In September 2019 hebben we the Dining Room bezocht te Sint- Amands. Bij het binnenkomen in de statige villa heb je direct een fijn thuisgevoel. Ze hebben ook een mooi buitenterras maar helaas was het geen zwoele zomeravond.

Chefkok Danny Bervoets en gastvrouw Elisabeth van Assche zijn al meer dan 10 jaar aanwezig in dit pand en wij kunnen jullie dit adres zeker aanbevelen.

Kruiden en enkele groenten komen uit chef’s kruiden en moestuin, Elisabeth die van opleiding plantkundige is, gaat ieder jaar naar speciale zaden opzoek in Nederland en Engeland om groenten, eetbare bloemen, kruiden en vooral speciale tomaten te kweken in haar serre. De tomaten hebben hebben we dan ook geproefd in het voorgerecht en die waren overheerlijk.

Wij hebben voor de volgende gerechten gekozen :

-Het  voorgerecht rond de zelfgekweekte tomaten was subliem : Tomatoes uit Elisabeth’s serre met gebrande tallegio.

-Heerlijke vissoep (Zuiders vissertje) met rouille en dat was echt een schot in de roos!

-Een stevige moot Lotte (zeeduivel), mosseltjes, bladkool met heerlijke kruiden uit de tuin .

-Parelhoen, zomertruffel, girollen, groenten en schatjes van petatjes uit de moestuin

-Rijstpap met gember, cocos en pruimen uit de boomgaard

-Lavendelijs met bavarois van ananas en mango met witte chocolade

STEEKKAART THE DINING ROOM

Elisabeth van Assche en Danny Bervoets

Hobby

Danny : We spelen beide golf maar dat is voor het moment op een laag pitje. Wij gaan graag kastelen en tuinen bezoeken. Werken zelf ook heel graag in de tuin. Wij kweken zelf onze kruiden en groenten. Schilderen is ook een hobby van mij en sommige schilderijen zijn te zien in het restaurant.

Elisabeth : Ik hou enorm van bloemen en geef op regelmatige basis bloemenworkshops in het restaurant.

Cultuurtip of reistip

Alle musea in New York en het Salvador Dalí Museum in Saint Petersburg(Florida), gewijd aan de werken van Catalaanse schilder Salvador Dalí. Het is gebaseerd op de privécollectie van de kunstverzamelaars Reynold en Eleanor Morse. Wij hebben 2 jaar in Sarasota gewoond (Florida). Alles is aanwezig in Sarasota om een heerlijk leven te leiden maar helaas met de crisis in 2008 zijn we teruggekomen naar België.

Londen is ook één van onze favoriete bestemmingen. We hebben daar onze vaste adresjes voor lekker te gaan eten. De tuinen in Engeland zijn daar zo prachtig alsook hun kastelen. (Gravetye Manor)

In Maastricht gaan we ook graag shoppen en kasteel Ter Worm (Heerlen) is een aanrader voor te overnachten.

Lievelingseten of restaurant

Danny : Kalfszwezeriken met truffel, niertjes en Pomerol.

Restaurant tip: Restaurant in The Ritz en Le Gavroche in Londen, Chez Raoul in Antwerpen en Le Chalet de la Forêt in Ukkel.

Favoriete plek

Thuis en onze tuin. In een musea (bv. Centre Pompidou) kunnen wij soms een uur voor een bepaald schilderij (David Hockney) zitten en genieten. Na de feestdagen gaan wij meestal naar Friesland en daar komen wij ook tot rust. Groningen is een hele leuke stad!

Zonde

Danny : Ik ben verslaafd aan zuurkes 🙂

Elisabeth : Ik ben vrij van zonden 🙂

Bucketlist

Danny : Ik haat een bucketlist. Wij zijn tevreden met wat wij hebben. Veel mensen vergeten te genieten van wat ze al hebben.

Elisabeth : Yoga zou ik nog graag doen, Ikebana (Japanse kunst van bloemstukken maken) en klei bakken.

Wat deed je voordien?

Danny : Ik heb altijd in de horeca gewerkt. Ik was bijna bij General Motors beland maar had dan besloten om eerst een opleiding te volgen in de Yachtclub Vlaams Hoofd Antwerpen bij Vlaamse keukenmeesters. Nadien heb ik samen met een collega een restaurant uitgebaat in Antwerpen(De Schutter). Nadien heb ik een zaak overgenomen (de Markgrave) van een kennis. Meer een zakenrestaurant en dat liep enorm goed. En Elisabeth is toen ook gestopt met haar job en heeft dan meegeholpen in de zaak.

Hoe ben je hier ingerold?

Nadien hebben we Markgrave verkocht en zijn we gedurende 2 jaar over het weer gevlogen naar Florida om daar iets op te starten maar door de crisis in 2007-2008 hebben we alles moeten afblazen. Daardoor hebben we dit pand gekocht in Sint-Amands.

CONTACT

N17 Provincialeweg 99
2890 Sint-Amands (Lippelo)

website

>> Bekijk op de kaart

The Dining room op Facebook

INFO

 

Openingsuren

LUNCH: 12u – 14u
woe – do – vr – zon

DINNER 18u – 21u
woe – do – vr – zat – zon

Maandag & Dinsdag gesloten, uitzonderlijk voor groepen vanaf 8 personen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here