Ergens in het Scheldeland tussen Donk, Uitbergen, Wichelen en Berlare, vind je het Donkmeer. Vorig weekend hebben we een wandeling gemaakt rond het meer en met dit prachtig weer was de temperatuur aan het water zalig!

Het Donkmeer heeft een wateroppervlakte van circa 86 hectare en is daarmee, na het Schulensmeer, het op één na grootste meer in Vlaanderen.

Het meer nodigt uit tot het huren van een bootje, vissen, wandelen, fietsen en bovenal genieten van de Donkse paling in één van de vele restaurants die je in de onmiddellijke omgeving van het Donkmeer aantreft. Het restaurant Pluim die al bestaat sinds 1902 is enorm gekend voor zijn paling.

Haaks op het meer vind je de Festivalhal met een tribune en een speelplateau. Telkens in de onpare jaren kan het publiek hier genieten van muzikale openluchtspektakels die georganiseerd worden door Festivaria. Een aanrader !

Vlakbij het Donkmeer ontdek je Nieuwdonk: Een uitgestrekt park- en recreatiedomein (175 ha) met ontspanningsmogelijkheden voor het hele gezin tijdens elk seizoen. Liefhebbers van zeilen, surfen, kajakken en duiken kunnen zich uitleven in en op de watersportvijver. In de afgebakende zone is het bij warm weer heerlijk zwemmen onder het waakzame oog van de redders.

Een aanrader dus voor gans de familie en ook voor de honden !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in