l'Histoire 32

Ondertussen is het onze 4de maal dat we hier al komen eten en ze blijven ons maar verrassen met heel lekkere gerechten.

Tegenover cultuurcentrum De Werf in Aalst kun je bij chef Jason Spinoy en zijn vriendin Laurence Menten terecht in hun prachtige pand l’Histoire 32.  Voorheen bekend als Karnivale uit het VTM programma ‘Mijn Restaurant’.

Het duo is intussen nog altijd maar 27 jaar oud!  Ze kregen onlangs nog een 14 op 20, een prachtig cijfer naar Gault&Millau-normen. In 2016 wonnen ze de Gouden Goesting en werden ze uitgeroepen tot beste restaurant van Oost-Vlaanderen. Van een puike prestatie gesproken!

De ervaring die Laurence en Jason hebben opgedaan in L’histoire 32 in Aalst gecombineerd met hun studiereis naar Japan in 2017 en hun drang naar culinaire vernieuwing, hebben een nieuw concept doen rijpen: Burnt ! Onlangs nog een puike 14,5 score bij Gault&Millau. Dit concept moeten we nog ontdekken en staat al op onze bucketlist 2020.

Het pand ligt pal in het centrum van Aalst met tal van parkings in de omtrek en dus vlot te bereiken.

Op het gelijkvloers straalt het interieur warmte en gezelligheid uit. Via een majestueuze trap kan je op de eerste verdieping ook genieten van het nieuw concept BURNT, (één week per maand).

Door hun ervaring in ‘t Een en ‘t Ander (hun vorig restaurant) wisten ze waaraan ze begonnen. Dit was alvast een goede leerschool om achteraf met l’Histoire 32 te starten en zo hun eigen verhaal te brengen. De sleutel van hun succes is de goede verstandhouding als koppel, uitbaters en als beste vrienden.

Wij komen terug!

STEEKKAART L’HISTOIRE 32

Laurence en Jason

Hobby

Jason : thaibox, even de vrijheid voelen zonder zorgen.
Laurence : op maandagavond naar de pilates lessen, voor de ademhaling onder controle te houden.?

Gezellige momenten beleven door veel te gaan eten.

Cultuurtip of reistip

Rondreis door Japan en de Scandinavische landen.

Lievelingseten of restaurant

Thuis dan graag witloof in de oven of balletjes in tomatensaus en op restaurant dan kan alles ons bekoren als het maar met liefde is klaargemaakt!

Favoriete plek

Thuis zonder twijfel

Zonde

Van die extra lekkernijen afblijven is heel moeilijk!

Bucketlist

Willen zeker evolueren met ons restaurant, kijken ernaar uit om nieuwe smaken te brengen. Je hebt smaken in je hoofd die je na een lange tijd weet te combineren en die je graag gebruikt.

Favoriet citaat

Oost west, thuis best

Wat deed je voordien?

Wij hadden vroeger een taverne ‘t een en ‘t ander in Londerzeel

Hoe ben je hier ingerold?

De basis en het reilen en zeilen om het bootje recht te houden hebben we in de brasserie geleerd. Het leuke is dat we het daar nog niet allemaal beseften maar het al heel leuk vonden. Tot de stap naar ons echte verhaal kwam met l’Histoire 32, door de passie en iets graag doen! Het is niet vanzelf gekomen, maar door hard te werken en door te weten wat we echt wouden. Zo zijn we l’Histoire 32 opgestart. Onze keuken kan je omschrijven als speels en creatief.

Diverse foto’s van ons laatste bezoek.

Menu van november 2019 :

Amuses : Gedroogde tomaat-geitenkaas / Steur-stekelbes /Kippenlever-rode biet / Wulk-laurier

Zuurdesembrood met boter Keymeulen (zeer lekker)

Voorgerechten : Gerookte coquille met prei en karnemelk (top!)

Gebrand witloof met lardo en verse kaas.

Pladijs met spitskool en wei (topgerecht!)

Hoofdgerecht : Reegeit met rode kool en sjalot

Dessert : Appel met hazelnoot

Foto’s van onze vorige bezoeken.

INSTAGRAM

CONTACT

INFO

Openingsuren :

​Keuken :
Woensdag , donderdag & vrijdag
12:00 t.e.m. 14:30
19:00 t.e.m. 20:30

Dinsdag & zaterdag van 19:00 t.e.m. 20:30

Zondag & maandag gesloten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here