De beleving bij een bezoek aan restaurant ’t Zilte begint al als je je wagen parkeert in de omgeving van het MAS. Zoals je kan zien op de foto onderaan is het MAS prachtig verlicht ’s avonds en zie je de weerkaatsing van het gebouw in het water.

Het restaurant bevindt zich helemaal bovenaan. Je wordt al opgewacht op het gelijkvloers en de persoon leidt je naar de lift. Alle tafels hebben zicht op de haven en de stad. Het interieur is ontworpen door de bekende architect Vittorio Simoni.

De bediening is top en zij schenken om de avond te beginnen een heerlijk glas champagne uit van Bollinger.

We hebben genoten van de heerlijke en verfijnde creaties van Chef Viki Geunes. De beleving en het eten zijn subliem en alles komt samen op zeldzame hoogte. (letterlijk en figuurlijk). Wij komen zeker terug en kijken uit naar de renovatie volgend jaar.

Restaurant ’t Zilte heeft 2 Michelin sterren en ook een mooie score van 18/20 bij Gault&Millau.

Het restaurant is gesloten op zaterdag en zondag. Door in het weekend te sluiten krijgen ze beter en meer gemotiveerd personeel. Mensen willen wel in de horeca werken volgens Viki Geunes, maar als hun partner geen job in de horeca heeft – en dus de weekends vrij is – haken ze vaak af!

Lees zeker ook het bijgevoegd interview van de Chef.

De amuses :Spelt, wortel, Satay de Chine, bottarga

Rode biet, sakura, nori
knolselder, gerookte sardine, algenmosterd
 
Shiitake, alikruik, gepekeld kwartelei, spitskool
Artisjok, kalfswang, gerookte makreel, kapper

STEEKKAART ’t ZILTE

Viki Geunes

Hobby

Viki : vrije tijd is natuurlijk heel beperkt, maar gelukkig kunnen we in Antwerpen sluiten op zaterdag en zondag wat niet mogelijk was in Mol (vorige ligging). Ik ga heel graag met mijn gezin gaan eten maar liefst no-nonsense en basic. Als de zaak gesloten is bevinden we ons meestal in het buitenland. Ik was ook begonnen met het uitoefenen van de golfsport maar helaas heb ik daar veel te weinig tijd voor om progressie te maken.

Cultuurtip of reistip

Vaak met het gezin naar Marrakesh geweest en als we 2 weken gesloten zijn maken we meestal een verre reis.

Onze laatste reis was San Francisco wat voor mij een heel mooie ontdekking was. Onze favoriete restaurants in SF waren Benu (Aziatische stijl), Atelier Crenn (Dominique Crenn) alsook Quince waren heel mooie ervaringen. San Francisco voelt heel Europees aan en we hebben ontzettend veel geluk gehad met het weer. We waren daarvoor wel eerst naar Louisiana gevlogen om het bedrijf Tabasco te bezoeken. Ik was enorm onder de indruk van dit bezoek want iederéén kent dit bedrijf vanwege de saus maar het is zoveel meer.

Wat mij ook enorm kon bekoren was Stockholm. Ik ben daar echt tot rust gekomen ondanks dit een grote stad is. Ze hebben ook een heel lekkere keuken door hun discipline, juistheid, striktheid en ongelooflijke precisie.

Lievelingseten of restaurant

Ik hou enorm van langoustines en Noordzeekrab. Dit zijn heel mooie producten om mee te werken.  Groenten zijn voor mij heel belangrijk bij een gerecht en alles moet natuurlijk perfect in balans zijn.

Op restaurant gaan is meer dan eten alléén, gaat over interieur, de service, de beleving, kleine details. Je moet niet alléén een topscore halen in de keuken maar ook die andere zaken moeten top zijn.

Favoriete plek

Wij wonen terug in Antwerpen en hier komen we dan ook tot rust. Ik moet amper 50 meter stappen naar mijn werk.

Zonde

Ik hou wel van een goed glas wijn maar dat hangt ook af van het moment. En ’s morgens is dat dan een lekkere cappuccino. Ik probeer zo weinig mogelijk te snoepen. ’s Avonds na de shift nog eten is ongezond maar een lekker stukje kaas eten kan dan enorm smaken.

Bucketlist

Zuid-Amerika is zeker nog een reis die ik wil maken.

Een staat een hele grote renovatie gepland van het restaurant!

Favoriet citaat

Doe wel en kijk niet om!

Balans vinden in alles is belangrijk. 

Wat deed je voordien?

Ik heb wiskunde-wetenschappen gestudeerd. Dus geen hotelschool.

Maar in mijn jeugdjaren om wat bij te verdienen ging ik werken in de horeca. Daarna in de keuken ervaring opgedaan en ik vond dit heel leuk. Is eerder bij toeval dat ik eerst een zaak heb geopend in Mol. Was zeker nooit mijn bedoeling om een gastronomisch restaurant te worden.

Hoe ben je hier ingerold?

Na 12 jaar in Mol hebben we dan de gelegenheid gekregen om iets te beginnen in het MAS.

Wij kwamen vroeger heel graag naar Antwerpen. Bij iedere vrije dag zaten wij regelmatig in de stad. Mijn vrouw heeft ook in Antwerpen gewoond en we hadden hier veel vrienden. De stad Antwerpen was op zoek om een gastronomisch restaurant te openen bovenaan het MAS. En zo zijn we hier gestart met het voordeel dat je hier kon sluiten op zaterdag en zondag wat in Mol onmogelijk was en hebben wij hier een sociaal leven. Dit was zeker een risico om die stap te zetten maar alles is perfect in de juiste plooi gevallen.

Menu :

Coquilles – koolraap – gerookte paling – kastanje – hand of buddha – kombu

Schelpjes – artisjok – zeekomkommer – codium – furikaki

Zeetong – garnaal – aardpeer – hazelnoot – gruyère – macvin

Wilde eend – pompoen – takoyaki – umeboshi – mirabelle – boekweit

Appel – amandel– gezouten caramel – crème double

Chocolade – amarena kers – koffie – geitenmelk

Diverse foto’s van ons bezoek.

Instagram restaurant 't Zilte

Error decoding the Instagram API json

CONTACT

 

Contacteer ons

Restaurant ‘t Zilte
Hanzestedenplaats 5
2000 Antwerpen
België
T: +32(0)3 283 40 40
E: info@tzilte.be

website

>> Bekijk op de kaart

’t Zilte op Facebook

INFO

 

Openingsuren
Lunch
open 12u00 – 13u30, gesloten 17u00
Diner
open 19u00 – 20u30, gesloten 00u30
Gesloten
maandagmiddag, zaterdag, zondag & feestdagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here