In november 2019 las ik de volgende titel in een krant : ‘Blunch vervoegt Fleur de Lin in Gault&Millau’. Wim Van Hecke (Chefkok en nog maar 28 jaar) haalde een mooie score van 12/20 bij Gault&Millau en mijn nieuwsgierigheid was natuurlijk gewekt. Een restaurant die erbij komt in Scheldeland wil ik zeker ontdekken.

Wim heeft restaurant Blunch opgestart in 2016 en gaf in de beginfase alléén ontbijt en lunch. Dit was toch misschien een lichte misrekening want het concept sloeg niet aan. Na 2 zware jaren heeft hij gelukkig de boeg omgegooid en kon je dan ook ’s avonds gaan dineren. Blunch heeft dus 3 zware jaren achter de rug maar geleidelijk aan is hij naar boven geklommen en is Blunch stilaan een succes geworden.

Onze ervaring kan dit alléén maar bevestigen. We hebben genoten van de hapjes tot aan het dessert. Prima bediening en de gerechten waren super lekker.

Wij komen terug!

STEEKKAART RESTAURANT BLUNCH

Wim Van Hecke

Hobby

Wim : Ik ben een fervent sporter en speel actief amateurvoetbal. Voor mij is dit pure ontspanning. Ik doe alléén het restaurant met 1 persoon in dienst dus veel vrije tijd is er niet. We zijn niet alle dagen open maar we zijn nu al bekend in Zele voor onze lunch en dat aan een scherpe prijs van 19 euro. Door onze goede ligging aan de de Markt van Zele hebben we geen parkeermoeilijkheden.

Cultuurtip of reistip

Mijn beste reiservaring is Venetië. Niet alléén culinair was het top maar ook het kuieren door de smalle steegjes met mijn vriendin was heel leuk en romantisch. New York komt op de 2de plaats door zijn veelzijdigheid en leuke plaatsen. We hebben daar ongelooflijk lekker gegeten in restaurant Momofoku.

Lievelingseten of restaurant

Ik ga heel graag naar vleesrestaurants. Mijn favoriet in die categorie is Pur Boeuf in Berlare. Heel lekkere kwaliteit van vlees en zeker met een goeie versgemaakte béarnaise saus. Restaurant Vrijmoed in Gent behoort ook tot mijn favorieten. Restaurant Nova in Sint-Nikaas is ook een aanrader en je wordt er steeds verrast door het menu van de dag.

Mijn favoriet gerecht was een gerecht klaargemaakt door de oma van mijn vriendin (Spaanse nationaliteit). Dat was een soort Paella met rijst en schaaldieren. Topgerecht!

Favoriete plek

Gewoon thuis zijn en zeker op een zondag. Vroeger waren we open op zondag en sinds 1,5 jaar zijn we gesloten en kan ik enorm genieten van die rust en liefst niks plannen. Daarentegen mijn vriendin wilt van alles plannen en dat is minder evident 🙂

Zonde

Ik heb een zwakte voor een verse goeie béarnaisesaus! Is natuurlijk een caloriebom en zeer moeilijk daarvan af te blijven.

Bucketlist

Een roadtrip door Amerika! Dit komt vooral door de films die ik mijn jeugdjaren heb gezien en ik wil dit in het echt zien.

Favoriet citaat

Nooit opgeven dat is mijn moto!

Dit komt voornamelijk door de moeilijke opstart van Blunch door alléén ontbijt en lunch te geven. Dat waren vooral croque monsieurs, spaghetti bolognaise maar dat was niet mijn ding en dan loopt het natuurlijk niet zoals het moet lopen zowel organisatorisch als financieel.  Na 1 jaar hebben we dan volledig het roer omgegooid en zijn we begonnen met ’s avonds ook open te doen maar dan nog heeft het 1 jaar geduurd vooraleer het aansloeg. Na 2 jaar zwarte sneeuw is het gelukkig gedraaid en alles draait nu goed en er is zeker nog marge voor verbetering. Vandaar mijn moto opgeven is geen optie!

Wat deed je voordien?

Na het school ben ik begonnen gedurende 1 jaar bij restaurant Hof van Cleve en dat was ook mijn moeilijkste jaar maar heb daar enorm veel bijgeleerd. Ik ben begonnen met de afdeling hapjes, daarna de koude voorgerechten en patisserie. In die periode was Michael Vrijmoed daar Sous-chef. Daar heb ik geleerd dat je moet volhouden anders geraak je er niet. Daarna restaurant Lijsterbes in Berlare gedurende een jaar en daaropvolgend meegeholpen aan de opstart van restaurant Fleur de Lin in Zele.

Hoe ben je hier ingerold?

In 2016 ben ik dan zelf begonnen op de Markt van Zele met Blunch. Vroeger was dit pand een koffiehuis en op een bepaald moment zag ik een bord “over te nemen” en ben ik rechtstreeks naar de bank gegaan en daar hebben ze mij goeie raad gegeven om deze zaak te kunnen over nemen en op te starten. Zonder steun van mijn ouders zou het zeker niet gelukt zijn.

Menu december 2019

We gaan van start met makreel die we kort garen en lauw serveren. Hierbij komen schuimige kikkererwten met geitenkaas, jus van groene kruiden en yoghurt, gekonfijte citroen en een frisse linzen salade met paprika en basilicum.

Ganzenlever volgt, in combinatie met biet die we verwerken als merengue, zoetzuur ingelegd en een rode biet vinaigrette. Créme van abrikoos, honing en mascarponé en kort gebakken brioche brood. (Voor de mensen die niet graag ganzenlever lusten hadden ze een lekkere risotto klaargemaakt met zeevruchten)

Ossenstaart serveren we in een open ravioli. Cevénne ui komt zoetzuur met rode wijn azijn, oesterzwammen een jus van de ossenstaarten, paddenstoelen, geïnfuseerd met gember en citroengras.

In hoofdgerecht komt wilde eend samen met klassieke pomme dauphine, lauwe sinaas partjes, crème van wortel geparfumeerd met steranijs en een begeleidende aigre-doux van Luikse stroop en rode wijn azijn.

Afsluiten doen we cheese cake, mousse van banaan. Een jus van Chinese groene thee, appel en limoen, sorbet van bosvruchten en limoen.

CONTACT

 

INFO

 

Openingsuren

Dinsdag: 9-15u

Woensdag: 12-17u

Donderdag en vrijdag 12-14u30, 18-21u

Zaterdag: 12-17u, 18-21u

Zondag: enkel geopend voor groepen en feesten

Maandag gesloten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here