​Alex de Witte van Restaurant Alex leeft al meer dan 25 jaar voor de horeca. Als ondernemer stond hij in 2014 voor een nieuwe uitdaging. Met de aankoop van het gekende, maar oude en afgeleefde, Munsterhof begon zijn vierde horeca hoofdstuk.​
Sinds 24 oktober 2014 is de Heide te Waasmunster de thuisbasis van​ Alex.
Een heropleving van de oude grandeur van de Heide met een toegankelijk top restaurant. Dit hip en modern gerenoveerd pand valt met zijn zwarte gevel meteen op in de residentiële straat midden in de groene long van de Heide. Het vertrouwde en bekroonde team van Alex De Witte ontvangt u in een warm en eigentijds kader.
De intimiteit van de eetzaal, de goed uitgelichte tafels en de rustgevende akoestiek zorgen ervoor dat men zich hier meteen thuis voelt. De prachtige open keuken biedt ook zeker een meerwaarde en schept vertrouwen bij het publiek.
Buiten de steeds vernieuwende kaart ligt de culinaire nadruk op het serveren van verse topproducten.

De bereidingen van Alex zijn gebaseerd op de klassieke keuken, maar de chef weet aan elk gerecht een eigen draai te geven. Verwacht u niet aan trends of moleculaire bereidingen, maar gewoon en puur genieten, voedsel terug tot de essentie.
​Dankzij de ruime keuze, ook aan prestigieuze wijnen, vindt iedereen hier zijn gading. Zeker een must visit in Waasland.

STEEKKAART RESTAURANT ALEX

Alex De Witte

Hobby

Smakelijke en mooi ogende gerechten presenteren was altijd een passie die tot groot genoegen mijn werk geworden is.​ Momenteel kan ik genieten van lange wandelingen in de bossen of aan het water met mijn Labrador. Recentelijk bouwde ik een villa aan de Portugese Zilverkust en mijn schaarse vrije dagen offerde ik daar graag voor op.

Cultuurtip of reistip

Lissabon vind ik een prachtige stad. Belem is daar ook leuk om te ontdekken. Zuid-Afrika heeft ook mijn hart gestolen. We verbleven daar maar een week en hebben daar geen één uur verloren want we wouden alles ontdekken op deze korte periode. We hebben daar ook heel lekker en goedkoop gegeten.

Lievelingseten of restaurant

Mijn lievelingsrestaurant voor het ogenblik is Inter Scaldes in Kruiningen (Nederland). Hertog Jan en Hof van Cleve zijn natuurlijk ook top! Dichtbij huis kan ik enorm genieten van restaurant ‘tKorennaer, maar ook van zovele anderen!

Favoriete plek

De nieuwe villa in Portugal natuurlijk. Daar kom ik tot rust.

Zonde

Zot van kunst.. maar is dat een zonde? En ik ben een beetje verslaafd aan koffie.

Bucketlist

Naar het Oosten trekken bijvoorbeeld Singapore en dan rondvaren op een yacht.

Favoriet citaat

De weg is vooruit …

Wat deed je voordien?

Gestart met een zaak in 1988 in Lokeren (Vienna). Alles verkocht en dan zaken meehelpen opstarten zoals Papadoc. Daarna heb ik Rucola opgestart in een mooi pand in Antwerpen en in 2000 restaurant Il Carpaccio opgericht in Waasmunster.

Hoe ben je hier ingerold?

​Zoals gezegd is koken een passie en genoot ik tijdens mijn horeca opleiding enorm van de stages. Ik had het geluk om op verschillende toffe werkplekken te mogen meedraaien.​ Het plezier om met gelijkgestemden aan de weg te mogen timmeren inspireerde me. Het kan dan ook geen toeval zijn dat ik nu bijna 30 jaar met succes meedraai…en de weg is vooruit!

Update bezoek januari 2020!

Instagram Restaurant Alex

CONTACT

INFO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here