Home Food & Drinks Restaurants Restaurant Het Moment – Welkom in Temse !

Restaurant Het Moment – Welkom in Temse !

Temse

556
0

In maart 2020 hebben we onze voetjes onder de tafel kunnen schuiven bij restaurant ‘Het moment’ in Temse.

Hun restaurant is gevestigd aan de Parklaan in Temse, in een pand dat gebouwd is in de Vlaamse hoevestijl, bovendien ook het ouderlijke huis van Nicolas Haumann (Chef-kok). Persoonlijk zien we liever een moderne stijl maar binnen is het heel gezellig en met smaak ingericht.

Bij een bezoek of recensie aan een restaurant wordt er meestal over de Chef-kok geschreven maar deze keer wil ik zeker de gastvrouw en echtgenote van Nicolas, Chana Neve in the picture zetten. Zij doet dat ongelooflijk goed en iedere vraag of verandering van het menu lost ze op met een brede glimlach.  Ze straalt rust en vertrouwen uit en brengt de beleving van de gasten naar een hoger niveau. Zij mag zeker in aanmerking komen voor ‘gastvrouw van het jaar’ bij Gault&Millau.

Nicolas en Chana leerden mekaar kennen in de culinaire wereld en zo waren ze klaar om samen hun droom werkelijkheid te maken, die ze ‘Het Moment’ noemden.

We hebben hier een mooie en rustige (tafels staan ver van mekaar) avond gehad, één gerecht stak er zeker uit en dat was een mooie moot hagelwitte skrei met perfect glazige cuisson met brocoli, buikspek, zeesla en tom ka kai. Een topper!

Komen we terug? Zeker en vast en kijken ook al uit naar hun nieuw terras om in de zomer eens buiten te kunnen eten.

Een Groots Moment Menu 

Gebrande coquille – wulken – champignon – koji crème – dashi bouillon – courgette
Skrei – broccoli – buikspek – zeesla – tom ka kai
Varkenswang – schorseneer – espuma van aardappel – wintertruffel
Duif – pastinaak – wortel – spruitjes – gekonfijte aardappel
Witte chocolade – bloedappelsien – mango – vadouvan crunch
EN/OF
Kaasbordje

STEEKKAART RESTAURANT HET MOMENT

Chana en Nicolas

Hobby

Nicolas : Veel vrije tijd hebben we niet vermits de zaak maar één dag gesloten is. Al de vrije tijd gaat naar lekker gaan eten. Proberen ook dingen te doen die niks met de zaak te maken hebben anders stopt het nooit. Binnen een jaar gaan we toch overwegen een extra dag te sluiten. Af en toe gaan wandelen met de hond doen we ook graag.

Cultuurtip of reistip

Naar Italië gaan we heel graag, vooral voor de wijnen. Als we een paar dagen vrij zijn, gaan we gemakkelijk een weekendje weg richting Marbella, niet zover en altijd goed weer!

Lievelingseten of restaurant

We houden van de klassieke keuken en gaan regelmatig naar restaurant ‘t Fornuis in Antwerpen. We gaan ook graag naar ‘t Zilte in Antwerpen, de bediening en de beleving vinden we super.

Zijn beiden ook enorme fan van truffel. Maar wij lusten bijna alles. We zullen vlugger vlees kiezen dan vis en dat in combinatie met een lekker glaasje rode wijn.

Favoriete plek

We waren instant verliefd op de stad Amsterdam en het is daar ook genieten van de heel lekkere restaurants. Wij komen daar zeker tot rust en we gaan zeker nog terug.

Zonde

Ik ben zot van patisserie. De overschotjes van bij de koffie zijn niet veilig voor mij!

Bucketlist

Volgend jaar gaan we een nieuw terras aanleggen. Dit pand en de gronden rondom bieden enorm veel mogelijkheden en we kijken ernaar uit klanten te mogen ontvangen op ons nieuw terras.

Favoriet citaat

Wat deed je voordien?

Ik deed mijn ervaring op bij restaurant ‘Symfonie’ (Hingene), ‘Eyckerkof’ (Hingene), hotel ‘Serwir’ (Sint-Niklaas) en restaurant ‘De Ceder’ in Kruibeke.
Chana werkte hiervoor ook bij hotel ‘Serwir’, waar we elkaar leerden kennen. Daarna ging ze enkele jaren ervaring opdoen bij restaurant ‘Het gebaar’ van Roger Van Damme.

Hoe ben je hier ingerold?

Dit pand was van mijn ouders. Dit was natuurlijk een serieus voordeel om de zaak op te starten.

CONTACT

 

Contactgegevens:

Parklaan 46, 9140 Temse
Telefoonnummer: 03 71 107 72
(U kan ons telefonisch best bereiken tijdens de openingsuren of ‘s ochtends vanaf 9u.)

 

website

>> Bekijk op de kaart


Het Moment op Facebook
Het Moment op Instagram

INFO

 

De keuken is open: ‘s middags van 12u tot 14u –
‘s avonds van 19u tot 21u.

Gelieve onze rusttijden te respecteren: wij sluiten ‘s middags om 16.30u en ‘s avonds om 00.30u.

Het restaurant is gesloten op zaterdagmiddag, zondagavond en maandag.

Op zaterdagmiddag mogelijkheid tot reservatie voor een groep vanaf 12 personen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here