UPDATE bezoek augustus 2021 zie foto’s hieronder

Februari 2020 hebben we restaurant Libertine bezocht in Erpe. Chef-kok is Dominique Tondeurs, bekend van de circusfamilie Tondeurs. De roots van Dominique liggen dus in Scheldeland namelijk Dendermonde!

Op het kruispunt Vijfhuizen in Erpe heeft Dominique in oktober 2019 samen met Sabine Holvoet (Sommelier en vriendin) restaurant Libertine geopend in een mooie gerestaureerde art deco woning.

Wij zijn echt gecharmeerd geweest door het interieur en alles straalt een huiselijke sfeer uit. Hier wordt met passie gekookt en hebben enorm genoten van begin tot het einde.

Libertine is genoemd naar het Libertinisme, de filosofische levensstijl die de individuele vrijheid hoog in het vaandel draagt. Na alles wat Dominique heeft meegemaakt vond hij in Erpe de ideale plek om samen met zijn dochter en Sabine gelukkig te zijn. Hij voelt zich terug vrij, vandaar de naam Libertine.

We hebben die avond de wereld rondgereisd met borden van Italiaanse, Mexicaanse en Aziatische invloeden. Allemaal smaakbommen en ik heb hier één van de beste stukjes Holstein steak gegeten.

In de zomer zal er ook een terras aanwezig zijn en daar kijken we zeker naar uit.

Weer een topadres bij op Xavier à la carte.

De menu van de avond :

ZEEBAARS tartaar beukenzwam boemboe
GRIEt Mexican flavors taco avocado
ROODBAARS & GAMBA alla Siciliana artisjok pistache
HOLSTEIN schorseneer hazelnoot ui
PUMPKIN CHEESE CAKE specerij en granaatappel
PETIT CAMEMBERT chutney venkel vijg

STEEKKAART RESTAURANT LIBERTINE

Dominique Tondeurs

Hobby

Muziek is belangrijk voor mij en natuurlijk koken. Heb vroeger nog af en toe eens deejay gespeeld. In het verleden veel sporten gedaan maar helaas nu geen tijd meer en er gaat natuurlijk veel tijd naar mijn dochter. Qualitytime met mijn dochter en vriendin primeren nu.

Cultuurtip of reistip

Ik kan moeilijk specifiek een land opnoemen maar op reis gaan is voor ons altijd met de nadruk op ‘food’. De eetcultuur vind ik belangrijk en daardoor zou ik eerder voor Spanje kiezen dan voor Frankrijk. Japan moet ik nog ontdekken.

Lievelingseten of restaurant

Dat is een moeilijke vraag. Ik ben niet bepaald op zoek naar iets maar kalfszwezeriken kunnen mijn zeker bekoren. Maar bepaalde combinaties kunnen zeker mijn aandacht trekken zoals een bar en croûte (zeebaars in zoutkorst) met een garnituur die top is.

Brasserie Julie te Sint-Martens-Bodegem gaan we regelmatig.

Favoriete plek

Ik kom tot rust in een bos en in de natuur. Dat mag zelfs alléén zijn. Ik kan moeilijk stil zitten en daarom gaan wandelen is de ideale manier om tot rust te komen.

Zonde

Graag een keer vettig gaan eten!

Bucketlist

Ik ben bewust gestart met weinig personeel maar een tweede zaak openen met een totaal ander concept zie ik later wel zitten.

Een verre droom is een boot kopen en daar op koken voor een bepaald gezelschap en aanmeren in verschillende wereldsteden.

Favoriet citaat

De kunst is in het leven om niet de eerste te zijn maar gelukkig kunt zijn voor degene die eerste is…

Het draait niet alléén om te presteren!

Wat deed je voordien?

Korte stages gedaan in verschillende restaurants zoals Hof ter Eycken.

Fleur sur l’eau in Dendermonde, zelfs een ster gekregen maar helaas moeten stoppen door gezondheidsproblemen van mijn vrouw.

Belgocatering : directiechef voor KBC, culinaire coach, ook nog gewerkt voor Sergio, Roger Van Damme, Hertog Jan voor diverse buitenactiviteiten. Met Sergio naar Hong-Kong afreizen zijn zaken die je steeds bijblijven.

Cul’eau in Aalst heb ik gewerkt en ook opgestart.

Hoe ben je hier ingerold?

Dat heb ik te danken aan mijn vriendin Sabine die regelmatig hier voorbij kwam en toen ze zag dat dit te koop stond, hebben we niet lang getwijfeld en een bod gedaan. We hebben veel zelf gedaan zoals de kelders, keuken, schrijnwerkerij etc… Wij zijn heel fier en binnenkort gaan we de tuin aanpakken en een gezellig terras maken voor de zomer.

Dinner with friends augustus 2021

Dinner with friends februari 2020

CONTACT

 

Oudenaardsesttenweg 32

9420 Erpe Mere (Aalst)

website

>> Bekijk op de kaart

Libertine op Facebook

INFO

 

OPENINGSUREN

MIDDAG OPEN 12U00 – 14U00

GESLOTEN 17U00

AVOND OPEN 19U00 – 21U00

GESLOTEN 00U30

GESLOTEN OP ZATERDAGMIDDAG, ZONDAG EN MAANDAG

1 REACTIE

  1. Vandaag top genoten van ons dagje liberti top .We zullen zeker nog eens terug gaan Klasse .Bediening zoals het hoort in een sterren restaurant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in