Chantelly staat voor speciale, exclusieve, kwalitatief hoogstaande chocoladeproducten te produceren. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de fijnste natuurlijke ingrediënten, alle chocoladeproducten zijn handgemaakt waarbij trouw gebleven wordt aan de traditionele methoden.

Karel Peeters en zijn echtgenote Christiane richtten hun bedrijf in 1970 op te Baasrode. Aanvankelijk als bakkerij, die rond 1980 uitgroeide tot één van de vijf grootste van België, met een productie van 9000 broden per nacht. Er werd geleverd aan koude bakkers, ziekenhuizen en rusthuizen. In die periode werden de eerste tekenen van een drastische afname van het broodverbruik duidelijk.

In ’83 werd eveneens een aparte afdeling opgericht voor de aanmaak van chocoladeproducten, met als doel de productie van speciale, exclusieve en kwalitatief hoogstaande producten. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de fijnste natuurlijke ingrediënten, alle chocoladeproducten zijn handgemaakt waarbij trouw gebleven wordt aan de traditionele methoden. Terwijl de bakkerij in omzet daalde, steeg de omzet van de chocolade afdeling voortdurend.

In 1992 werd vanuit Harrods in Londen aan Karel de vraag gesteld om een totaal nieuw pralinenassortiment te ontwikkelen onder de naam Harrods. Dit was de aanzet tot een enorme groei te Londen.

Vandaag de dag stelt Chantelly een 10-tal chocoladebewerkers te werk. Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan werd een reuzepaling in chocolade gemaakt met een gewicht van 920 kg. Goed voor een plaatsje in het Guinness Book of Records als grootste praline ter wereld.

En om af te sluiten… Chocolade is gezond ! Meer bepaald ActicoaTM chocolade. De natuurlijke antioxidanten in chocolade beschermen uw lichaam tegen de negatieve effecten van vrije radicalen (veroorzaakt door stress, luchtverontreiniging, enz.). Ze zorgen dat u in topconditie blijft en u goed in uw vel voelt.

Bezoek Xavier à la carte aan de productiehal.

STEEKKAART CHANTELLY

Karel en Kelly Peeters
Karel en Kelly Peeters

Hobby

Karel : Mijn werk is mijn hobby. Ik ben er zeven dagen per week mee bezig. Het museum Hof van Peene open houden zondags is ook een fijne bezigheid.

Kelly : Op restaurant gaan doe ik heel graag. Met mijn dochter naar de bioscoop gaan. Vakantie is ook een periode waar ik naar uitkijk. Helaas maar 1 keer op een jaar 🙂

Cultuurtip of reistip

Karel : Wij zijn vroeger samen naar Japan geweest maar helaas is mijn interesse nu verdwenen voor nog op reis te gaan.

Kelly : Ik ga heel graag op reis. Onze reis naar Japan is mij altijd bijgebleven. Totaal andere cultuur en eetgewoonten. Kreta ben ik al veel geweest en is vooral kindvriendelijk. Maar ik heb al een groot deel van Europa gedaan.

Lievelingseten of restaurant

Karel : Spek met eieren en gewone boerenkost.

Kelly : Ik eet alles wel graag. Heel graag Sint-Jacobsvruchten, kalfszwezeriken… Restaurant De Snuiver in Lebbeke of ‘t Vier Emmershof in Lokeren zijn mijn favorieten.

Favoriete plek

Karel : Ik voel mij het meest op mijn gemak in mijn bedrijf.

Kelly : Thuis kom ik tot rust. En dat samen met een goed glas wijn.

Zonde

Karel : Ik ben een roker dus ik kan genieten van een goeie sigaret. En ik moet alle dagen proeven van chocolade maar dat is geen zonde! Er is geen enkele vrucht in de wereld die zo positieve elementen bevat dan de cacaoboon. Als je chocolade eet, heb je niks anders nodig. Maar door de massaproductie van chocolade worden veel van die positieve elementen kapot gemaakt. Daar is Chantelly juist sterk in, wij behandelen de chocolade met grote zorg en behandeling daardoor behoudt die al de goeie kenmerken van chocolade. Daar kunnen wij ons diversifiëren tov massaproductie. In onze chocolade zitten enorm veel polyfenolen. Ze prijzen deze stoffen aan om hun heilzame werking als antioxidant, werking tegen ontstekingen en allergieën en beschermende werking tegen hart- en vaatziekten, kanker en diabetes.

Kelly : Ik eet alle dagen chocolade en ik hou ook wel van chips.

Bucketlist

Karel : Zolang mogelijk blijven werken en dat ik nog lang gezond mag blijven zodat ik zoveel mogelijk zaken en ervaringen kan doorgeven aan mijn opvolgers.

Kelly : Zuid-Afrika bezoeken en nog zoveel mogelijk reizen. Een dierenasiel oprichten maar dat is eerder een utopie. Maar ik hou enorm van dieren. Ik heb zelf katten en een hond.

Favoriet citaat

Karel en Kelly :“Life is like a box of chocolates, you never know what you gonna get.”

Wat deed je voordien?

Karel : Ik had een bakkerij van brood en patisserie (van 1970 tot 96). Maar ik was al bezig met chocolade vanaf 1985. Ik had toen al vlug doorzien dat bakkerijen geen toekomst hadden. Vroeger had je 15000 bakkers, nu nog 2500.

Kelly : Direct van de schoolbanken naar Chantelly gegaan.

Hoe ben je hier ingerold?

Karel : Ik was enorm geïnteresseerd in chocolade en vanaf 1985 ben ik mij daarin gaan verdiepen. In 1992 is er dan Harrods bijgekomen en dan is alles in een stroomversnelling gegaan. Chantelly maakt verschillende assortimenten voor Harrods en zijn gebonden aan exclusiviteit. Al waar Harrods opstaat bij de chocolade komt van Chantelly. In 1996 is ons bedrijf afgebrand en bij de heropbouw hebben we besloten ons volledig toe te leggen op de chocolade.

Kelly : Van mijn 19 jaar al in de familiezaak.

CONTACT

 

Sint-Ursmarusstraat 54
9200 Dendermonde (Baasrode)

+32 (0)52 34 21 34
chantelly@skynet.be
website

>> Bekijk op de kaart

Chantelly op Facebook

INFO

 

Openingsuren:

Elke vrijdag vanaf 14u tot 18u  Elke zaterdag vanaf 9u tot 14u

In de aanloop naar Sinterklaas, eindejaarsfeesten en Pasen zijn er extra openingsuren.

Webshop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here