Via instagram en foodblogger Truitjeroermeniet heb ik restaurant Lesco ontdekt. De naam Lesco verwijst o.a. naar de Schelde en dat is natuurlijk mooi meegenomen voor een blogger die schrijft over Scheldeland.

Steven Buelens de eigenaar en kok heeft ervaring opgedaan bij restaurant De Pastorale te Reet en Restaurant Michel in Groot-Bijgaarden. Als kers op de taart liep Steven ook stage in Kopenhagen bij Noma dat reeds als ‘s werelds beste restaurant werd verkozen en wat voor ons ook een unieke ervaring was tijdens onze citytrip in deze leuke stad.
Onze nieuwsgierigheid werd dus geprikkeld en met hoge verwachtingen bezochten we Lesco.

We werden ontvangen door Lies, de partner van Steven. Een zeer sympathieke gastvrouw die zorgt voor een juiste balans tussen stijlvol en ongedwongen dineren in een gezellige, warme huiskamersfeer. Chef Steven verraste ons met het menu “carte blanche”, één na één eerlijke en zeer smaakvolle gerechten met zorg klaargemaakt.

Steven doorkruiste heel België op zoek naar een geschikte locatie en vond die uiteindelijk in Wetteren. De naam Lesco steunt op twee betekenissen. Ten eerste verwijst het naar de Schelde, l’Escaut in het Frans en die voor hem een speciale betekenis heeft. Ten tweede is het een hulde aan Auguste Escoffier die uiteindelijk de grondlegger is van de hedendaagse keuken.

De keuze om in Wetteren deze zaak op te starten berustte geheel op zijn buikgevoel. Het pand in Wetteren betoverde hem onmiddellijk. De grote ruimtes om de gasten te ontvangen, de stijl en de grote tuin. Hij voelde bij het eerste bezoek al de ademruimte die hij zocht.

Ondertussen is het negen jaar geleden dat Lesco de deuren in Wetteren opende. Het publiek heeft zijn weg gevonden en de reacties zijn lovend.

Wij zijn alvast grote fan. We komen zeker nog eens langs in 2020!

STEEKKAART LESCO

Lies Vanzieleghem en Steven Buelens

Hobby

Stef : Uiteraard graag gaan eten en ik ben ook gepassioneerd door auto’s . Ik heb mij dit jaar een oude Jaguar gekocht. Daar kan ik enorm van genieten. Ik ben ook bezeten door muziek dat zal je wel merken als je hier in de zomer komt tafelen dan worden er concerten georganiseerd. Ik hou enorm van jazz muziek. Maar de belangrijkste hobby is vooral goed leven en genieten!

Cultuurtip of reistip

Cultuurtip : De vroegmarkt in Brussel. Dat is mijn bron van inspiratie en dat doen we dan ook wekelijks. Ik wil het eten zien en niet gewoon laten leveren aan huis. Daardoor krijg je meer voeling met het eten.

Reistip : Zuidkust van Engeland, ik begrijp niet dat er zo weinig Europese toeristen naartoe gaan. Het heeft een subtropisch klimaat en het eten is er formidabel. Engeland heeft een enorme culinaire evolutie gemaakt. Ik ben daar zelfs op huwelijksreis geweest. Het is daar heel authentiek en ik voel mij daar heel op mijn gemak.

Lievelingseten of restaurant

Geen twijfel mogelijk, restaurant Michel Troisgros in Ouches (tegen Roanne). Ik ben daar al 4 keer geweest en dat is echt het summum. Van de vele restaurants die ik al bezocht over de hele wereld voel ik mij daar het allerbest.

Ik eet alles graag maar liefst met voldoende afwisseling en seizoensgebonden. Als je de seizoenen respecteert dan kan je echt uitkijken naar bepaalde zaken zoals de eerste patrijzen, eind augustus de wilde eenden en half mei de zomerreebokjes. Daar kan ik enorm naar uitkijken.

Favoriete plek

In mijn oude Jaguar met leuke muziek, het verstand op nul. Zalig!

Zonde

Teveel dingen om op te noemen.  Ik vind ‘zonde’ een verkeerd woord … Dat kan verschillen van dag op dag. Dat kan gaan van koekjes, chocolade etc… Een goeie fles bourgogne daar heb ik een zwak voor.

Bucketlist

Ik voel mijzelf al gezegend dat ik al veel zaken van mijn bucketlist heb kunnen verwezenlijken. Als zich iets aanbiedt en dat komt dan op uw pad dan kan ik ervoor gaan. Als je dingen gaat vooropstellen dan kan het volledig anders uitdraaien, vooral zaken op lange termijn. Ik geloof ook in serendipiteit namelijk het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders.

En als optreden in de tuin van het restaurant mag Nile Rodgers gerust eens komen spelen

Favoriet citaat

Is afhankelijk van tijd en periode : take what you can’t lose but don’t lose what you can’t take

Wat deed je voordien?

Van opleiding ben ik eigenlijk fotograaf.

Stage gedaan bij Noma (Kopenhagen), bij Michel in Groot-Bijgaarden, Pastorale in Reet. Mijn eerste zaak was in Leest en daarna heb ik ook nog tal van brasseries gedaan.

De verbouwingen aan Lesco hebben toch ook 2 jaar geduurd voor we konden openen.

Hoe ben je hier ingerold?

Door dat graag te doen, ook graag mensen rondom u uitnodigen en een leuke avond te bezorgen. Dat begint heel klein met vrienden en kennissen en zodoende vindt men zijn weg en gaat men iedere keer een stapje verder. Eerst met een avondopleiding en dan Chef worden in een restaurant en dan komen ze u daar wegplukken voor een andere zaak. En uiteindelijk ben ik hier beland bij Lesco, nu al zeven jaar.

CONTACT

 

Stationsstraat 50
9230 Wetteren

TEL: 0485 60 83 12 of 0479 35 33 35
info@hostellerielesco.com
website

>> Bekijk op de kaart

Lesco op Facebook

INFO

 

OPENINGSDAGEN: VAN DI tot VRIJ s MIDDAGS & s AVONDS Zaterdagavond & Maandagavond om 19h

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here