoten we samen van onze eigen creaties.

Volgens Lagom is koken meer dan hakken, blancheren en stoven. Het brengt mensen dichter bij elkaar, maakt mensen gelukkig en brengt gezelligheid. Dit kunnen we alléén maar beamen!

Kijk eens naar de kalender voor de volgende workshops en laat jullie onderdompelen door de mooie omgeving en leuke workshops.

Wat hebben we klaargemaakt:

Dumplings – varkensvlees met pittige dipsaus
Bao pikante kip en sesam
Pikante kip – gedroogde chilipepers – pinda’s en gebakken rijst
Droog gebakken sperziebonen
Zoute garnalen – krokante knoflook – ui en chilipeper
Dim sum – garnaal – varkensvlees – gember – zoetzuur
Beef chow fun – rijstnoedels – lente ui

Sfeerbeelden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here