Mijn volgers weten nu al dat ik een zwak heb voor Brussel. Ik probeer wekelijks een restaurant te ontdekken in onze hoofdstad. Nu was mijn oog gevallen op een vegetarisch restaurant namelijk Côté Jardin. Na het succesvolle visrestaurant Beaucoup Fish heeft eigenaar Jordan Roberfroid nu ook een tweede zaak geopend. Restaurant Côté Jardin ligt aan de andere kant van de KVS.(Koninklijke Vlaamse Schouwburg). Ik was een enorme fan van Bar Bik en was dan ook verrast dat dit restaurant gestopt was en dus vervangen werd door Côté Jardin. Ik was natuurlijk ontzettend benieuwd wat de nieuwe formule te bieden had.

Via Instagram zag ik allemaal lekkere gerechten verschijnen van wereldkeukens die ik niet kende.

Op de kaart staan bijna uitsluitend vegetarische of veganistische gerechten. En inderdaad in Brussel is dit concept redelijk uniek maar de vlees of vis eters worden zeker niet vergeten en er zal telkens ook een gerecht aanwezig zijn op de kaart met vlees of vis. Bij de meeste restaurants hebben ze maar 1 vegetarisch gerecht dus hebben ze hier alles omgedraaid met meerdere vegetarische gerechten.

Door zijn ligging naast de schouwburg profileert het nieuwe restaurant zich ook al snel als een eetgelegenheid voor theaterbezoekers. Meestal kan je niet voor 19 u s’avonds eten maar hier zijn ze al open vanaf 18 uur. Dus geen probleem om vooraf te eten!

Al die lekkere gerechten zet de gasten aan om een gerecht met elkaar te delen. Dat is ook de bedoeling van Chef-kok Katrien Vantomme, vele kleine schaaltjes tussen je klanten op tafel zetten en het delen kan beginnen!

Ik ben alvast fan en ik kom zeker terug!!

Flexitarisch : steeds meer mensen eten minder vlees of geen vlees!

STEEKKAART CÔTÉ JARDIN

Katrien Vantomme

Hobby

Katrien : Ik luister heel graag naar muziek, ga ook naar festivals en concerten. Ik ben net terug van Primavera Sound te Barcelona en binnenkort Couleur Café. Ik hoor graag alle genres van zware techno, electro beats tot rock.  En natuurlijk ga ik heel graag gaan eten!

Cultuurtip of reistip

Ik ben zot van Spanje en ook de manier van eten vind ik top. Hier in België is het ieder zijn bord en in Spanje kan je vanalles proeven en delen met de mensen rond de tafel en dat wil ik zeker bekomen bij Côté Jardin.

Ik wil doodgraag nog eens teruggaan naar Canada, manier van leven, natuur etc.. ik ben daar mijn hart verloren.

Lievelingseten of restaurant

Ik heb een grote liefde voor de Oosterse keuken, Libanees, Irakees, Syrisch… Ik ben vegetariër maar ik vergeet ook niet de mensen die toch graag een stukje vlees of vis willen in onze menu.

Mijn lievelingsrestaurant is meer een snackbar namelijk de L’Express aan de Grote Markt in Brussel. Alles is huisgemaakt en topkwaliteit. De falafel moet je zeker proeven. Ik ga ook graag bij restaurant Henri en het Italiaans restaurant La Marchigiana in Schaarbeek.

Favoriete plek

Ik kom tot rust in mijn tuin, weinig lawaai. TOP!

Zonde

Ik ben zot van Halloumi, maak mij iets klaar met halloumi (geitekaas) en ik ben tevreden.

Bucketlist

Nog meer reizen, natuurlijk heel druk nu met het opstarten van de zaak. Zuid-Amerika staat ook nog op mijn bucketlist.

Favoriet citaat

Every day is a school day! (je leert elke dag iets nieuw bij)

Wat deed je voordien?

Ik heb een opleiding filmopleiding gevolgd bij RITS (assistent regisseur) . Ik heb nog op televisie sets gewerkt. Daarna gaan reizen en dan in de horeca gaan werken en ik deed dat heel graag en ben ik toch een horeca opleiding gaan volgen. Ik heb dan stages gevolgd en ben dan uiteindelijk terecht gekomen bij Beaucoup Fish.

Hoe ben je hier ingerold?

De eigenaar was allang van plan om Beaucoup Fish uit te breiden maar had nog geen concrete plannen. Toen restaurant Bar Bik vrijkwam en dit op amper 100 meter van het restaurant Beaucoup Fish, zijn we begonnen met plannen te smeden en ben ik dan met mijn plan naar Jordan Roberfroid (de eigenaar) gestapt en hij geloofde direct in het concept. Ik ben heel blij met die kans en er is gelukkig een publiek voor.

Foto’s gemaakt door Côté Jardin

CONTACT

 

INFO

 

di – vr: 12:00 – 14:00 & 18:00 – 22:30
za: 18:00 – 22:30

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here