Als je mij laat kiezen als uitstapje tussen de Belgische Kust en de Ardennen zal ik dikwijls de kust kiezen. Maar mijn vrouw had mij aangenaam verrast voor mijn verjaardag met dit hotel, gelegen in de Provincie Luxemburg namelijk Table de Maxime in Our. Omringd door een lus van de Our, een zijrivier van de Lesse, is Our een heel charmant dorp. Het herbergt oude lage huizen, met typische lokale architectuur, gemaakt van zandsteen. Aan weerszijden van het dorp kruist een stenen brug in halve maanvorm de Our. Van Dendermonde is het zeker 2 uur rijden maar het loont zeker de moeite.

De vallei en de omliggende bossen zijn een bevoorrechte omgeving voor de vele wandelingen vanuit het centrum.

Maxime Collard eigenaar en Chefkok van Table de Maxime is geboren en getogen in de Ardennen en verwelkomt u daar graag aan tafel. In dit gerenoveerde boerderijtje gaan rustiek en modern design hand in hand. Er heerst een zachte, hedendaagse sfeer op deze plek vol geschiedenis. Maxime Collard is één van de poulains van Geert Van Hecke. Zo was hij 5 jaar lang souschef in het driesterrenrestaurant “De Karmeliet” in Brugge. Nadien keerde hij terug naar zijn geboortedorp Paliseul. Kort na de opening van zijn restaurant werd Maxime uitgeroepen tot Belofte voor Wallonië in Gault&Millau en beloond met 1 Michelinster. Vorig jaar kreeg hij zijn tweede ster. Zijn keuken, laat zich drijven door het ritme van de seizoenen en de aanpalende bossen en velden, wat men terugvindt doorheen de creatieve gerechten die zowel door de amateur van delicatessen als door de meest doorwinterde fijnproevers worden geapprecieerd.

Een paar stappen verder op het mooie terras kunt u zalig tot rust komen tussen de weelderige natuur. En op enkele meters van het restaurant kronkelt de Our, naar de omliggende velden en bossen waar het heldere water voor nieuw leven zorgt.

Om u wat langer van de charmes van deze streek te laten genieten, biedt Maxime Collard ook 6 verleidelijke kamers aan. Comfort en rust zijn gegarandeerd in deze oogstrelende kamers met sobere en warme tinten. Het hedendaagse meubilair versmelt in elke kamer perfect met de oudere, historische elementen en maakt elke ruimte uniek.

Enkele minuten te voet van La Table de Maxime staat la Fabrique du Pré Maho die verbluft met zijn architectuur, (wij verbleven in dit hotel).  Het verblijf is een paalwoning volledig opgetrokken uit hout en bovendien een passiefhuis. De ruime vertrekken laten volop licht binnen en brengen de bewoners rechtstreeks in contact met de natuur. Het lichte houtwerk en de rustgevende tinten zorgen voor een ontspannen gevoel. Het moderne gebouw van vijf verdiepingen met vier kamers is tegen een heuvel gebouwd. Een architectonisch hoogstandje, vol met technische snufjes. Wij hebben daar perfect geslapen met op de achtergrond het geluid van het riviertje de Our. Zalig!!

Beide hotels vormen een stijlvolle, comfortabele uitvalsbasis om de Ardennen in te trekken. Dit kleine Ardense dorp telt nu een sterrenrestaurant, een brasserie en vier hotels met in totaal 29 kamers. Dat een jonge chef dit allemaal in goede banen leidt, met dit niveau van kwaliteit, is een sterke prestatie.

Door de nabijheid van La Table de Maxime en Les Terrasses de l’Our hoeven de bewoners niet ver te lopen om één van de twee zaken aan te doen. Dus je bent zelfs niet verplicht om te gaan eten in de 2 sterrenzaak maar je kan dit gerust combineren met de Brasserie.

Wij komen zeker terug!

OMGEVING :

Error decoding the Instagram API json

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in