Foto van Heikki Verdurme

Als blogger Chef Goossens mogen interviewen is een eervolle en fantastische ervaring.
Het is een vrijdagmiddag in December en we gaan lunchen met vrienden in het Hof van Cleve.

Het restaurant werd geopend in 1987 in een oude hoeve op één van de heuvels in Kruishoutem in de prachtige Vlaamse Ardennen.  Kruishoutem is gefusioneerd vanaf Januari 2019 met Zingem en de naam is nu Kruisem geworden.
Bij aankomst word je ontvangen door supervriendelijk personeel in het mooie verfijnde interieur waar kunstenaars zorgen voor unieke stukken.

Onze lunch begint met enkele verrassende hapjes :
– Langoustine met gevogelte en groene kruiden
– Naan, geitenkaas en langoustine
– Scheermes met miso en bergamot
– Hazenpastei met pompoen en walnoot
– Octopus met chorizo en comté kaas

Allen stuk voor stuk een streling voor het oog en ook qua smaak geslaagde combinaties.
Na de amuses verschijnt de coquille op tafel.
St.Jakobsvrucht ‘Erquy St-Brieuc’ met avocado, appel en citrus.
De chef blijft vanuit zijn keuken voltreffers afvuren.
Zo serveert hij nogmaals de coquille en dit keer met schorseneer, cecina en savooikool. Alweer een geslaagde combinatie met kraakverse ingrediënten.

Het hoofdgerecht past perfect in het seizoen.
We krijgen de ‘Haas van bij ons’ geserveerd met aardpeer, witloof en duindoornbes.
Het is snel overduidelijk. De Chef werkt enkel met topproducten en zijn talent is in elk gerecht te proeven.

Wij kiezen voor de aangepaste wijnen die perfect matchen met de geserveerde gerechten. De glazen worden constant aangevuld alsook de verschillende originele soorten zelfgebakken brood : molenaarsbrood, speltbrood, brood met Liefmans of Orval en het overheerlijke foccaciabrood.
Een laatste visitekaartje is het dessert.
Gekarameliseerde ananas ‘organic’ met hibiscus, saffraan en hangop. Een dessert met overtuiging samengesteld en waarin geen enkel ingrediënt overbodig is.
Maar, het vuurwerk is niet afgelopen. Bij de koffie worden nog een aantal zoetigheden op tafel gebracht en alsof dat nog niet genoeg is kan je nog kiezen van de rijkgevulde dessertchariot met huisbereide zoete lekkernijen.
Onze verwachtingen waren hoog en wij kunnen bevestigen dat een bezoek aan het Hof van Cleve een unieke beleving is en een totaalervaring van het hoogste culinaire genot.

STEEKKAART HOF VAN CLEVE

Peter Goosens (foto Heikki Verdurme)

Hobby

Peter Goossens :  Als je in deze branche zit heb je echt weinig tijd voor hobby’s. Je bent van ‘s morgens tot ‘s avonds laat bezig met de zaak en zo heb je ook weinig tijd voor een normaal sociaal leven. ‘s Avonds eens in de zetel zitten lukt bijna nooit. Wij proberen wel nu op zondag echt niks te doen en te genieten. Ik mis dat nu meer en meer want als je jong bent dan heb je daar geen behoefte aan.

Cultuurtip of reistip

Ik combineer graag de twee, het reizen en de cultuur opsnuiven. Ik hou van architectuur en kunst. Moma (New York) vind ik heel knap maar het Louvre in Parijs spreekt mij het meeste aan. Ik heb 4 jaar in Parijs gewoond en gewerkt en tijdens die jaren ging ik op zondag en maandag musea bezoeken. Het Louvre was het eerste dat ik bezocht en dat blijft natuurlijk het langste bij.

Lievelingseten of restaurant

Alles hangt natuurlijk af van het seizoen maar in de winter ben ik zot van haas en vooral de  hazencivet. De mosselen in de winter zijn top van smaak en dat met verse mayonaise en verse frietjes. Eén van mijn favorieten ook is witloof in de oven (chicon gratin). In het voorjaar zou ik alle dagen asperges eten. En in de zomer lust ik heel graag tomaten. Een steak tartaar of een steak met pepersaus is ook niet te versmaden.

Restaurant : Alles hangt natuurlijk af waar je je bevindt en op wat je goesting hebt. Maar ik heb niet speciaal één favoriet restaurant. Er zijn zovele goeie restaurants.

Favoriete plek

Thuis en in mijn tuin kom ik tot rust. Ik woon niet ver van het restaurant en dat is echt zalig.

Zonde

Ik moet mij enorm inhouden voor patisserie maar goeie patisserie en brood.  Lekkere feuilletage perfect gebakken, kan toch zo lekker zijn! Ontzettend moeilijk om daar dagelijks vanaf te blijven…

Bucketlist

Veel reizen en ik wil zeker een stuk van Azië bezoeken. Japan vind ik een boeiend land. Zuid-Amerika staat ook nog op mijn verlanglijstje

Favoriet citaat

Geniet van elk moment !

Wat deed je voordien?

Ik heb 4 jaar in Parijs gewerkt. Nooit opgeven en constant willen verbeteren. Dat heb ik geleerd als 19-jarige in Parijs. Een goede, maar harde leerschool. Ik arriveerde in Frankrijk als ‘le petit Belge’ en werd er geconfronteerd met zware hiërarchie en ijzeren discipline. Als ik iets wou betekenen, moest ik ervoor vechten. Ik heb een paar keer op mijn tanden moeten bijten toen er tegen mij geschreeuwd werd. Ook al dacht ik al eens aan stoppen, ik heb toch doorgezet.

Hoe ben je hier ingerold?

Van Parijs ben ik rechtstreeks naar Kruishoutem gekomen. Hier waren 2 restaurants en ik heb na 6 maanden 1 restaurant kunnen overnemen. Dat was vroeger alléén een weekend restaurant en toen draaide dat minder en ik heb dat op een goed moment kunnen overnemen. Mijn droom was een restaurant met sterrenniveau te creëren. Maar 30 jaar geleden bestond die sociale media niet en dus niet evident om bekend te geraken en moest je echt wachten tot er een recensent langs kwam. Toen waren er maar 2 culinaire journalisten, één van Het Laatste Nieuws en één van Knack-Trends.

Bezoek Xavier à la carte zomer 2018 : groot en gezellig zomerterras omringd door groen.

27,1k Volgers
Volg

CONTACT

 

Riemegemstraat 1
9770 Kruishoutem

09 3835848
info@hofvancleve.com
website

>> Bekijk op de kaart

Hof van Cleve op Facebook

INFO

 

OPENINGSUREN : 

Lunch open 12u00 – 13u00 / gesloten 17u00.
Diner open 19u30 – 20u30 / gesloten 00u30.
Wekelijkse sluiting: zondag, maandag en dinsdagmiddag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here