’t Korennaer is een restaurant dat op 20 jaar tijd evolueerde van kleinschalig eethuis tot één van de toprestaurants van het Waasland en heeft onze nieuwsgierigheid aangewakkerd.

Chefkok Edwin Van Goethem is een oud-leerling van de hotelschool in Koksijde en heeft stage gelopen bij verschillende sterrenzaken in België en daarbuiten. Hij volgt nog regelmatig stages om op de hoogte te blijven van wat zich in de gastronomische wereld afspeelt.

Als getalenteerde en ambitieuze kok heeft de chef zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij weet altijd een “personal touch” aan elk gerecht te geven, of het nu Frans, Italiaans, Spaans of Japans is. In zijn laatste culinaire creaties proef je nogal wat Japanse invloeden. Die verweeft hij subtiel in zeer persoonlijke gerechtjes. Miso, sesam, dashi, wasabi en yuzu brengen daarin een meerwaarde. Hij wil geen ingewikkelde bereidingen, gewoon puur. ’t Korennaer is een levensstijl.

Primordiaal in Edwins keuken blijft de onverbiddelijke keuze voor eersteklas basisproducten. Of het nu gaat om bier, asperges, verse groenten, geitenmelk of rode vruchten, de chef legt graag de nadruk op lokaal gekweekte producten en liefst uit eigen dorp.

Ook voor dagverse vis kan hij rekenen op topleveranciers en voor vlees werkt hij sinds enige tijd samen met topslager Hendrik Dierendonck.
Zelfs voor ingrediënten als olijfolie en kruiden doet Edwin beroep op de beste leveranciers!

Het is duidelijk dat de chef zijn inspanningen vruchten afwerpt. Voor het 10de jaar op rij verdiende zijn gastronomisch restaurant namelijk een mooie 16/20 in de toonaangevende gids van Gault&Millau. Ook in de wereldbekende Michelingids heeft ’t Korennaer 1* vermelding en dat voor het vijfde jaar.

Wij genoten van het Valentijnsmenu (februari 2020) met een zeer lekker gerechtje van tarbot filet tagliatelle al nero di seppia “ricetta Maria Carta” en pijlinktvis. Zo lekker!!

In restaurant ’t Korennaer hangt een leuke sfeer en is ongedwongen genieten de boodschap. Wij zijn fan van Chef Edwin zijn hedendaagse kookstijl met persoonlijkheid en creatieve toetsen.

STEEKKAART ‘T KORENNAER

Francine en Edwin

Hobby

Edwin : Vooral uit eten gaan. Ik laat mij ook begeleiden op alle fronten door de juiste mensen zoals een personal coach voor de fitness, een osteopaat en een diëtiste. Mezelf verzorgen is heel belangrijk en dus ben ik heel sterk bezig met voeding, lichaam en gezondheid. Anders zou ik dit ritme niet kunnen volhouden. Zo heb ik allerlei soorten allergieën ontdekt. Ik eet bijna geen suikers en eet speltbrood. Ik hou ook enorm van wellness, sauna en ga ook regelmatig fietsen.

Francine : Vooral thuis genieten en met de kleinkinderen. Ik ben meer de family man (woman). Mijn roots liggen in Puglia Zuid-Italië en dus hou ik ook enorm van Italië.

Cultuurtip of reistip

Reistip : Puglia natuurlijk maar we gaan ook heel graag gaan skiën en hebben ons hart verloren in Oostenrijk. We houden ook enorm van Azië, de sfeer, de menselijkheid, de rust, hun manier van aanpakken en het Japans eten.

Lievelingseten of restaurant

Ons lievelingsrestaurant is momenteel Tribeca in Heeze (Nederland), schitterende keuken. Eerste jaar direct van 0 naar 2 sterren gegaan en 19/20 bij Gault&Millau. Dit is echt waanzin en voor ons is dit zelfs 3 sterren waard.

Lievelingseten  Edwin : Ik hou enorm van puur eten.  Witloof en paprika vind ik heel lekker. Hou ook van rauw eten zoals de heel lekkere zeeëgels en gambas in Puglia.

Francine: Ik hou meer van Italiaans eten en vooral veel vis, ben geen vleeseter.

Favoriete plek

Edwin : De sauna en natuurlijk Puglia.

Francine: Ook Puglia, dat is een beetje thuiskomen en volledig tot rust komen samen met de familie.

Zonde

Lekkere wijnen en eten voor beiden en Francine houdt ook enorm van desserts.

Bucketlist

Naar Japan gaan en een B&B beginnen in Puglia.(bouwplannen zijn ondertussen klaar !) En we willen ons ook nog verbeteren, onze drijfveer is enorm.

Favoriet citaat

Je bent maar van 1 ding zeker, dat je onzeker bent.

Wat deed je voordien?

Edwin : Van mijn 15 jaar wist ik al dat ik kok wou worden en ik zit nu al bijna 40 jaar in het vak.

Francine : Voordien werkte ik in restaurant Saefthinge in Doel en daar hebben we mekaar ook leren kennen.

Hoe ben je hier ingerold?

Edwin : Ik werkte voordien in den Silveren Harynck en kwam toevallig voorbij dit pand dat te koop stond. Parking was ook aanwezig.  Ik was direct aangetrokken door het huis en de tuin en heb toen niet getwijfeld. Ondertussen heb ik al veel grote investeringen gedaan in dit pand om ’t Korennaer op de kaart te zetten.

Francine : Ik ben mijn man gevolgd.

CONTACT

 

Nieuwkerkenstraat 4
9100 Nieuwkerken

03 / 778.08.45
info@korennaer.be
website

>> Bekijk op de kaart

 ’t Korennaer op Facebook

INFO

 

openingsuren : 12.00u tot 14.00u – 19.00u tot 21.00u
’t Korennaer is gesloten op maandag, dinsdag & woensdag
Vanaf 15 pers open op sluitingsdagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here