Home Food & Drinks Restaurants Pop-up Heems wordt restaurant Fleems

Pop-up Heems wordt restaurant Fleems

Dendermonde

1172
0

Altijd leuk om een nieuwe zaak van eigen streek toe te voegen op mijn blog Xavier à la carte.

In Dendermonde centrum hebben Brent Reper, Willem Vervaet en Pieter Meyers (alle drie jonge twintigers) er hun nieuwe zaak restaurant Fleems. De mannen bouwden in de zomer van 2018 het pop-uprestaurant Heems aan de Grote Markt uit tot een echt succes. Nu zijn ze toe na rijp beraad aan iets nieuws. Fleems zal voor zeker een jaar de deuren openen.

Wij hadden al veel positieve geluiden gehoord van Heems maar hadden het geluk niet om te mogen proeven. Toen we nog steeds positieve commentaren hoorde over restaurant Fleems hebben we niet getwijfeld om te boeken. We zijn echt verrast geweest wat deze jonge gasten uit hunne hoed hebben getoverd. Dit was echt van een heel hoog niveau en wat een aanwinst voor Dendermonde. Wij kijken al uit het volgend menu en hopend dat ze langer open blijven dan een jaar…

STEEKKAART RESTAURANT FLEEMS

Brent Reper, Pieter Meyers, Willem Vervaet

Hobby

Willem : veel tijd is er niet over maar vooral joggen, lekker gaan eten en op reis gaan.
Brent : lekker gaan eten en vooral genieten van het leven.
Pieter : ik ga heel graag fietsen vooral mountainbiken.

Cultuurtip of reistip

Willem : Regio rond de Middellandse zee en dit is ook mijn favoriete keuken.
Brent : Azië is mijn favoriete bestemming.
Pieter : Kopenhagen, je kan daar overal lekker eten en alles is bereikbaar met de fiets!

Lievelingseten of restaurant

Willem : favoriete restaurants zijn  Bistro du Nord, Oak, La Paix, Stud!o in Kopenhagen en Locavore in Bali. Ik lust alles, geen specifieke voorkeur.
Brent : favoriete restaurants zijn Mission Masala (Antwerpen), Magma (Mechelen).  Ik ben vooral fan van Aziatische getinte gerechten zoals Tom Kha Kai.
Pieter : favoriete restaurants zijn Alberte (Gent) en Bistro du Nord; Ik hou van casual food zoals een lekkere spaghetti met pikante saus.

Favoriete plek

Willem : ik kom tot rust in de tuin van mijn ouders. Nu ben ik pas gaan beseffen wat een luxe dit kan zijn als je een tuin hebt.
Brent : mijn favoriete plek is aan de kust, een fietstochtje maken van Knokke tot Cadzand.
Pieter : ik kan vooral genieten op mijn mountainbike fiets.

Zonde

Alle drie in koor : CHIPS!

Bucketlist

Willem : Gewoon gelukkig zijn met mijn vriendin en een mooi gezin stichten.
Brent : Wij verwachten binnenkort een kindje dus alles loopt perfect. Ook op professioneel gebied is Fleems een heel gelukkige periode. En hopelijk kunnen we langer dan een jaar samen werken. Ik stel vast dat we al vaste klanten hebben die steeds terugkomen.
Pieter : Als we maar ons ding met Fleems kunnen doen ben ik heel gelukkig.  Wij zijn ervan overtuigd dat dit in Dendermonde een succes kan worden.

Favoriet citaat

The sky is the limit !

Wat deden jullie voordien?

Willem : Na mijn college een jaartje Pol&Soc gedaan maar dat was echt niks voor mij en dan kokschool gevolgd in Koksijde. Daarna veel ervaring opgedaan in verschillende restaurants.
Brent  : Ik heb ook de kokschool gevolgd in Koksijde daarna nog een specialisatie traiteur en slagerij. Daarna veel ervaring opgedaan in verschillende restaurants zelfs in het buitenland.
Pieter : Na mijn humaniora ook eerst een andere richting gekozen maar dan uiteindelijk ook een opleiding gevolgd in Spermalie. Daarna ook veel ervaring opgedaan in verschillende restaurants in de regio.

Hoe zijn jullie hier ingerold?

Wij zijn altijd vrienden geweest, dezelfde school, rugby gespeeld maar na de studies een beetje elkaar uit het oog verloren maar in de zomer van 2017 hadden we een idee om iets op te starten en dat werd Heems gedurende een paar weken in 2018 op de Grote Markt van Dendermonde. Na die periode zijn we terug onze eigen weg opgegaan als freelancers. Tot we weer uitgekeken waren op die jobs en de goesting er terug was om een eigen zaak op te richten en dat werd Fleems. Het was puur toeval dat we dit pand gekozen hebben want het kwam ons ter ore dat de vorige eigenaar wou stoppen met restaurant Flammazien.

CONTACT

 

INFO

 

OPENINGSUREN

Lunch: 12:00 – 14:00

Diner: 19:00 – 21:00

Maandag, zaterdagmiddag
en zondag gesloten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here