Xavier à la carte ging hier lunchen op een winterse middag in December. Alles staat perfect aangegeven om te parkeren in de ultramoderne Ghelamco Arena. Sterrenchef Danny Horseele pakt hier uit met vakmanschap op de vierde verdieping van de strijdarena van KAA Gent

De eerste verrassing wanneer je deze parel binnenkomt, is de totaal verschillende sfeer die restaurant Horseele uitstraalt ten opzichte van het moderne gebouw waarin het zich bevindt. Je waant je in een exclusieve Amerikaanse club: een warme, gezellige bar inclusief haardvuur en boekenkast vullen de ruimte; kortom een knus en stijlvol restaurant.

Als je geluk hebt, krijg je een tafel aan het venster met een prachtige uitkijk op de voetbaltempel. Lukt dat niet? Geen zorgen: elke tafel heeft op zijn eigen manier een mooi zicht op het veld.

Uitstekende en lekkere gerechten, een mooi uitgebalanceerd menu, vriendelijke en attente bediening: Chef Horseele heeft meer dan 45 jaar ervaring en dat proef je. Elk bord was een delicatesse. Je smult er van pure gerechten in een luxueuze thuissfeer met zicht op het veld!

Een echte aanrader om eens in een totaal ander kader te gaan lunchen of dineren.

STEEKKAART HORSEELE

Chef Horseele

Hobby

Mijn grootste hobby is zeilen te Zeebrugge. De kust heeft voor mij geen geheimen meer. Ik woon aan de Kust. Het strand en de zee, meer hoeft het voor mij niet te zijn. Ik heb daar alles. Aan de kust zijn betekent voor mij verlof!

Het zeilen doe ik het liefst alléén. Op de boot stopt de tijd, concentratie is essentieel en ik heb geen behoefte om te praten want je word volledig opgeslorpt door de zee. Je vergeet gewoon alles op de boot.

Koken doe ik uiteraard ook heel graag en mijn vrouw kan ook zeer lekker koken. Ze kan enorm goed proeven.

Cultuurtip of reistip

Ik zie graag moderne kunst en ben grote fan van de Cobra groep (is een Europese kunststroming binnen de moderne kunst). Ik kan enorm genieten van de werken van Corneille, Appel, Lindström…

Ik hou niet van verre reizen maar mensen vergeten soms hoe mooi België is !!

Lievelingseten of restaurant

Vooral vis en zeevruchten, er is maar één voorwaarde het moet vers zijn. Ik eet heel weinig vlees. Maar een lekker krokant gebakken kipje kan ook heel lekker zijn en dat eet ik graag met de handen.

Restaurant : Ik ga graag eten bij Rubens in Knokke of Bristol in Heist.

Favoriete plek

Aan de kust kom ik tot rust. We maken er mooie wandelingen op de dijk, op het strand en af en toe gaan we fietsen. Knokke heeft een kustlijn van 17 km, Heist, Duinbergen, Knokke en het Zoute en zo tot het Zwin. Zalig gewoon…

Zonde

Ik hou enorm van truffel en solettes krokant gebakken. Mijn echtgenote geniet graag van een lekker glas champagne of glas rode wijn. Maar dat is geen zonde hé. Ik drink nooit alcohol want ik verdraag het niet goed en heb er geen behoefte aan. Ik heb een goeie neus dus dat is geen probleem.

Bucketlist

De gezondheid is alles en als je gezond bent dan ben je gelukkig. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. De éénvoudigste dingen zoals een kop koffie drinken op een mooi terras, dat maakt mij heel gelukkig. Ik hoop dit nog lang te kunnen doen samen met mijn vrouw. Het leven kan soms heel simpel zijn. Maak het niet te moeilijk!

Favoriet citaat

Eerlijk duurt het langst…

Wees kritisch voor je eigen…

Wat deed je voordien?

Ik had vroeger een restaurant in Zeebrugge, ‘t Molentje.(2 sterren en 18/20 in Gault&Millau).

Hoe ben je hier ingerold?

Ik deed vroeger al consulting voor de club en de voorzitter had mij aangesproken over hun project in de Ghelamco Arena. Ik heb geen seconde getwijfeld. Ik hou van Gent en van voetbal, dus dit project sprak mij direct aan om in te stappen. We hebben nu al 1 Michelinster en 17/20 bij Gault&Millau.

Ik ben nog steeds razend ambitieus. Ik voel mij nog jong en werk met jonge mensen.

Bezoek Xavier à la carte aan restaurant Horseele

CONTACT

 

Stadion KAA Gent
Ottergemsesteenweg – Zuid 808, 9000 Gent

tel:+3293302320
Emailadres Restaurant Horseele
website

>> Bekijk op de kaart

 Restaurant Horseele op Facebook

INFO

 

Openingsuren

Open van dinsdag tot en met vrijdag en zaterdagavond op niet-wedstrijddagen.

Maandag : gesloten
Dinsdag : 12:00 tot 14:00 en 19:00 tot 21:30
Woensdag : 12:00 tot 14:00 en 19:00 tot 21:30
Donderdag : 12:00 tot 14:00 en 19:00 tot 21:30
Vrijdag : 12:00 tot 14:00 en 19:00 tot 21:30
Zaterdag : 19:00 tot 21:30
Zondag : gesloten

Verlofperiodes

Gesloten van 10/07 tot 01/08

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here