De eigenaars Lode De Roover (chef-kok) en Barbara Dhondt (gastvrouw) kozen als locatie voor hun restaurant Fleur de Lin te Zele, de voormalige kantoorgebouwen van de nostalgische oude spinnerij Zevensterre. De naam “Fleur de Lin” staat voor vlasbloem en is dan ook een knipoog naar de spinnerij. De hoge plafonds van het indrukwekkende gebouw werden bewaard en er werd zeker aan de akoestiek gedacht. Verder valt meteen de design verlichting op. In het restaurant gedeelte val ik zeker voor de mooie industriële trendy look.

Lode De Roover legde al een mooi parcours af. Via intermezzo’s bij Comme chez Soi, La Bergerie, De Lijsterbes en De Plezanten Hof belandde hij uiteindelijk bij restaurant Eyckerhof in Bornem als sous-chef. In 2011 werd Lode uitgeroepen tot Eerste kok van België tijdens de kookwedstrijd Prosper Montagné. Chef-kok Lode De Roover nam recent deel aan de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse D’or en behaalde daar de achtste plaats. Meteen maakte de kok bekend dat hij dit jaar opnieuw zal meedoen om geselecteerd te geraken.

Voor ons een topper in de regio Scheldeland en kijken uit naar ons volgend bezoek!

De menu augustus 2019 :
Hapjes : Vitello Tonnato – makreel en kappertjes ; Pizza Romana ; Jonge prei met courgette; Grijze garnaal met tomaat en bloody Mary
Voorgerecht : Zee-egel met pulpo en Noordzee krab ; Snoekbaars met gerookte paling met radijs en hijiki
Hoofdgerecht: Tarbot met paksoi met peulvruchten en dashi; Eend uit Challans, spitskool, pancetta en jonge wortel
Dessert : Aardbei met yoghurt, limoen en vlierbloesem

STEEKKAART FLEUR DE LIN

Lode De Roover en Barbara Dhondt

Hobby

Vooral zoveel mogelijk tijd proberen door te brengen met de kinderen en familie. Wij kunnen enorm genieten om samen met de kinderen eens rustig een tekenfilm te bekijken.

Wij duiken heel graag op vakantie maar soms ook wel te Ukkel waar een bad is van 33 meter diep. Nemo 33 is het op één na diepste zwembad ter wereld.

Cultuurtip of reistip

Dat zijn vooral citytrips en dan zeker Barcelona. Barcelona vinden wij super, veel cultuur en natuurlijk culinair. Wij houden van Spanje en de regio Andalousië kan ons zeker bekoren.

Lievelingseten of restaurant

Dat heeft vooral te maken met het gevoel van het moment. De sfeer vinden we heel belangrijk, er moet een zekere levendigheid zijn. Wij zijn zot van langoustines en ganzenlever. Houden vooral van kleine gerechten te eten, foodsharing en onze kinderen proeven altijd mee.

Restaurants : The Jane, Bartholomeus, De Librije.

En als we vlug eens iets willen eten dan bestellen we bij een Thais restaurant in Melle (Benjarong).

Favoriete plek

Aan het meer La Vinuela in Spanje. Het ligt volledig in een dal en is redelijk onbekend. Zalig! Soms vertrekken we maar voor 2 dagen en komen zo tot rust. Zelfs sluiten we soms een dinsdag om een extra dagje te kunnen genieten.

Zonde

Wij zijn gek op ijskoffie! En natuurlijk ook wel chocolade.

Bucketlist

Lode : Begeleiden en coachen van koks voor wedstrijden.

Barbara : Eventplanner, zoals trouwfeesten, vuurwerk, babyborrels etc…Ik organiseer dit jaar de fanreis voor de Bocuse D’Or.

Favoriet citaat

“Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes and having fun”. (Leren uit je fouten en vooral ook genieten)
There is no elevator to success you have to take the stairs. (Je moet er hard voor werken,stap voor stap). Het valt niet zomaar uit de lucht.

Wat deed je voordien?

Beiden altijd in de horeca gewerkt.

Lode : Laatste job was bij restaurant Eyckerhof.

Barbara : Laatste job was bij Centpourcents in Sint-Katelijne-Waver

Hoe ben je hier ingerold?

Wij hebben elkaar leren kennen in restaurant De Plezanten Hof. Barbara kwam er stage doen in de keuken.

Wij hadden eerst een pand gekocht in Lokeren en dachten daar eerst een zaak op te starten. Tot een familielid van Lode dit pand had gekocht in Zele en wij zagen direct veel potentieel om daar een restaurant op te starten. Wij hebben bijna alles gestript en alles zelf bedacht om het gezellig in te richten. 1,5 jaar na de opstart van het restaurant zijn we naar de bank kunnen gaan met onze cijfers en hebben dan het pand kunnen kopen. De ligging is perfect en we zijn heel gemakkelijk bereikbaar!

1.736 Volgers
Volg

CONTACT

Lokerenbaan 100
9240 Zele, België

052 44 45 00
info@fleurdelin.be
website

>> Bekijk op de kaart

Fleur de Lin op Facebook

INFO

 

Open van dinsdag t.e.m.
vrijdag (middag en avond)
en zaterdagavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here