Desalon culinair’ van restaurant De Kromme Watergang is een ontmoetingsplaats voor creativiteit en gastronomie. Hier gaan de kok, de kunstenaar en de gasten een dialoog aan, maximaal botsend en elkaar maximaal stimulerend. Het credo is: meer beweging, meer rebellie, meer chaos, meer gelijkgestemdheid, meer verwantschap, meer alles.

De Kromme Watergang stond al een tijdje op mijn bucketlist, maar daarmee is het ook wel meteen spannend. Want met verwachtingen ergens gaan eten kan natuurlijk betekenen dat je ongelofelijk teleurgesteld gaat worden. Laat ik dat alvast verklappen; dat word je niet.

Edwin Vinke kookt voor u een licht en gemakkelijk verteerbaar degustatiemenu op basis van Zeeuwse producten. Vis- schaal en schelpdieren voeren de toon. Gevoed door de diverse seizoenen en met respect voor alles wat groeit en bloeit stemmen ze alles af op wat de Schelde, de Noordzee en de polder hun brengt. Lichtvoetig, duurzaam en in combinatie met wereldse specerijen en kruiden. De gerechten worden geserveerd op draaiplateaus, waarop kunstwerken zijn te bewonderen van de hand van Bervoets.

Al met al zijn we na 4 uur tafelen meer dan happy. De entourage is prettig. Het is formeel, maar nergens stijfjes. Ook hier is het personeel weer geweldig.

Edwin en zijn team koken al jaren de sterren van de hemel. Zijn overheerlijke smaken zijn gekend in heel wat landen. Ontdekken, genieten hier doe je het allemaal!!

We hebben een kamer geboekt aan het restaurant, suite Blanche is zeker een aanrader.

Steekkaart Restaurant De Kromme Watergang (NL)

Edwin Vinke

Hobby

Edwin : Veel sporten, meer dan 10 u per week. Ik ben hardloper en ga momenteel heel graag fietsen met mijn nieuwe koersfiets. Meditatie en yoga staat ook op mijn programma. Ik ben tevens begonnen met schilderen tijdens deze coronatijden.

Cultuurtip of reistip

Ik reis liefst alléén de wereld rond maar met de familie gaan we regelmatig naar Ibiza. Reizen is voor mij echt inspiratie opdoen in lokale keukens.

Lievelingseten of restaurant

Ik ga zelden op restaurant, het liefst ga ik eten bij vrienden zodat ik geen uren aan tafel moet zitten. Ik ben te ongedurig.

Ik eet door de week vegetarisch maar ook Zeeuwse lekkernijen zoals mosselen en oesters.

Blueness in Cadzand van Sergio vind ik top. Ik ben zot van rauwe vis en de Japanse keuken

Favoriete plek

Aan het kleine strand van Slijkplaat, op amper 1km van het restaurant. Ik ben letterlijk opgegroeid óp het strand, we waren vroeger dag en nacht aan zee in Breskens te vinden.

Zonde

Ik ben verzot op whisky en sigaren.

Bucketlist

Een wereldreis maken met de rugzak. Tijd voor jezelf is heel belangrijk. Ik heb fantastische herinneringen aan mijn reis naar Zuid-Afrika.

Favoriet citaat

Creativiteit is niet te koop! Het moet uit jezelf komen en je hart.

Wat deed je voordien?

Mijn vader en moeder waren altijd wel met eten bezig, alleen niet op professioneel gebied. Ik kom niet uit een horecafamilie en kwam er zelf als klein jochie mee dat ik kok wilde worden.

Na de hotelschool heb ik stages gedaan in Frankrijk en België. Ik heb dan 5j samengewerkt met Ronnie Herman (vader van Sergio Herman) in Sluis.

Hoe ben je hier ingerold?

In 1993 ben ik De Kromme Watergang opgestart. Er stond een school te koop in Slijkplaat en toen ik kwam kijken was ik direct verkocht. Dit was het! Na een moeilijke opstart van de zaak is de klik er gekomen na een bezoek aan een restaurant van Gordon Ramsay. We zijn dan met hem in gesprek geraakt en de volgende dag had hij ons uitgenodigd bij zijn restaurant Pétrus. Daar is een nieuwe wereld opengegaan. En in 2005 haalden we ons eerste Michelinster binnen na dag en nacht gewerkt te hebben.

We hadden het licht gezien!

Dinner herfst 2021

Overnachting Suite Blanche

CONTACT

 

Adres

Slijkplaat 6, 4513 KK Hoofdplaat (NL)
  • 0031(0)117-348696

website

>> Bekijk op de kaart

Libertine op Facebook

INFO

 

Geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in