Hier gaan we niet teveel tekst schrijven want de foto’s spreken voor zich. Het was een regenachtige en winderige dag op zondag 6 oktober 2019 maar hier zijn we dan ook letterlijk en figuurlijk weggeblazen geweest door de fantastische kookkunsten van Chef Tim Boury.

Inge Waeles(gastvrouw en echtgenote) en Tim Boury vonden een prachtig pand op de grens tussen Roeselare en Rumbeke. Deze historische villa onderging met veel zorg een intensieve renovatie en vanaf 2016 heeft dit voor Restaurant Boury een enorme boost gegeven met als resultaat een tweede Michelinster!

Bij het binnenkomen krijg je direct een goed gevoel en weet je dat je een fantastische dag tegemoet gaat.  De lichtrijke dining room heeft een stijlvol en modern interieur. Door de grote raampartijen heb je een aangenaam zicht op het terras. Verder zijn er drie guest rooms ‘Caspium by Boury’ ondergebracht in het pand om de culinaire ervaring helemaal af te maken.

De gerechten barsten van finesse en creativiteit. Een kookstijl die in Gault&Millau editie 2017 werd bekroond met de hoogste titel: Tim Boury werd ‘Chef van het Jaar‘.

En nu laten we de foto’s spreken 🙂

Inge Waeles

Tartaar langoustine,butternut, ajo blanco

Langoustine, beenmerg

Pijlinktvis, tomaat, venkel, basilicum, tandoori

STEEKKAART BOURY

Tim Boury
Tim Boury

Hobby

Tim : Vooral met de kinderen bezig zijn. Wij hebben 2 meisjes van 6 en 10 jaar. Ik wandel en sport graag maar heb helaas 2 slechte heupen. Ik rij ook graag met de quad.

Cultuurtip of reistip

De kinderen zijn nog klein daarom zijn het meestal strandvakanties en onlangs zijn we naar Turkije geweest. Ik ga graag op ontdekking in vreemde landen, beetje cultuur opsnuiven en de lokale keuken proeven.

Lievelingseten of restaurant

Lievelingsgerecht : Lekkere steak tartaar! In de zomer kan ik echt genieten van een lekkere salade. Ik ben een grote fan van platvis zoals pladijs, tarbot en een lekker stukje zeetong. Zuiderse vissen kunnen mij minder bekoren zoals ansjovis en sardienen.

Restaurants : Restaurant Frantzén in Stockholm, prachtig concept en kleinschalig. Bistro LESS van Gert de Mangeleer. Ook lekker is BASSUD in Torhout en zeker omdat dit een persoon is die bij ons gewerkt heeft en dat je dan kan zien dat hij het ook fantastisch doet.

Favoriete plek

In de regio Heuvelland want daar is het echt rustig!

Zonde

Ik hou niet van zoet. Seizoensgebonden dan vooral een patrijsje of een lekker pakje friet.

Bucketlist

Samen met ons team proberen we elke dag tot het uiterste te gaan om de gast een unieke beleving te bezorgen.

Favoriet citaat

Time is now! Je moet NU genieten…

Wat deed je voordien?

Ik heb ervaring opgedaan bij Comme Chez Soi en Oud Sluis (Sergio Herman) gedurende 6 jaar. Het is tijdens die periode van Comme Chez Soi dat ik mijn vrouw heb leren kennen. Maar we waren toen nog niet direct een koppel :-). Mijn vrouw heeft ook nog 2 jaar in de keuken van Hof van Cleve gewerkt.

Hoe ben je hier ingerold?

Dit pand stond te koop en hebben dit dan volledig gestript en verbouwd. Wij wonen boven en hebben ook 3 gastenkamers.

De beleving wordt meer en meer belangrijk en we steken daar ook veel tijd in. Het gaat nu niet alléén maar over eten en drinken, alles moet kloppen.

TIM ‘S SIGNATURE : Imperial heritage caviar,noordzeekrab, bloemkool

Frisian Holstein rund, gebrande prei, platte oester

Brioche Sint-Jabobsnoot / Noordzeetarbot, Zeeuwse mossel, plankton

Ravioli eekhoorntjesbrood, aardpeer / Wilde patrijs, zoete maïs, roscoff ui 

Perzik Bellini, ijzerkruid, amandel / Soufflé hazelnoot

Diverse foto’s tijdens ons bezoek.

CONTACT

 

CONTACT

Rumbeeksesteenweg 300
8800 Roeselare
051 62 64 62

info@restaurantboury.be

website

>> Bekijk op de kaart

 Boury op Facebook

INFO

OPEN

Gesloten op zondag, maandag en woensdagavond

Lunch: 12u00 – 13u15

Diner: 19u00 – 20u15

Doorlopend open voor geschenkbonnen, Boury Bottled en andere gifts.

Open zondag:

zondag 06 oktober 2019

zondag 10 november 2019

zondag 08 december 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here