Update mei 2019: Tijdens dit bezoek heb ik nieuwe foto’s kunnen maken.

Het restaurant Eyckerhof ligt idyllisch in het groen, tussen de Rijksweg Temse-Breendonk en het Rupeldorpje Eikevliet. Amper 20 minuten rijden van Baasrode.

Chef Ferdy Debecker won eind jaren ’90 enkele prijzen zoals de Grand prix Escoffier en de bronzen Bocuse d’Or. Ze hebben 1 michelinster en 16/20 bij Gault&Millau. Restaurant Eyckerhof bestaat al meer dan 30 jaar en dit is echt een betaalbaar restaurant met eersteklas producten.

Dus de verwachtingen waren hooggespannen (in mei 2018) en die zijn volledig ingelost. Meer en meer restaurants laten de moleculaire keuken achter zich en excelleren in de klassieke keuken. En die weg heeft Eyckerhof steeds gekozen. Waar men goed in is moet je niet veranderen!

De gastvrouw Ann kwam direct de tafels begroeten, wat altijd fijn is. Het was een mooie lente avond en we konden aperitieven op het mooie terras onder de platanen. Na het aperitieven konden we binnen onze menu afwerken. Alles was top en een super vriendelijke bediening. Het interieur is heel gezellig en met smaak ingericht en de tafels staan ver van mekaar. Ze hebben nu al meer dan 25 jaar een Michelinster en hebben die steeds kunnen behouden. Wat een straffe prestatie! Voor de regio Scheldeland is dit echt een aanrader.

Goed op tijd reserveren is de boodschap.

STEEKKAART EYCKERHOF

Ferdy en Ann Debecker

Hobby

Ann : Mijn hobby zijn mijn kinderen. Ik heb 3 kinderen en 1 kleinkind. Familie is één van de belangrijkste zaken in mijn leven. Ik speel samen met mijne man ook golf. We spelen meestal in Axel bij de Woeste Kop. Interieur inrichten is ook één van mijn passies.

Ferdy : Ik speel ook golf en beoefen de duivensport. In de tuin werken doe ik heel graag.

Cultuurtip of reistip

Ann en Ferdy : We gaan vooral veel naar Spanje, regio Catalonië. Wij reizen heel graag zoals naar Mauritius, Zuid-Afrika …

Lievelingseten of restaurant

Ann : We zouden alle dagen asperges kunnen eten. Ik lust geen peulvruchten. Wij ontdekken graag nieuwe smaken.

Ferdy : ik lust alles! Een goeie kok moet alles proeven hé

Wij hebben in België zoveel lekkere restaurants, wij zijn echt verwend in ons landje!

Favoriete plek

Ann : In onze eigen tuin en op de golf. Al wandelend komen we tot rust.

Ferdy : Als ik bezig ben met mijn duiven.

Zonde

Ann : Als ik stress heb dan eet ik alles op wat ik tegen kom en het is hier ook zo lekker hé 🙂

Ferdy : Bij een feestje kom ik als laatste buiten maar dat is geen zonde hé 🙂

Bucketlist

Ann en Ferdy : Dat al de kinderen en kleinkinderen gezond mogen zijn en blijven. Samen eens naar Japan gaan. Ferdy is er al geweest maar hij zou graag nog eens teruggaan.

Favoriet citaat

Ann : Geen sant in eigen land. Wij komen beiden van het Leuvense. 

Ferdy : Een ster verdien je niet op 1 middag of avond maar je moet er een gans jaar voor werken!

Wat deed je voordien?

Ann : Voordien in een andere horeca zaak ervaring opgedaan. (Van Maele in Wemmel)

Ferdy : Ik heb eerst ervaring opgedaan in Frankrijk, dan in de ‘The Paddock’ gewerkt en dan ook bij Eddie van Maele in Wemmel toen een 2 sterrenzaak.

Wij kennen mekaar al van in de jeugdbeweging.

Hoe ben je hier ingerold?

We zochten dus iets buiten het Leuvense en dit pand in Bornem stond dan te koop. We hebben niet getwijfeld en dit dan volledig gerenoveerd. En vanaf 1993 hadden we al een Michelinster tot nu.

Xavier à la carte op bezoek bij Eyckerhof 2019

1.145 Volgers
Volg

CONTACT

 

Eyckerhof
Spuistraat 21
2880 Bornem – Hingene
03/889 07 18
info@eyckerhof.be

website

>> Bekijk op de kaart

Eyckerhof op Facebook

INFO

Openingsuren

Keuken open
van 12u00 tot 14u00 – 19u00 tot 21u00

Restaurant open
van 12u00 tot 16u30 – 19u00 tot 00u30

Sluitingsdagen
zondag, maandag en zaterdagmiddag

jaarlijkse vakantie van
20/3/2018-26/3/2018

17/7/2018-31/7/2018

04/09/2018-09/09/2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here