Als je Bordeaux zegt dan denk ik natuurlijk aan de wijnen maar ik ben ook zot van Canelés de Bordeaux. Dit is een traditioneel Frans gebakje met een vla-achtige vulling en een donker gekarameliseerde buitenkant. Je vindt ze op elke hoek van de straat.

Bordeaux ligt langs de Garonne en is de hoofdstad van de wijn. De ideale bestemming voor een (lang) weekend waarin cultuur, erfgoed en gastronomie samengaan. Laat je citytrip op een verlengd weekend niet beginnen op een zaterdag want op zaterdag en zondag zijn veel wijnkastelen gesloten. Wij zijn vertrokken op donderdag en zondag naar huis! Ideale dagen om Bordeaux en omgeving te verkennen want alles is open en terrasjes komen al van s’morgens vroeg tot leven.

In het historische stadscentrum vindt u prachtige 18de eeuwse bouwwerken waarbij u meer dan eens stil zal worden van de indruk en fascinatie die ze opwekken. Niet voor niets wordt wel eens gezegd dat Bordeaux de mooiste Franse stad na Parijs is.
Alleen is Bordeaux een stuk compacter, waardoor u de stad gerust volledig te voet kunt bezoeken. Er zijn tal van musea met prachtige kunstcollecties te bewonderen, gaande van 14de eeuwse kunst tot hedendaagse artiesten.

Bordeaux is ook de stad met de meeste terrasjes voor een lekker glaasje wijn of koffie te drinken. Heb nog nooit zoveel terrasjes gezien in 1 stad en dat maakt deze stad super gezellig om rond te slenteren want in elk hoekje of straat vind je een gezellig plekje.

We zijn ook culinair verwend geweest in sommige restaurants. Maar toch vind ik de Belgische keuken zeker niet moet onderdoen voor de Franse. We zijn verwend in België! Restaurant Le point Rouge was heel gezellig met een fantastische mooie toog vol met sterke dranken. Aanrader!

We logeerden in het hotel La Boutique Hotel. De ligging was perfect maar prijs/kwaliteit kon dit zeker beter.

Komen we nog terug? Zeker en vast als je weet dat er zomaar eventjes 850 wijndomeinen liggen rond Bordeaux. Wij hebben de volgende wijndomeinen bezocht : Château Smith Haut Lafitte, Château Beau-Séjour Bécot, Chateau Suduiraut en Château La Gaffelière.

Bordeaux Hotel

Bordeaux Stad

Bordeaux Restaurants

Bordeaux Kastelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in