IsaSushi

Het assortiment voor de feestdagen is klaar !!

Onze heerlijke “dagverse” gemaakte sushi is te verkrijgen als hapje, voorgerecht of hoofdgerecht.

Het assortiment sushi omvat:

Zalm, avocado, mango, geroosterde kokos
Gemarineerde tonijn met crispy quinoa
Scampi met opgelegde gember en citroengras
St Jacobsnootje “Gold” met zwarte truffel
Krab met krokante groentjes en pittig sausje
Grijze Belgische garnalen met een pittige chutney
Zachte zalm met gebakken banaan
Carpaccio met Parmezaanse kaas en rucola

Voor de herfst :

Gebrande zalm met gekarameliseerde prei
Ventresca tonijn met pittig sausje
Floss van tonijn
Scampi met chutney van rode ui en krokante uitjes
St Jacob met Tartufo
Gerookte kip met pickle van pompoen in wortelblad
Verse Noorzeekrab (niet gepastauriseerd) met pijpajuin

Isasushi is het afhaaladres voor dagverse en smaakvolle sushi met passie bereid volgens de Japanse traditie.

Isabel kiest steeds voor verse ingrediënten van topkwaliteit en zorgt voor een origineel assortiment. Zij verrast keer op keer met fantastisch mooie kunstwerkjes.

Rauwe vis (of soms vlees) in plakjes en geserveerd zonder rijst wordt sashimi genoemd.

Nigiri is het bekendste type sushi in Japan. Het is een soort sushi waarbij een klein bolletje rijst met de vingers gevormd wordt met daarbovenop een stukje rauwe vis gedrukt. Om dit bij elkaar te houden, in het geval van bijvoorbeeld gladde inktvis of paling, wordt er ook soms wel een dun reepje nori omheen gebonden

De bekendste soort sushi in het Westen is maki, wat letterlijk gerold betekent. De rijst wordt samen met de overige ingrediënten op een vel nori gelegd en dan stijf opgerold in een cilinder van ongeveer drie centimeter in doorsnee. Daarna wordt de rol in meestal zes of acht plakjes gesneden. Er zijn meerdere soorten maki. Zo is futomaki een wat dikkere rol van ongeveer vier centimeter die behalve de rijst vaak drie verschillende andere vullingen kent.

Wat is het geheim van goede sushi? Natuurlijk moet de vis vers zijn en van goede kwaliteit maar alles staat met de rijst. Dat is de basis. Hij moet juist gekookt en goed gemengd zijn. Heel belangrijk is dat je de korrels niet plet, je moet er de lucht in laten.

Je kan telefonisch of per mail bestellen en dit telkens voor het weekend.
isasushi

STEEKKAART ISASUSHI

Isabel Van Haver

Hobby

Sushi’s maken en vooral lekker koken.
Op restaurant gaan is natuurlijk ook een hobby en shoppen.

Cultuurtip of reistip

Reistip: Tokyo, zijn daar een week geweest,vanalles geproefd en veel ideeën opgedaan voor de sushi’s.

Lievelingseten of restaurant

Little Asia, Hertog Jan, Freek, Amical, Les saveurs de yamada, Auberge Napoleon

Favoriete plek

Gewoon thuis zijn met een lekker glas wijn.

Zonde

Meer zoute dan zoete dingen, ik ben meer een alleseter.

Bucketlist

Ooit terug met de moto rijden en Tokyo opnieuw bezoeken. Tokyo was een prachtige ervaring,daar willen we zeker teruggaan.

Favoriet citaat

Don’t worry, be happy

Wat deed je voordien?

Voordien in een kledingzaak gewerkt in Dendermonde.

Hoe ben je hier ingerold?

15 jaar geleden werkte Leo (mijn man) veel in Duitsland, namelijk in Frankfurt. Daar is een hele grote Japanse gemeenschap. Ik heb er de sushi’s ontdekt en vond deze zo lekker dat ik mij daar beginnen in te verdiepen ben. Ik had ook wel al een voorliefde voor de Aziatische keuken. Ik ben begonnen met zelf sushi’s te maken en is dan een uit de hand gelopen hobby geworden.

CONTACT

 

Processiestraat 23
9200 Sint-Gillis-bij-Dendermonde

+32 476 22 43 31
isasushi@hotmail.com

>> Bekijk op de kaart

IsaSushi op Facebook

INFO

 

Openingsuren
Afhalen vanaf 17 uur vrijdag-zaterdag

Wenst u sushi op een weekdag of ‘s zondags? Bestel tijdig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here