Jolien Van Puyvelde en Robby Baccaert van restaurant Vas in Beveren leerden we kennen op valentijnsavond 2020 in sterrenstaurant ’t Korennaer waar ze toen beiden werkten. Jolien stond aan de zijde van Chef Edwin Van Goethem en Robby was zaalverantwoordelijke.
Dit jonge koppel viel mij toen al op door hun gedrevenheid en de passie voor het vak die ze toen al uitstraalden. Toeval wou dat ze net die avond aan hun laatste service bezig waren want in maart 2020 zouden ze hun eigen zaak Vas opstarten.

Mijn nieuwsgierigheid was meteen al opgewekt maar langsgaan zat er helaas niet meteen in door de corona pandemie. Van een moeilijke start gesproken. Jolien en Robby zijn positief gebleven en bleven niet bij de pakken zitten. Hun take away was alvast een succes. Sinds enkele weken is een lunch of diner eindelijk mogelijk in dit prachtig statige pand wat voordien de burgemeesterswoning was.
Wij genoten alvast van hun menu “Terroir” waar “vas” Bevers dialect voor vers en lokaal centraal staan. Van begin tot einde fantastische gerechten, puur, smaakvol en mooi gepresenteerd.

Zowel Jolien als Robby genoten een opleiding aan de hotelschool O.L.V.P. in Lokeren. Robby volgde bijkomend een opleiding tot sommelier. In 2019 werd hij verkozen tot ‘Sommelier of the year – regio Oost-Vlaanderen’.

Jolien en Robby deden zo’n 11 jaar het meeste van hun ervaring op in ’t Korennaer waarna ze zeer dankbaar hun eigen weg wouden inslaan om hun creativiteit en ideeën te delen en daar slagen ze alvast in.

Wij zijn alvast fan en gaan zeker terug.

Geniet hiernaast van het interview met dit jonge beloftevolle koppel.

Lees  het interview hiernaast van dit jonge beloftevolle koppel. 

STEEKKAART VAS

Jolien en Robby

Hobby

We gaan heel graag uit eten en reizen staat ook hoog op ons lijstje.

Cultuurtip of reistip

Wij houden enorm van cultuur. Landen zoals Frankrijk, Spanje en Portugal kunnen ons zeker bekoren. Zoals Madeira, dan proberen we te ontdekken hoe Madeira gemaakt wordt, zoeken we lekker restaurantjes op en proberen we nieuwe wijnen te ontdekken. Binnenkort maken een trip naar de Elzas.

Lievelingseten of restaurant

Favoriete restaurant is Nova te Sint-Niklaas. Voor ons heel gemakkelijk te bereiken, het is gewoon om de hoek. Daar gaan we toch maandelijks een bezoekje brengen. We proberen zeker nieuwe zaken te ontdekken zoals Jerom in Antwerpen.

Lievelingsgerecht : wij eten veel dingen graag zoals zwezeriken maar vooral de bereidingen zijn belangrijk voor ons en dat liefst met seizoensgebonden producten. Ik ontdek ook heel graag nieuwe dingen en dan probeer ik daar mijn eigen accent aan toe te voegen.

Favoriete plek

Als we maar op reis zijn dan komen we volledig tot rust. Thuis zitten zonder iets te doen is niet aan ons besteed.

Zonde

Jolien : ik heb een zwak voor chocolade.

Robby : ik heb een zwak voor gehakt in al zijn vormen.

Favoriet citaat

Wine is the only artwork you can drink

A recipe is a story that ends with a good flavor

Wat deed je voordien?

Jolien : na mijn studies direct mijn stage gedaan bij sterrenzaak ’t Korennaer te Nieuwkerken alsook weekendwerk. Niet alléén het koken heb ik daar geleerd maar ook discipline, runnen van een zaak, kostprijsberekening en dat gedurende 11 jaar.

Robby : ook mijn opleiding gekregen bij ’t Korennaer maar een jaar minder dan Jolien.

Hoe ben je hier ingerold?

In dit pand was kort voordien een andere zaak gevestigd maar door allerlei omstandigheden is dit pand in Beveren terug vrijgekomen en eens we dit bezocht hadden waren we vlug overtuigd van de enorme mogelijkheden van de vroegere burgemeesterswoning. Na een maand was het contract al getekend met de eigenaar.

Na een paar maanden opening hadden we al een quotering in de gids Gault&Millau. We zijn heel tevreden hoe het nu loopt. Spijtig genoeg kwam redelijk vlug de coronacrisis eraan na de opening maar de take away was ook direct een succes.

CONTACT

 

INFO

 

MAAK UW RESERVATIE

maandag – donderdag – vrijdag – zaterdagavond – zondag
12:00 – 14:00
18:00 – 21:00
dinsdag  – woensdag – zaterdagmiddag
gesloten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in