Belgen drinken ongeveer 20 miljoen kopjes koffie per dag. Alléén Duitsland,Nederland en de Scandinavische landen drinken meer. En het toeval wilt dat er in mijn eigen dorp Baasrode namelijk bedrijf Basero de duurste koffies roosteren.

Basero is gegroeid uit Chantelly, het chocoladebedrijf van Karel Peeters dat al meer dan twintig jaar gepersonaliseerde chocoladeproducten voor Harrods in Londen ontwikkelt en verkoopt.

Zaakvoerster Chantal Peeters baat haar koffieroosterij uit op de eeuwenoude hofstede ‘hove te Basero’, nu beter bekend als ‘Hof Van Peene’. Vandaar de link met de zorgvuldig gekozen naam Basero Fine Coffee & Tea.

Het “BASERO Fine Coffee & Tea” assortiment zal de meest veeleisende koffieliefhebber en theedrinker kunnen bekoren. De blends en single origins van “BASERO” worden immers enkel met hoogkwalitatieve Arabica koffiebonen uit verschillende continenten samengesteld.

Enkele aparte verhalen zijn de Luwak koffie en Jacu Bird koffie. Deze behoren tot de meest exclusieve koffies ter wereld. De Luwak koffie word geproduceerd op Sumatra door de civetkat, de beste natuurlijke koffiekenner. Dit nachtelijk, katachtig zoogdier nuttigt alleen de koffiebessen op hun piekrijpheid. Eenmaal genuttigd transformeren de bonen zich door de maagsappen en enzymen van de Civet in een zeer delicate en zeldzame koffie.

De Jacu Bird-koffie wordt op natuurlijke wijze geproduceerd door de rondzwervende Jacu Bird. Dit is een bijna uitgestorven vogelsoort, die wordt beschermd door de Braziliaanse wet. Tijdens het oogstseizoen migreren de Jacu Birds van de omliggende nationale parken om zich te voeden met rijpe koffiebessen. De Jacu Birds zwerven vrij rond en worden niet gedwongen gevoed. Basero kijkt er streng op toe en garandeert dat deze koffies 100% van wilde oorsprong zijn en dat geen enkel dier geschaad wordt tijdens de productie. Dit kan enkel tot stand komen door zelf ter plaatse bij de lokale boeren aan te kopen. Men kan het bekijken als een eigen ‘mini’ Fair Trade organisatie.

Vindt u het moeilijk om de juiste thee te vinden? Bij Basero bent u aan het juiste adres voor een exclusieve selectie van hoogkwalitatieve thee’s aangevuld met zelf samengestelde kruiden-en fruitinfusen.

Ga eens langs bij de Factory Shop en laat u verleiden door de koffie, thee en natuurlijk ook de chocolade.

Het assortiment is ook te vinden online op http://www.baseroshop.be/

STEEKKAART BASERO

Chantal Peeters

Hobby

Samen met mijn gezin (3 kinderen) genieten en eens lekker gaan eten.

Cultuurtip of reistip

Reistip : India, één van de mooiste landen en de Taj Mahal is echt prachtig, dat wil ik zeker nog eens zien. Indiërs zijn heel pientere mensen en leuk om mee om te gaan. Ik ben verslaafd aan Italië namelijk de regio Calabrië, niet zo toeristisch, éénvoud en iederéén doet normaal. En ver weg is Azië mijne favoriet. Japan, Birma, Laos etc.. allemaal gedaan en ook het Midden-Oosten door mijn werk. Ik hou echt van Azië. Met een kind van 1 jaar is het nu niet meer evident om zover te reizen.

Lievelingseten of restaurant

Aziatisch eten, sashimi en sushi. Restaurant Sea Grill is voor mij top te Brussel.

Favoriete plek

Aan de Schelde …

Zonde

Een lekker glas wijn en koffie natuurlijk!

Bucketlist

Wereldreis maken met de kinderen maar zal nog moeten wachten tot ze ouder zijn.

Favoriet citaat

No guts no glory

Wat deed je voordien?

Eerst in de zaak van mijn vader gewerkt, dan 19 jaar pistolee in Dendermonde, een broodjeszaak. Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging, welke ook beter combineerbaar is met mijn gezin.

Hoe ben je hier ingerold?

Ik droomde ervan om zelf een product te ontwikkelen en te produceren. En liefst iets compatibel met chocolade. Toen, 8 jaar geleden, was Harrods te Londen op zoek naar een artisanale koffierooster. Wanneer ik dit vernam, ben ik mij gaan verdiepen in de wereld van koffie en thee. En het was liefde op het eerste gezicht. Dus ik besloot om mijn toenmalige zaak te verkopen.

In 2011 was Basero Fine Coffee & Tea een feit. Enkele maanden later kon ik mijn eerste exclusieve koffie aanbieden aan Harrods. Meer bepaald de Saint-Helena koffie, welke zeer moeilijk te verkrijgen is en slechts een productie van 200 tot 300 kilo op jaarbasis heeft wereldwijd. Waarvan dan toch 60 kilo naar Baasrode komt. Sinds dan ben ik constant op zoek naar ’s werelds meest exclusieve koffies en thee’s. Vandaag lever ik mijn producten aan het Midden-Oosten, enkele koffieshops en restaurants in België.

EXCLUSIVE IN BELGIUM! ONLY @ BASERO

Link video Himalaya Coffee

Mijn bezoek aan de roosterij

CONTACT

Sint Ursmarusstraat 54
9200 Baasrode

0475/30 49 53
info@basero.be
website

>> Bekijk op de kaart

Basero op Facebook

INFO

Openingsuren :
Vrijdag: 14u-18u
Zaterdag: 9u-14u

Link Webshop Basero

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here