“Kom binnen als gast en ga buiten als vriend” is de visie van  Peter en dat is exact het gevoel na een bezoek aan hun Bistro-Loungebar Amical. Peter en zijn team zorgen voor een joviale en hartelijke ontvangst en de chefs bereiden met passie en creativiteit de gerechten.

Het pand is een art-decogebouw dat in ere werd hersteld en waar de nostalgie voelbaar is zoals in de gerestaureerde open haard en het grote brandglas van het Dendermondse Ros Beiaard.

Amical is een totaalbeleving en alles draait rond de naam die synoniem staat voor ongedwongen, gastvrij, warmte… en waarbij foodsharing centraal staat.

Wie graag proeft en liefst van alles een beetje, kan hier naar hartelust gerechten en dranken combineren.

Nieuw is nu dat je het restaurant kan afhuren voor familiale gelegenheden zoals geboorte, communie, jubileum, huwelijksverjaardagen etc…

Reserveren is de boodschap.

STEEKKAART AMICAL

Peter
Peter

Hobby

Peter : Reizen en watersporten. Ik ga ook voor een vaarbewijs.

Cultuurtip of reistip

Cruise op de Middellandse zee of verder. Hier ontdek je op korte tijd veel landen en zo kan je daarna nog zien welke landen je nog wil terugzien om beter te ontdekken.

Lievelingseten of restaurant

Alex in Waasmunster
Brasserie Nieuwpoort
Tabl’o in Nieuwpoort

Favoriete plek

Nieuwpoort

Zonde

Chips en Gin-Tonic

Bucketlist

Echt bezig zijn met de zaak en vooral het concept “Amical food”, het delen van gerechten nog verder uitwerken. Op de volgende kaart gaan we de foodsharing nog uitbreiden en zo de mensen nieuwe dingen laten ontdekken.

Favoriet citaat

Achter de wolken schijnt de zon

Wat deed je voordien?

De Abazjoer gedurende 10 jaar.

Hoe ben je hier ingerold?

Ik was aan een leeftijd gekomen dat ik voor een eigen iets wou en dan ben ik beginnnen zoeken naar een pand. Daarna ben ik met de verbouwingen bezig geweest en wat leuk is, is het verhaal van het pand Amical. Amical is de naam van een boot en werd gebruikt als sleepboot en baggervaartuig. De stoomsleepboot Amical werd in 1914 gebouwd. Het pand bestaat al sinds 1959 en de eigenares heeft de naam Amical aan dit pand gegeven. Ik moest eigenlijk niet zoeken naar een naam voor het restaurant want Amical vertegenwoordigt wat we eigenlijk brengen. Ongedwongen, genegenheid, vriendelijkheid en zo de mensen laten kennis maken met Amical food.

CONTACT

 

Martelarenlaan 24
9200 Grembergen

+32 472 04 66 08 of 052 50 87 75
info@amicalgrembergen.be
website

>> Bekijk op de kaart

Amical Bistro op Facebook

INFO

 

Keuken open van 12u tot 14 u en van 18 u tot 21 u 30

zaterdagavond vanaf 18u

Dinsdag en woensdag sluitingsdag

Gratis privé parking aanwezig en betalen met Mastercard of Visa is mogelijk

Privé aanvragen mogelijk !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in