Wij zijn gaan lunchen bij restaurant Bon Bon te Sint-Pieters-Woluwe in mei 2019 en hebben ontzettend genoten. Zodra je binnenkomt in het restaurant overkomt je een zalig gevoel. Meteen bij het binnenkomen valt de mooie inrichting van de toog en keuken op.  Ik merkte ook op dat al het personeel witte sneakers droeg, sommige een bandana en het zaalpersoneel was ook heel modieus gekleed.

Wij hadden een tafel met zicht op de open keuken en op de mooie moderne toog waar je ook kan aanschuiven. Zijn open keuken is als een podium van een intiem theater voor 40 genodigden. Zodra u binnen bent, gaat Chef Hardiquest op de versiertoer en legt hij in elk bord dat hij u voorschotelt zijn ziel bloot!

Er werkten maar liefst 23 mensen tijdens onze lunch en Chef Christophe Hardiquest hield ook voortdurend een oogje in het zeil vanuit zijn kookeiland.

Lunch mei 2019 :

Millefeuille van paddestoelen met bavaroise van avocaat.
Geroosterde zeeduivel met kersenblad en kriek Cantillon
Vichyssoise van erwten en burrata
Asperges wijze Bon Bon
Melkkalf kotelet uit Corrèze gekookt in hooizout met morieltjes
Equator krokant feuilletine hazelnoot sorbet met whisky cacao

Restaurant Bon Bon heeft een score van 19,5/20 bij Gault&Millau en 2 Michelin sterren.

Zeker een aanrader en Bon Bon is zeker de number one in Brussels !!

Lees ook het interview met Chef Christophe Hardiquest.

STEEKKAART BON BON.

Stéphanie en Christophe Hardiquest
Stéphanie en Christophe Hardiquest

Hobby

Christophe :Ik rij graag met de motor, sport zoals snelwandelen en lectuur. Natuurlijk ga ik graag gaan eten.

Ik hou enorm van kunst, hedendaagse kunst en ik hou ook van nieuwe kunstenaars te ontdekken. In kunstgalerijen vertoef ik heel graag en dat over gans de wereld. In mijn restaurant zijn het vooral Belgische kunstenaars met wie ik werk.

Cultuurtip of reistip

Ik kom juist van Sri Lanka maar ik zal nooit naar dezelfde bestemming teruggaan. Er is zoveel te ontdekken, ik hou van alle werelddelen. Ik ben een wereldburger en ik sta open voor alle nieuwe prikkels.

Lievelingseten of restaurant

Ik durf zelfs het vliegtuig nemen om eens lekker te gaan eten. Mijn lievelingsgerecht zijn balletjes in tomatensaus met verse frieten, mosterd en mayonaise. Ik heb geen voorkeur voor een restaurant. Er zijn er zoveel om te ontdekken…In Brussel zijn verschillende leuke adresjes zoals Le Marmiton en Vismet. Ik ga niet naar een restaurant om alléén te eten maar ook om de sfeer op te snuiven. Ik wil een totale ervaring!

Favoriete plek

Bij diepzeeduiken kom ik volledig tot rust. Daar kan ik één zijn met de vissen. The best place to be…

Zonde

Rode wijn! La Grange des Pères, een heel lekkere wijn.

Bucketlist

Trans Siberië Express : reizen per trein door Rusland, Mongolië en China is een fantastische manier om een groot deel van ons aardoppervlak te leren kennen. Dat zou ik zeker graag eens doen. Ook de Noorse fjorden wil ik zeker nog ontdekken bij extreme temperaturen. Ik hou nogal van extreme ervaringen.

Wat deed je voordien?

Voor mij begon alles met een kinderdroom: het delen van de liefde voor de kookkunst. Een droom die ik in vervulling zag gaan dankzij een stevige dosis doorzetting, passie en hard werk. Bon Bon werd in 2000 boven de doopvont gehouden in een winkel voor Indonesische meubelen. Vrienden, de eigenaars van het pand, stelden me 150 m² ter beschikking om er mijn idee gestalte te geven. Ik had 2 500 euro op de bank en kocht er een gasfornuis met 4 pitten en een industriële vaatwasser mee. In het begin propte ik mijn eigen koelkast vol en gebruikte ik de kookpotten van mijn vrouw.

Hoe ben je hier ingerold?

Daarna heb ik Bon Bon opgericht in Ukkel en nu zijn we 8 jaar in Woluwe. In 2013 hebben we onze tweede Michelinster binnengehaald. Een jongensdroom die uitkwam!

CONTACT

 

CONTACTEER ONS

ADRES

Tervuerenlaan 453 B-1150 Brussel

TELEFOON

+32 2 346 66 15

(Valet service gedurende de openingsuren)

E-MAIL

website

>> Bekijk op de kaart

Bon Bon op Facebook

INFO

ONZE OPENINGSUREN

Open van dinsdag tot vrijdag van 12u30 tot 13u30 en van 19u30 tot 21u.

Gesloten op zaterdag, zondag en maandag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here