Home Food & Drinks Restaurants Cuines 33 : een reis van smaken

Cuines 33 : een reis van smaken

Knokke

1521
0

In juli 2019 hebben we Cuines 33 bezocht.  Tijd om superlatieven boven te halen zou ik zeggen. Het kan soms winderig zijn aan de kust maar met ons bezoek zijn we echt ‘weggeblazen’ geweest bij Restaurant Cuines 33, zo lekker was het.

Chef Edwin Menue van Cuines 33 heeft ons echt verwend van de hapjes bij het aperitief tot het dessert. Momenteel hebben ze 1 Michelinster maar een tweede kan niet lang meer uitblijven. Ook het onthaal en bediening was heel attent en vriendelijk onder de leiding van Fleur Boussy, de echtgenote van Chef Edwin.

Chef Edwin was vorige maand spijtig genoeg gevallen met de fiets en moest noodgedwongen al zittend de service doen, vandaar dat misschien de foto’s van de chef bizar kunnen overkomen :-).

Het restaurant omschrijft zichzelf zo op hun website : Cuines 33 is een reis van smaken. Een one way ticket naar een culinair feest waar de kleuren van afspatten. Een feest waariedereen welkom is. Niet enkel onze gerechten maar ook onsinterieur neemt je mee naar het zuiden, naar onze thuis: Cuines 33. Waar je kan genieten met al je zintuigen.

Want een gerecht moet zijn zoals het leven: af.

Ik zou het niet beter kunnen omschrijven, dus niet wachten om te boeken. Top!

De Amuses :

Zwarte kardemom, verveine en Chardonnay azijn
Mossel, koolrabi, den en zeekraal
Garnaal, linzen en kropsla

STEEKKAART CUINES 33

Edwin Menue
Edwin Menue

Hobby

Edwin : Mountainbiken, fietsen en downhill. Bij downhill heb ik spijtig genoeg mijn heup gebroken. Die hobbies, gecombineerd met mijn zaak en 3 kinderen, is al een hele uitdaging om alles goed te doen. Ik maak ook mijn eigen borden (keramiek).

Cultuurtip of reistip

Italië kan mij zeker bekoren en Marokko vind ik heel inspirerend door hun specerijen.

In Livigno vertoef ik zeer graag, het is daar een mekka voor de fietsers. Ik hou enorm van Portugal en zeker hun keuken, heel puur. Bijvoorbeeld de zeebaars in zoutkorst is enorm lekker. Carabineros en oesters zijn er subliem.

Lievelingseten of restaurant

Ik hou wel van Oosters getint eten. Ik neem meestal het menu en wil zoveel mogelijk proeven, ik heb geen voorkeur voor vis of vlees.

Mijn lievelingsrestaurant is La Source in Lanaken met aansluitend het hotel Domaine La Butte aux Bois.

Favoriete plek

In het Zwin (Knokke) en in het bos kom ik tot rust. Vaak ga ik met de kinderen wandelen en rapen we samen takjes op of ga ik alléén mountainbiken. Fietsen is voor mij ook heel ontspannend. Ik koppel dat ook aan creativiteit om ideeën op te doen voor de keuken.

Zonde

Ginger beer en Ginger Ale, heel lekker! En als goeie belg een lekker pakje friet.

Favoriet citaat

De smaak primeert boven de presentatie! Want een gerecht moet zijn zoals het leven: af.

Wat deed je voordien?

Ik heb gewerkt bij Escabeche en Oud sluis. Ik ben pas gaan studeren voor kok vanaf mijn 19de.  Mijn vrouw Fleur Boussy heb ik leren kennen in restaurant Escabeche en zij is hier sommelier en gastvrouw.

Hoe ben je hier ingerold?

Normaal was het voorzien om aan de Lippenslaan te beginnen maar door allerlei omstandigheden hebben we dit pand op de kop kunnen tikken. Dit pand was voordien een woonhuis en hebben we van nul kunnen beginnen. Dat was echt de max!  In januari aangekocht en in december was het restaurant al open en was het privé gedeelde ook afgewerkt. Na 6 maanden hadden we al een Michelinster, de snelste ooit in België.

De gerechten :

Kokkels, watermeloen,tomaat, lavas en ceviche
Kalfsvlees, asperge olijf, magnolia en gepekelde eierdooier
Tonijn, gomasio, yuzu, paksoi, dashi en bonito
Langoustine, inktvis, venkel ravioli en parmezaan
Onglet BBQ, risotto, waterkers, groene kruiden en bordelaise
Aardbei, pistache, basilicum en lavendel

Sfeerfoto’s

CONTACT

Smedenstraat 33
B-8300 Knokke

+3250606069

resto@cuines33.be

website

>> Bekijk op de kaart

Cuines33 op Facebook

INFO

 

Wekelijkse sluitingsdagen

woensdag – donderdag – zondag

Verlofperioden

  • Maandag 26 en dinsdag 27 augustus
  • Van maandag 30 september tot en met vrijdagmiddag 11 oktober

Openingsuren

12.00 u – 13.15 u
19.00 u – 20.15 u

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here