Altijd leuk om een jonge kok, Cedric Celis, bezig te zien met het verwezelijken van zijn droom. Voor Cedric is koken een passie waarmee hij opgegroeid is. Hij heeft ervaring opgedaan bij grote chefs en stond van jongsaf al in de keuken bij familieleden.

Via mijn vrienden vernam ik de recente opening van Motus in Puurs en mijn gevoel zei me dat ik er eens moest langsgaan. In het restaurant is er plaats voor een 20tal personen wat het zeer cosy maakt. Cedric startte in het begin zonder personeel en deed zelfs de afwas.

Cedric Celis is erin geslaagd om een uitgeleefd baancafé om te toveren tot een gastronomisch restaurant dat een warme, huiselijke gezelligheid uitstraalt. Reeds van bij het binnenkomen voel je je welkom en ervaar je meteen de rust in het aangename kader. De open keuken, een zuiders terras en een parking voor de deur zijn extra’s die een bezoekje Motus nog aangenamer maken.

We starten met een champagne van Ruinart en van bij de eerste amuses is het vrijwel direct duidelijk dat de keuken op punt staat en de verwachtingen worden volledig ingelost tijdens de verdere degustatie van het menu.

Wij hebben de 5 gangen menu (2018) genomen en dit was echt genieten van begin tot het einde.

Cedric is dus een jonge ondernemer, met veel potentieel en verdient de nodige aandacht. Chef-kok Cedric is er klaar voor en Motus is een ontdekking voor de liefhebbers van een verfijnde keuken. Wij zijn alvast fan en gaan zeker terug !!

Team MOTUS

STEEKKAART MOTUS

Cedric Celis

Hobby

Cedric : Koken natuurlijk maar ik zou ook graag beginnen te golfen. Met de familie uitstap in Marbella hebben we steeds de smaak te pakken om te golfen.

Cultuurtip of reistip

Cedric : Ik ga graag naar Barcelona. Leuke stad om lekkere tapas te proeven en om inspiratie op te doen.

Lievelingseten of restaurant

Cedric : Mijn lievelingseten is bloemkool in een witte saus met worst.

Lievelingsrestaurant : Oak in Gent en Bistro Du Nord in Antwerpen

Favoriete plek

Cedric : Daguitstap naar de zee en effen uitwaaien.

Zonde

Cedric : Een vettig hapje zoals bij de Quick 🙂

Bucketlist

Cedric : Ik wil zeker nog groeien met de zaak en Japan bezoeken om inspiratie op te doen.

De bedoeling is ook op termijn een pand te kunnen kopen ipv huren.

Favoriet citaat

Cedric : ‘Food is the ingredient that binds us together’.

Wat deed je voordien?

Cedric : Voor Motus werkte ik bij restaurant ‘t Stoveke in Strombeek en Lisa deed de zaal. Ik heb ook veel ervaring opgedaan in het Antwerpse zoals restaurant Kommilfoo, het gebaar, Het withof, Zilte etc…

Hoe ben je hier ingerold?

Cedric : Ik wou in een eerste fase een huis bouwen,  maar dan ben ik op dit pand gevallen. De grootte sprak mij enorm aan en ik wist direct dat we dit een goede keuze zou zijn. De onderhandelingen heeft een 4tal maanden geduurd en dan heb ik alles kunnen inrichten naar mijn smaak. Begin september 2017 ben ik begonnen met de werken en 28 november was de opening. Gelukkig hadden we handige harry’s in de familie 🙂

Xavier à la carte op bezoek bij Motus 2019

Xavier à la carte op bezoek bij Motus 2018

Lisa en Cedric

CONTACT

 

INFO

Lunchen is mogelijk op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 12u en 14u.

Voor het diner is onze keuken open van 19u tot 21u.

MOTUS is gesloten op zondag en maandag.

Parkeren kan voor de deur op onze private parking

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here