Chef Stefaan De Proft (37) en gastvrouw Els Van Sande (36) openden in 2014 restaurant Pacht 26 in de Pachthofstraat in Gijzegem. Voordien waren zij de uitbaters van restaurant Ter Monde aan de Scheldedijk in Dendermonde. Daar slaagde Stefaan er reeds in om op een hoog niveau zijn gasten te verwennen. Onze verwachtingen waren dan ook heel hoog toen we het nieuwe Pacht 26 bezochten en deze werden opnieuw overstegen. Van begin tot einde weet Stefaan je te verrassen. Smaken combineren is zijn passie.

Hijzelf is dol op de Zwitserse entrecôte. Als zoon van landbouwers heeft hij hele goeie contacten in de vleessector en is die Zwitserse entrecôte de beste die je kan vinden.

In Pacht 26 kan je kiezen tussen een 5 of 6 gangenmenu met of zonder aangepaste wijnen en zelfs met een bobformule indien je dat wenst. Ook de aangepaste bierenformule is een aanrader.
Op de middag kan je terecht voor een snelle daglunch met enkele verrassende tapas en een hoofdgerecht.

STEEKKAART PACHT 26

Hobby

Momenteel weinig ,al de tijd gaat uit naar de kinderen die nog heel jong zijn.

Cultuurtip of reistip

Het Baskenland. Bilbao, San Sebastian waar je ook toprestaurants vindt.

Lievelingseten of restaurant

Entrecôte en ook wel vergeten stukken zoals varkenspoten en lamsnek. Dit zijn stukken die de meeste mensen niet meer kennen. Ik werk heel graag met langoustines, is ook super lekker.  Azurmendi is één van mijn lievelingsrestaurants (dicht tegen Bilbao), ligt ook in een prachtige vallei.

Favoriete plek

Gewoon thuis zijn en genieten van de kinderen. We gaan soms ook wandelen juist achter het huis, daar is een dreef waar je mooie wandelingen kan maken. Van hieruit kan je ook wandelen tot in Dendermonde of Aalst.

Zonde

Ferrero Rocher, zeker met de feestdagen. Daar kan ik niet van afblijven.

Bucketlist

Wijn is mijn passie en ondertussen hebben we recent een mooie wijnkamer ingebouwd in de zaak (zie foto’s). Pacht26 heeft een wijnkaart met een 250 verschillende referenties.

Favoriet citaat

“Werk hard maar nog harder genieten!”

Wat deed je voordien?

In het begin in tavernes gewerkt, maar dan was ik het beu om spaghetti’s, steaks en brochetten te maken dus ben ik de gastronomische tour opgegaan. Eerst in Ter Monde gedurende een 5-tal jaar, een tussenstap naar hetgeen we nu hebben .

Hoe ben je hier ingerold?

In Ter Monde hadden we dus een heel goed cliënteel opgebouwd en zochten we iets dat we konden kopen. Onze kinderen gingen naar de crèche in Gijzegem en daarmee hebben we dit pand ontdekt. Op 3 maanden tijd hebben we alles verbouwd. Dit was een enorme opgave. We streven naar kwaliteit van bij de inrichting tot op het bord ,alles moet perfect zijn.

Foto’s voor de renovatie!

Bezoek restaurant Mei 2019

CONTACT

 

Pachthofstraat 26
9308 Gijzegem

+32 499 73 60 27
info@pacht26.be
website

>> Bekijk op de kaart

Pacht 26 op Facebook

INFO

 

maandagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag : 12u tot 14u
donderdagavond, vrijdagavond : 18.45u tot 21u
zaterdagavond 19u tot 21u
zondagmiddag : 12u tot 14u

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here