Altijd fijn om een zaak voor te stellen die redelijk uniek is en die nog uitgebaat wordt door een rasechte Dendermondenaar.

Dit adres is een topper in de hoofdstad van België. Een epicentrum voor fijnproevers, waar alles kraakvers is. In het hart van Brussel, op de hoek van het Sint-Katelijneplein, een wijk waar je in onze hoofdstad niet naast kunt kijken. Deze vishandel met blauwe zeilen en parasols is in heel Brussel bekend voor haar apero’s en garnaalkroketten.

Bijna wekelijks kom ik hier langs voor de lekkere hapjes of voor de sfeer op te snuiven. Dit is echt een levendige buurt in Brussel. Je kan dit perfect combineren met shoppen. De bijzonder trendy Dansaert-wijk biedt in vooruitstrevende panden originele projecten op het vlak van eigentijdse mode.

Vishandel Mer du Nord – Noordzee  heeft 2 kanten. Langs één kant ligt het beste uitgestald van wat de zee te bieden heeft, met dagelijks vers aangevoerde seizoensproducten. Op de andere hoek komen we terecht voor de fijnproevers, waar het aangenaam toeven is.  De bestelling gebeurt aan een grote toog en je naam wordt afgeroepen indien je bestelling klaar is. Indien je niet veel tijd hebt om te lunchen dan is dit de perfecte locatie.

Wouter Vermeulen en Véronique Aelbrecht namen twintig jaar geleden een viszaak over op het Sint-Katelijneplein in Brussel . In 2013 opende ze een tweede vestiging, Fishbar, aan het Luxemburgplein in de Europese wijk.

In mei 2018 was Antwerpen aan de beurt. Het is de Handschoenmarkt geworden omdat die hen deed denken aan Sint-Katelijne en het best bij het Noordzee-concept past.

Als je Brussel eens bezoekt mag je zeker deze locatie niet missen…

Opening De Noordzee in Antwerpen.

STEEKKAART MER DU NORD

Wouter Vermeulen

Hobby

Wouter : Muziek spelen (dwarsfluit) en muziek beluisteren. Ik heb muziekschool gevolgd in Lebbeke. Ik hoor graag alle genres en ik ga soms ook naar de Opera. Ik heb zelfs tickets gekocht voor zwangere Guy (Brusselse rapper). Ik woon in het centrum van Brussel dus ik kan alles te voet doen.

Cultuurtip of reistip

Ik ben fan van onze Belgische Kust. Lange reizen is niet meer aan mij besteed. We hebben zo’n mooie landen in Europa dat verre reizen zeker niet hoeft. Ik ben fan van Ierland en Noord-Ierland. Dat zijn prachtige landen! De Ring of Kerry is wondermooi…

Lievelingseten of restaurant

Gebakken tong met een goed vers frietje, plus een handgepelde tomaat. Een rauwe langoustine, effen gegrild met kruidenboter. Dan handgepelde garnalen met vers gebakken pistolets met goeie boter. Ik fiets soms 10 km om achter die pistolets te gaan.

Visrestaurant in Brussel : La Belle Maraîchere aan het Sint-Katelijneplein. De Vismet is ook heel lekker. In Heist-aan-Zee gaan we regelmatig naar de Bristol.

Favoriete plek

Aan onze Belgische kust kom ik tot rust en dan vooral in Duinbergen. Met de fiets kan ik alles bereiken zoals zeilen en golf. Je kan er ook hele mooie wandelingen maken.

Zonde

Ik hou enorm van chocolade en ben meer een bierliefhebber dan wijn.

Als bier verkies ik dan Zinnebier. En ik lust ook heel graag een kriek en geuze van de brouwerij Cantillon. Zeker een bezoekje waard!

Bucketlist

Rustig blijven genieten aan de kust en genieten van de kleine dingen;

Favoriet citaat

What you see is what you get ! Past perfect bij mij …

Wat deed je voordien?

Ik heb nog als verkoper gewerkt in een drukkerij maar dat was niks voor mij.

Hoe ben je hier ingerold?

Na die job in de drukkerij ben ik beginnen werken in de viswinkel waar we nu zijn. En 20 jaar geleden heb ik deze zaak kunnen overnemen en hebben we geleidelijk aan uitgebreid. Er was steeds meer vraag van klanten om ter plaatse iets te eten of ovenschotels om mee te nemen en zo zijn we begonnen met een grote toog te installeren en zijn we geworden wat we nu zijn. De mensen hebben minder tijd s’avonds om te koken en deze formule is direct aangeslagen. In feite kende ik in het begin amper het verschil tussen de verschillende vissen. Ik woonde in het begin nog in Dendermonde. De vorige eigenaar was ook van de regio (namelijk Grembergen). Maar het product vis vond ik heel leuk om mee te werken en ook de buurt rond Noordzee is echt fantastisch zodat zelfs Sergio Herman met Frites Atelier in de buurt een zaak gaat openen. Dit zal nog meer beweging teweeg brengen. Super !!

CONTACT

 

DE NOORDZEE | LA MER DU NORD BRUSSELS, SAINTE-CATHERINE

Sint-Katelijnestraat 45, 1000 Brussels

02/513 11 92

website

>> Bekijk op de kaart

Mer du Nord- Noordzee op Facebook

INFO

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here