In restaurant Het Patronaat te Hamme is het aangenaam zitten. In het stijlvol ingerichte herenhuis krijgt men een zacht gevoel van luxe zonder dat er een stijve, formele sfeer heerst.
Raf Stoelen, vijf jaar sous-chef in De Plezanten Hof, staat achter de potten en pannen. Jessy Raemdonck doet de zaal en doet dat ook fantastisch.
Ze waren onmiddellijk verliefd op het authentieke pand en gaven die een moderne toets mee. Het interieur werd wel helemaal vernieuwd en ze zorgden voor enkele moderne stukken, zoals de verlichting. Maar de charme van het pand wilden ze zeker niet verloren laten gaan. Als naam koos het koppel voor ‘Het Patronaat’. Vroeger was achter dit pand een onderwijsinstelling die ‘het patronaat’ genoemd werd. Daarnaar verwijzend, kozen ze voor die naam.

De voorbije negen jaar toonde Raf al wat hij kon in De Plezanten Hof van chef-kok Lieven Putteman. De Plezanten Hof behaalde de voorbije jaren steeds hoge scores in de culinaire gids Gault&Millau. Het patronaat haalde dit jaar 13/20 wat zeker een mooie score is.

Onze nieuwsgierigheid was geprikkeld en hebben dan ook niet lang gewacht om te boeken. We zijn heel aangenaam verrast geweest door het niveau dat ze nu al halen. Het was super lekker! Ze serveren ook de klassiekers en hechten veel belang aan seizoensgebonden producten. Klanten kunnen ook kiezen uit een driegangenmenu of een viergangenmenu.

Het is hier laagdrempel, verzorgd en lekker. En de prijzen zijn correct. In de zomer is er ook een gezellig terras en die willen we zeker nog eens verkennen. Wij komen terug!

STEEKKAART HET PATRONAAT

Raf Stoelen en Jessy Raemdonck

Hobby

Jessy : Skiën is onze gezamelijke hobby en vooral in Mayrhofen in Oostenrijk. We gingen van kleins af al naar de bergen met mijn ouders. We hebben een klein kindje Florence dus onze vrije tijd gaat vooral naar ons kindje. We sluiten 1 zondag op de maand en zo kunnen we eens drie dagen weggaan naar de zee.

Raf : Gaan eten natuurlijk en vroeger basket gespeeld maar helaas geen tijd meer om te sporten. Ik heb door Jessy te leren kennen beginnen te skiën en ik had vlug de smaak te pakken.

Cultuurtip of reistip

Jessy : Vooral de zee en ieder jaar doen we aan wintersporten. Ik heb mijn hart verloren in Oostenrijk. Ik hou enorm van de bergen. Geen hitte voor mij.

Raf : Ik ben al 3 keer naar Bali geweest en ik vind het daar ongelooflijk mooi. De keuken is daar ook top en is enorm geëvolueerd.

Lievelingseten of restaurant

Jessy en Raf : Eyckerhof in Bornem, Balthazar in Knokke en Restaurant Jardin in Knokke

Jessy : Kreeft is mijn lievelingsgerecht.

Raf : Voor mij mag het duif zijn.

Favoriete plek

Jessy en Raf : Aan de zee komen we tot rust.

Zonde

Jessy : Ik ben zot van kazen, alle soorten kazen.

Raf : Een lekker glas wijn of een fris Duveltje na een drukke avondservice

Bucketlist

Jessy en Raf : Op 28 oktober 2016 hebben we al een grote droom verwezenlijkt. Een eigen zaak beginnen was natuurlijk al een grote stap. Voor ons is het al voldoende om mooi weer te hebben met lekker eten. Vooral genieten dus en rust! Het lijkt ons leuk om een verblijf te hebben aan de Belgische kust. Een prachtige reis maken met een jacht. Misschien in de verre toekomst een B&B beginnen.

Favoriet citaat

Jessy en Raf : We werken om te leven en niet leven om te werken !

Wat deed je voordien?

Jessy : Manager bij United Brands (Sport en Lifestyle)

Raf : Restaurant Plezante hof als stageair begonnen en ben daar 9 jaar gebleven, de laatste 5 jaar als sous-chef.

Hoe ben je hier ingerold?

Jessy en Raf : Bij het sluiten van restaurant Plezanten hof zijn we op zoek gegaan naar een pand en zo zijn we gebotst op dit prachtig pand te Hamme.

Xavier à la carte op bezoek bij Het Patronaat

CONTACT

 

INFO

Sluitingsdagen :maandag, dinsdag & eerste zondag van de maand

Menu deze maand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in