Vanuit Lombok hebben we terug het vliegtuig genomen en waren we al na 35 minuten in Bali. Langs de zee is ook mogelijk maar die kan zo woelig zijn dat je gemakkelijk zeeziek wordt.

Wat opvalt is dat Bali veel drukker is en zeker rond de luchthaven en Ubud. Ubud ligt midden een jungle en het is daar enorm vochtig want het kan daar enorm regenen. Ubud vonden we persoonlijk niet zo aangenaam maar gelukkig hadden we een gids geboekt de 2de dag en hebben we mooie dingen gezien. We zijn eerst naar een typisch marktje geweest waar je de lokale kruiden en groenten kon bewonderen.

Dan een Barong dans bijgewoond. Barong is één van de Balinese dansen.  Barong is de naam van de Koning van de Geesten, de leider van de goede krachten in de Balinese mythologie. De dans is gebaseerd op de eeuwigdurende strijd tussen het Goede en het Kwade. Leuk om eens mee te maken.

Daarna mochten we eens een typisch huis bezoeken waar een grote familie woont. Bali wordt ook wel het Eiland der Goden genoemd. Dat is niet voor niets, want het ademt spiritualiteit. Overal ziet u processies en offerandes. Heel bijzonder om mee te maken. Twee maal per dag brengen ze dan offers voor de boze geesten weg te houden.

We hebben nadien de tempel Pura Tirta Empul bezocht. Tot op de dag van vandaag een zeer belangrijke tempel voor fysieke en spirituele reiniging. Zo heb je er een bron met water met er omheen een aantal baden waar de Balinese bevolking zich wast om zich te reinigen (toeristen kunnen zich hier ook reinigen).

De rijstvelden van Jatiluwih staan op de Unesco lijst van beschermde gebieden en worden gezien als één van de mooiste rijstvelden van Indonesië. Een wandeling door de rijstvelden mag hier niet ontbreken. Toch één van de hoogtepunten van onze reis !

Daarna zijn we richting noorden getrokken en hier waren we wel aangenaam verrast. Hier zie je het echte Bali. Veel groen en veel rustiger.

De laatste dagen hebben we doorgebracht aan de kust in Seminyak en dat was ook een topper. Zalig hotel aan het strand met alle mogelijke faciliteiten.

Lokaal marktje in Bali, loont de moeite om daar eens rond te lopen…op foto 4,5 en 6 zie je een persoon offers brengen voor de boze geesten weg te houden en hun dankbaarheid te uiten.

Barong dans

Bezoek van een tempel. Er was juist een ceremonie bezig van spirituele reiniging. Best wel indrukwekkend! 

Prachtige rijstvelden in Bali. Zeker één van de hoogtepunten van onze reis.

Uitrusten aan een zeer aangenaam kuststadje… Seminyak.  Mooie strandbars en restaurants.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in