Voor onze trip naar Indonesië hadden we een tussenstop voorzien van 4 dagen in Singapore. Singapore staat in de top 10 van de duurste landen ter wereld. Singapore heeft zich ontwikkeld van arm derdewereldland tot één van de welvarendste landen ter wereld. De haven van Singapore wordt wereldwijd in tonnage of aantal containers enkel vooraf gegaan in de ranglijsten door de haven van Shanghai. Het inkomen per hoofd van de bevolking in Singapore is vergelijkbaar met dat van westerse landen. Een huis of een auto kopen is bijna onbetaalbaar. Taxi’s moeten daar 24 uur rijden per dag anders is het niet rendabel. Dus kopen ze een wagen met 2 eigenaars en krijgt ieder 12 uur ter beschikking.

Al snel komen we er achter dat Singapore naast modern en gestructureerd ook een waar food walhalla is. We hebben 2 echt lekkere restaurants bezocht waarvan Bacchanalia echt tot onze top 3 ooit behoort.

Als je je ergens kunt uitleven qua winkelen, dan is het Singapore. Orchard Road is een kilometerslange straat met alleen maar malls, met winkels voor elke smaak.

Stel je een stadstaat voor die de essentie bevat van een Brits koloniaal verleden, met de beste elementen uit de Maleisische, Chinese en Indiase cultuur. Maw een perfecte tussenstop voor mensen die willen doorreizen naar Australië of Indonesië zoals wij gedaan hebben. Van hieruit zijn we doorgevlogen naar Lombok in Indonesië.

Gardens by the Bay

Hotel The fullerton Bay

Tree Top Walk met een loopbrug tussen de bomen. De apen lopen daar vrij rond.

Restaurant Bacchanalia : één van de beste maaltijden ooit. Ik wist niet dat een blad sla zo lekker kon smaken. Top gerechten !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in