Ik hou enorm van de stad Gent met zijn gezellige straatjes en leuke buurten zoals Patershol.

Ik hield al verschillende maanden Restaurant Cochon De Luxe in het oog want de kritieken waren steeds positief. Ik werd geprikkeld en mijn buikgevoel vertelde mij dat we een leuke dag gingen beleven. Het pand bevindt zich in de Brabantdam en de dames zagen dit natuurlijk direct zitten om nadien te gaan shoppen. Wat we niet wisten is dat dit restaurant zich bevindt aan het Glazen Straatje (raamprostitutie). Maar deze kant van de Brabantdam is bezig aan een volledige revival en er zijn al veel leuke zaken bijgekomen.

Tom van Lysebettens(Chefkok) en Alison Roels(gastvrouw) hebben dit pand volledig omgetoverd tot een gezellige en warme plaats waar je heel lekker kan eten in een ontspannen sfeer. De tafels staan ver genoeg van mekaar en dat vinden we steeds leuk en toch wel belangrijk.

Wij kunnen alléén maar ons buikgevoel bevestigen en hebben een heel aangename middag gehad. De gerechten waren top en soms héél verrassend en daar houden we van. Ik heb nog nooit zo een lekker stukje bloemkool gegeten.

Hieronder zie je de menu van de week met veel speelse verwijzingen. Leuk!

Lunch van de week : Scheermesjes met scheerschuim
Bloemkool in de witte saus (TOP ! )
BBQ voor Wouter (Leuke verwijzing naar Wouter die geen vlees lust )
Rundstartaar
Actimel 2.0 (Link naar de kinderen )

STEEKKAART COCHON DE LUXE

Tom Van Lysebettens en Alison Roels

Hobby

Wij hebben natuurlijk niet veel vrije tijd maar ben een fervente supporter van AA Gent en ga toch regelmatig kijken. We hebben ook nog 2 kleine kinderen van 2 en 5 jaar en daar kruipt natuurlijk ook veel tijd in.

Cultuurtip of reistip

Wij gaan heel graag naar Frankrijk, meestal naar de streek van de Ardèche. Feitelijk 2 weken niks doen is een ideale vakantie.

Lievelingseten of restaurant

Laatste ontdekking : Restaurant Vos in Lokeren – het gerecht met prei, aardappel en gerookte viseitjes zal mij steeds bijblijven. Heel simpel maar voor dat gerecht wil ik zeker teruggaan.

We gaan vrij dikwijls bij Karel de Stoute in Patershol.

Wij zijn ondertussen ook al 11 keer geweest bij restaurant Oak en het wordt almaar beter. Hij is een fenomeen en hij overtreft altijd de verwachtingen. Topkerel!

Favoriete plek

Op het terras van ons huis.

Zonde

Ik ben gelukkig geen snoeper maar ben een grote fan van de Gentse Feesten. Dat zijn voor mij hoogdagen. Dan kan ik mij eens laten gaan 🙂

Bucketlist

Ik leef zonder verwachtingen. Ik leef vandaag en we zien wel wat de toekomst brengt.

Favoriet citaat

Eten is een feest!!  (de spreuk van het restaurant)

Wat deed je voordien?

Ik heb nog samen met mijn vrouw gewerkt bij Coeur d’Artichaut voor te kijken of we samen konden werken 🙂

Vorige werkgevers : C-Jean , restaurant Volta, ook bij Roger Vandamme gewerkt.

Hoe ben je hier ingerold?

Mijn vader heeft dit pand ontdekt. Wij dachten direct dat de Brabantdam onbetaalbaar zou zijn maar het huis bevindt zich aan het einde van de Brabantdam (voorbij de bekende winkels) en was zodanig in slechte staat dat we dit toch aan een betaalbare prijs hebben kunnen aankopen. We zijn nu al 4 jaar open en we voelen ons hier super!! De straat is nu al ongelooflijk veel veranderd en er komen maar altijd leuke winkels bij en woonhuizen worden volop gerenoveerd.

Error decoding the Instagram API json
Error decoding the Instagram API json

CONTACT

Brabantdam 113, Gent
T: 09 336 16 72

052 44 45 00

email

website

>> Bekijk op de kaart

Cochon de Luxe op Facebook

INFO

 

Openingsuren

Donderdag & Vrijdag van 12u tot 13u30 & van 19u tot 20u30  –

Woensdag & Zaterdag van 19u tot 20u30 – Zondag van 12u tot 13u30u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in