Freek

Deze verborgen parel is echt een bezoekje waard. Restaurant Freek bevindt zich in een charmant steegje op de Grote Markt in Dendermonde . Chef Freek kookt met passie en liefde voor het vak. Het persoonlijk contact met zijn gasten is voor hem zeer belangrijk.

De kaart is beperkt maar alles is daardoor super vers. De rog vind ik persoonlijk subliem. Kreeft is ook één van de specialiteiten.

Je hebt de keuze tussen à la carte of een menu.

Je tafelt hier in een cosy interieur met oog voor detail. Zijn dochter Charlotte speelt een belangrijke rol in het restaurant. Ze is te zien op verscheidene foto’s, die regelmatig door nieuwe vervangen zullen worden.

Reserveren is de boodschap.

STEEKKAART FREEK

Freek
Freek

Hobby

Ik heb een hond en doe dagelijkse wandelingen in het Broek. Dat is voor mij het beste uur van de dag, zonder gsm, dat is genieten. Ik ben ook begonnen met een cursus fotografie.

Cultuurtip of reistip

Dit jaar naar Valencia geweest ,is zeker een aanrader. Mijn dochter wou een strandvakantie maar ik wou toch ook een beetje cultuur en kunnen rondwandelen en dat is perfect gelukt met Valencia. Valencia ligt ook dicht aan de zee. Zodat het voor beiden heel leuk was.

Lievelingseten of restaurant

Alle restaurants van Sergio, daar heb ik bewondering voor ,dat is pas straf. Lam&Yin in Antwerpen vind ik ook zeer lekker. Dit is echt een pure keuken.

Lekker eten : een goeie lamsbout, gestoofde boontjes en een lekkere gratin. Daar een goeie fles wijn bij en leuk gezelschap. Meer moet dat niet zijn.

Favoriete plek

Gewoon thuis met de familie met vrouw en kind ..

Zonde

Sinds dit jaar diabeet dus moet ik echt opletten met snoep, maar voor de rest geen zonden.

Bucketlist

Zeker terug naar New York reizen, nu ik die lessen fotografie meegemaakt heb op school. Wil daar terug opnieuw foto’s maken met de kennis die ik nu heb. Ik vind het onwaarschijnlijk dat de wereld zo gecomprimeerd kan zijn op 1 plaats. Dat vind je alléén in New York.

Favoriet citaat

Spreuk van mijn vader die je vindt in het restaurant (trap), is maar gedeeltelijk van toepassing op mij.spreuk-freek

Wat deed je voordien?

Het Biznis hotel opgestart in Lokeren, heel veel geleerd ivm zakelijke aspecten. En daarvoor 6 jaar het Parkhotel gedaan ook in Lokeren. Ook nog 5 jaar in Zuiderterras gewerkt in Antwerpen.

Hoe ben je hier ingerold?

Altijd met veel personeel gewerkt en op den duur was ik meer personeelsmanager dan met koken bezig te zijn en dan was de beslissing vlug genomen om met iets kleins te beginnen en dat is Freek geworden.

CONTACT

 

Guldenhoofdstraat 2
9200 Dendermonde

+32 052 34 33 73
freek@restofreek.be
website

>> Bekijk op de kaart

INFO

 

Keuken open van 12 tot 14 uur en van 18.30 tot 21.30 uur
Gesloten op maandag, zaterdagmiddag en zondag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here