Olivier Van de Meerssche, de kok van restaurant Appelsveer is de Schelde blijven volgen na 11 jaar gewerkt te hebben in ‘t Ebdiep te Sint-Amands. Hij vond in Appels een geklasseerde woning uit de 18de eeuw vlak bij het veer naar Berlare en de naam voor zijn restaurant was dan ook vlug gevonden ‘Appelsveer’.

Appelsveer kenmerkt zich door de pure en eerlijke keuken van chefkok Olivier Van de Meerssche en gastvrouw Heidi Raes, die je laat proeven van de smaken van weleer, met ingrediënten puur en fris. Wat je proeft, stemt overeen met wat je ziet, zowel op je bord als in de natuur om je heen. De ongeforceerde smaak van gewassen die op natuurlijke wijze tot stand zijn gekomen, is de reden waarom Olivier zweert bij seizoensgebonden producten. Alles wordt in huis bereid.

Wat wij persoonlijk heel leuk vinden is dat het restaurant opgesplitst is in drie delen en dat maakt het heel gezellig en huiselijk. Persoonlijk verkiezen wij het gedeelde met open haard. Wij waren aangenaam verrast en komen zeker terug.

B&B Appelsveer

Midden in het natuurwandelgebied aan de oude Schelde-arm, kan je genieten van een luxueuze overnachting in de twee gezellige gastenkamers in de nok van het Appelsveerpand.

Geniet van de charme van het zorgvuldig gerestaureerde ‘De Fonteyne’ huis, en ontwaak in het groene Schelde-landschap. De ochtendzoete geur van vers brood kondigt het begin van een verfijnd culinair ontbijt aan. Steeds met verse streekproducten en eigenbereide confituren of vruchtensappen.

Belangrijk nog om te vermelden is het opstarten van een ijssalon met roomijs van eigen huis Ollibolli. OlliBolli is heerlijk echt roomijs gemaakt van de volle melk van de koeien die grazen op de Appelse weidelanden langs de Schelde. Iets om naar uit te kijken en te genieten op hun mooi terras.

STEEKKAART APPELSVEER

Olivier Van de Meerssche en Heidi Raes

Hobby

Olivier : Sporten waaronder fietsen en lopen. Af en toe een boek lezen is lekker ontspannend.

Heidi : Shoppen en met de vriendinnen optrekken.

Cultuurtip of reistip

Olivier en Heidi : Momenteel vertoeven we graag in Piëmonte. Lombardije kan ons bekoren aan het Iseomeer, een heel gezellige omgeving. En de koersfiets van Olivier gaat steeds mee !

Lievelingseten of restaurant

Olivier : Liefst zo gewoon mogelijk. Ik kan enorm genieten van verse tomatensoep met een boterham met kaas.

Heidi : Ook de pure keuken en zonder veel sausjes en toetjes.

Restaurant Bristol in Heist aan zee.

Favoriete plek

Olivier : In mijne tuin kom ik tot rust of op mijne fiets.

Heidi : ik ga graag naar de sauna.

Zonde

Olivier : ik ben een echte snoeper. Gummi beertjes en Cola flesjes.

Heidi : Paprika chips.

Bucketlist

Olivier : Meer reizen en graag gaan wonen in Zuid-Europa.

Heidi : Meer tijd vrijmaken voor ons. Waar is zo van geen belang. Restaurant uitbaten kan nogal hectisch zijn hoor.

Favoriet citaat

Olivier en Heidi : Het leven is geen ponykamp en elk nadeel heeft zijn voordeel.

Wat deed je voordien?

Olivier : Hotelschool en dan 11 jaar in ‘t Truffelke Dendermonde gewerkt. Dan Ebdiep te Sint-Amands gedurende 10 jaar. Dan een korte tussenstop in Frankrijk en van daaruit naar Appelsveer te Appels.

Heidi : Van hotelschool Wemmel naar restaurant ‘Truffelke te Dendermonde gedurende 6 jaar. Sodexo gedurende 2 jaar en nadien een paar jaar in het onderwijs gestaan.

Hoe ben je hier ingerold?

Olivier en Heidi : In Frankrijk liep niet alles zoals we voorzien hadden en hadden we vernomen via vrienden dat dit pand te koop stond en hebben dan ook niet getwijfeld. Ik kende dit pand heel goed want kwam hier regelmatig lopen in de omgeving. We hebben zelf de afbraak gedaan en in een korte tijdspanne hebben we het restaurant kunnen opstarten.

B&B Appelsveer

CONTACT

 

Hoofdstraat 175
9200 Appels

 052 55 44 90

website

>> Bekijk op de kaart

Appelsveer op Facebook

INFO

 

• Traiteurdienst is mogelijk na afspraak
• Honden zijn toegelaten, mits u het op voorhand meldt
• U kan bij ons betalen via Cash, Bankcontact, MasterCard of Visa
• In de zomer kan u op ons groot terras buiten lunchen of dineren
• De ingang is via de privaat parking om de hoek van ons gebouw
• Gesloten op dinsdag, woensdag en zondagavond
• Wij zijn wel open op onze sluitingsdagen voor groepen. Dit na afspraak

• Openingsuren van 12.00 – 14.00 & 18.30 – 21.30

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here