Restaurant Pee hebben we heel toevallig ontdekt. Een drietal jaar geleden hebben we de eigenaars Dominieke en Jimmy leren kennen op vakantie in de Provence. Dit charmante koppel viel ons direct op en we zijn aan de praat geraakt. Toen ze ons vertelden dat ze in onze regio een restaurant uitbaten was onze nieuwsgierigheid geprikkeld. De week na onze terugreis hadden we al meteen een tafel geboekt. Ondertussen keren we steeds graag terug met vrienden of soms zelfs voor een romantisch dineetje met ons tweetjes.

Het restaurant bevindt zich midden in het groen in Eksaarde en als de weergoden goedgezind zijn is het heerlijk aperitieven of tafelen buiten op het prachtige terras. Het landelijke zicht is er fantastisch en de tuin is een pareltje. Het is hier puur genieten. Ook binnen is er een aparte gezellige lounge voor het aperitief of de koffie.

De menuformule bestaat steeds uit 5 voorgerechten, 5 hoofdschotels en een dessert.  Dominieke kookt geheel volgens de seizoenen en uitsluitend met dagverse produkten. Er is steeds voor elk wat wils met een aantal klassiekers en specialiteiten zoals gevarieerde kreeftenbereidingen, de huisgemaakte terrine van ganzenlever, krokant gebakken kalfszwezeriken en duif uit Anjou. Een eerlijke, lekkere en pure keuken.

Jimmy zorgt voor het onthaal en de vriendelijke bediening met soms een grappige twist. De jarenlange ervaring van het koppel in de horeca maakt dat een etentje bij Brasserie Pee steeds een aangename ervaring is waar je met een goed gevoel op terugkijkt en met zin om weer te keren.  Brasserie Pee is een weekendrestaurant waar je vanaf vrijdagavond terecht kan.

Er is een rokerskamer voorzien op het eerste verdiep. Zeker het vermelden waard voor wie rookt en dus niet in de kou hoeft te staan.

Reserveren is de boodschap.

STEEKKAART BRASSERIE PEE

Dominieke Vermeir en Jimmy Van Damme

Hobby

Dominieke : Vooral genieten van de tuin en ik hou van de rust na 3 dagen koken in het restaurant.

Jimmy : In de tuin werken en ik ben ook wel een handige Harry… Ik doe alle verbouwingen zelf.

Cultuurtip of reistip

Zuid-Frankrijk spreekt ons het meest aan. Mallorca kan ons ook bekoren. Geen verre reizen voor ons. Toscane willen we ook wel eens verkennen.

Lievelingseten of restaurant

De Lozen boer in Lochristi (feestzaal en restaurant). Op zondagnamiddag kan je er ook pannenkoeken eten. Brasa grill en brasserie Baltazar in Knokke kunnen ons ook bekoren.

Favoriete plek

Zonder twijfel thuis, de eerste drie dagen van de week.. vanaf donderdag schieten we terug in gang voor het restaurant.

Zonde

Gin-tonic

Bucketlist

Aan de kust gaan wonen en daar een lounge bar opstarten met piano, geen restaurant meer. Soms nodig ik iemand uit in het restaurant om piano te spelen.

Favoriet citaat

Kijk niet achterom… Je gaat niet die kant op…

Wat deed je voordien?

Dominieke heeft gedurende 9 jaar bureauwerk en receptie gedaan. Jimmy deed tuinaanleg en heeft ook nog bij Volvo gewerkt.

Hoe ben je hier ingerold?

Dominieke : Ik was steeds aangetrokken door de horeca en dan heb ik het pand kunnen overnemen van mijn vader en ben een restaurant opgestart. Jimmy had dan al een paar hernia’s achter de rug en was blij samen met Dominieke in de zaal te kunnen werken gedurende 3 jaar. Daarna heb ik samen met mijn vader de keuken gedaan gedurende 5 jaar. En zo zijn we bekend geraakt voor de klassieke keuken waar de mensen graag voor terugkomen.

CONTACT

 

Brielmolenstraat 91
9160 Lokeren

+32 09 348 68 73
info@brasserie-pee.be
website

>> Bekijk op de kaart

Brasserie Pee op Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here