Vanuit Singapore zijn we dan gevlogen naar het eiland Lombok (Indonesië). Dit eiland ligt juist naast Bali. Een gids beschreef het eiland perfect : “Lombok is het Bali van 30 jaar geleden”. Voor ons was dit ook een aangename verrassing van onze reis. Lombok is nog ongerept en veel minder toeristisch dan Bali.

Lombok is een eiland in de provincie West- Nusa Tenggara van Indonesië. Het maakt onderdeel uit van de keten van de Kleine Sunda Eilanden.
De betekenis van het woord “Lombok” in de Sasak taal is “Recht”, in de Indonesische taal betekent het “Chili” of “peper”. Lombok is veel rustiger en stiller dan Bali, maar heeft wel hetzelfde tropische klimaat en ook prachtige stranden.

De mensen zijn er ook super vriendelijk en dan hebben we direct ondervonden bij de aankomst in de Lombok Lodge. Deze lodge wordt uitgebaat door 2 Belgen Anja en Ben.

Voor de noordwestkust van Lombok liggen de kleine tropische eilanden Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Deze drie eilanden vormen samen het Gili Air-Meno Terawangan Marine Park. De eilanden zijn populaire duik- en snorkelbestemmingen vanwege de koraalriffen en de grote verscheidenheid aan onderwaterdieren.

Wij hadden hier 2 activiteiten geboekt namelijk de watervallen en snorkelen. Het snorkelen was echt fantastisch en samen met een gids hebben we kunnen meezwemmen met reuze waterschildpadden. Dit was echt indrukwekkend.

Samen met een gids van de Lombok Lodge hebben we de watervallen bezocht en hebben er prachtige foto’s kunnen maken.

Als jullie Bali bezoeken mag je zeker Lombok niet links laten liggen. Prachtig eiland met super vriendelijke mensen en hier kan je nog volop genieten van de stilte. Soms ben je helemaal alléén op een groot stuk strand. Zalig !!!

Lombok Loge : ons verblijf bij de Belgen Anja en Ben. Super locatie!

Lombok watervallen

Met de catamaran snorkelen en het ontdekken van de Gili Eilanden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in