Ik had vernomen via Chef Tom Van Lysebettens (van restaurant Cochon de Luxe) dat je lekker kon gaan eten bij restaurant Vos in Lokeren. Ik hield eerst de boot af want een restaurant aan een sporthal leek mij toch niet evident. Maar de positieve reacties bleven maar verschijnen en hebben dan ook een tafel geboekt op een zondagmiddag.

De vroegere brasserie die verbonden was aan Tenniscentrum Reinaert in de Groenstraat werd door broers Stijn en Kim Audenaert omgetoverd tot een gastronomisch restaurant. Deze week hebben ze nog een mooie score van 13/20 gehaald bij Gault&Millau.

Terwijl Kim de zaal voor zijn rekening neemt, roert broer Stijn in de potten. Hij deed ervaring op in hotelschool Ter Duinen in Koksijde, restaurant Oud Sluis, j.e.f. en ‘t Vier Emmershof.

Komen we terug ? Zeker en vast, prijs/kwaliteit is restaurant Vos zeker een topper in Waasland.

Lunch

Amuses : Duo van aardappel (kroepoek van aardappel met Mimolette kaas) en een espuma van aardappel met gerookte makreel. Een goede start!

3de Amuse : Creuse oester met beurre blanc en viseitjes

Voorgerecht : Coquille met peterseliewortel, bleekselder, karnemelk en beurre noisette. Zo smaakvol!

STEEKKAART RESTAURANT VOS

Stijn Audenaert

Hobby

Stijn : Mijn gezin slorpt natuurlijk veel tijd op. Ik heb nog 2 jonge kinderen en die hebben ook hun hobbies en ze wegvoeren naar de voetbal, muziekschool etc.. kruipt ook veel tijd in. Af en toe eens joggen kan ook enorm ontspannend werken. Ik ben ook een fervente skiër.

Cultuurtip of reistip

Een wintervakantie slagen we nooit over en gaan heel graag skiën in Oostenrijk (Sölden). Ik ski al van mijn 4 jaar. In de zomer gaan we meestal naar de Belgische Kust. Met de kinderen is dat de ideale plaats om te genieten.

Lievelingseten of restaurant

Ik heb niet speciaal een favoriet gerecht. Ik laat mij leiden door wat de Chef heeft klaargemaakt.

Ik ga heel graag naar het Gentse. Wij hebben een vriendengroep met verschillende Chefs en dan is het volop genieten. Soms is het moeilijk om bij elkaar te gaan eten omdat we dezelfde sluitingsdagen hebben.

Restaurant Publiek is voor mij een favoriet adres en dan vooral rond lunchtijd. Bij Publiek kan je de dag zelf bellen en kan je nog een tafel versieren. Ze houden steeds tafels vrij de dag zelf. Voor mensen die niet graag op voorhand plannen is dat ideaal.

Favoriete plek

Aan de kust kom ik tot rust. En de bergen natuurlijk ook maar helaas is dat maar 1 week.

Tijdens het joggen kan ik mij ook volledig ontspannen en bekijk ik de natuur rondom mij. Het is ontzettend leuk om te joggen in het natuurreservaat Molsbroek. Dit domein van 80 ha is het grootste beschermde natuurgebied van de streek.

Zonde

Ik ben wel een snoeper en vooral chocolade! Ik ben ook verzot van mokka en dan vooral mokka- ijs

Bucketlist

Vorig jaar heb ik het geluk gehad om met de ploeg van Jong Keukengeweld naar Thailand te gaan. Die landen rondom zoals Indonesië wil ik later zeker nog ontdekken. De Aziatische keuken spreekt mij enorm aan.

Favoriet citaat

Succes is het resultaat van hard werken!

Wat deed je voordien?

Ik ben begonnen van mijn 16 jaar bij restaurant ‘t Vier Emmershof. Nadien stage gedaan bij restaurant Oud Sluis en j.e.f. Ik heb daar mijn lessen uitgetrokken en mijn eigen stijl gecreëerd.

Hoe ben je hier ingerold?

De tennisclub bestaat al 50 jaar en was toen een Chalet. Mijn ouders hebben 15 jaar geleden geïnvesteerd in de binnenbanen, restaurant en bar. Dit was natuurlijk een goeie start om hier iets op te starten. Eerst was het een brasserie waar je pannenkoeken kon eten en waar de klassiekers werden geserveerd zoals een lekkere steak met frietjes. Na een aantal jaar wouden we het concept veranderen. Maar wij stelden ons ook direct de vraag waarom zouden de mensen komen eten in een tennisclub. Wij hebben dan ook een interieurarchitect onder de arm genomen. En we zijn nu heel tevreden met het resultaat. Het concept zoals het nu is bestaat al 4 jaar.

2de voorgerecht : Zeeuwse mosselen met spaghettipompoen, furikake en gepofte rijst. Super gerechtje!

Hoofdgerecht :Fazant met knolselder, boschampignon en gebakken terrine. Verrassend die terrine en superlekker.

Dessert : Peer met yoghurt, appel en verveine. Heel fris en luchtig!

Diverse foto’s…

CONTACT

 

Restaurant Vos

Groenstraat 29 te Lokeren

Tel 09 348 14 36

website

>> Bekijk op de kaart

Vos op Facebook

INFO

 

Woensdag t.e.m. vrijdag: 12:00 – 14:00 en 18:30 – 21:00
zaterdag: 18:30 – 21:00
zondag: 12:00 – 14:00
Gesloten op maandag en dinsdag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here