Wijnhandel Arnim Wines wou ik zeker op mijn blog door de mooie herinneringen aan het prachtig land Zuid-Afrika . Voor ik afreisde naar dit land had ik via Koen vernomen welke wijndomeinen ik moest bezoeken en zo ben ik ook terechtgekomen bij Haute-Cabriere en Tokara waar Koen veel ervaring heeft opgedaan.

Arnim Wines is het bedrijf van Koen De Ridder en Zoë von Arnim.
Zoë is geboren in Stellebosch (Zuid-Afrika) op het toen prestigieuze Boschendael en is opgegroeid met de wijn als dochter van Achim von Arnim (eigenaar Haute Cabriere, ex keldermeester van Boschendael, mede stichter van ‘The Cape Winemakers Guild’ en icoon van de Kaapse wijnindustrie)

img_4026-1

Bij Haute Cabriere hebben we ook een koele rode wijn geproefd. Sindsdien drinken we ook af en toe eens rood . De fles op de afbeelding is dus de frisse rode wijn Haute Carrière unwooded Pinot Noir.  Je proeft rijpe bessen en cranberry smaken. De Unwooded is gemaakt van 100% Pinot Noir. Hij is erg lekker bij pasta, salades, lamsvlees en eend. De Pinot Noir druif heeft kleine vruchten met een dunne schil. Dat zorgt voor een robijnrode wijn zonder sterke tannines. Je zou de Pinot Noir een ‘witte rode wijn’ kunnen noemen, zo zacht is hij. De wijnmaker zegt zelf dat dit een ideale wijn is als je normaalgesproken meer van witte wijn houdt, en toch een keer rode wijn wil gaan ontdekken.

 img_4023-1

En als aperitief vroeg ik aan Koen een rosé maar hij gaf mij in de plaats een Pierre Jourdan licht parelend rosé-achtige wijn, dit was tevens een schot in de roos. Tranquille is een zachte, elegante wijn zonder bruisende bubbels die Pierre Jourdan beroemd heeft gemaakt. Het geurige boeket introduceert een wijn met fijn fruit en een droge afdronk. Tranquille heeft een uitgebreide nasmaak, waardoor de wijnliefhebber de kans krijgt na te denken en te genieten van de wijn, terwijl de smaken blijven hangen in de mond

STEEKKAART ARNIM WINES

Zoë en Koen

Hobby

Koken is zeker één van mijn hobby’s, pizza’s maken, zuurdesembrood bakken en sporten waaronder amateurvoetbal, tennis, snowboarden en surfen.

Cultuurtip of reistip

Altijd op bezoek bij mensen die ik ken en met een doel. Gelijk waar in de wereld, dat kan bij een wijnboer zijn en cultuur en eten komt er dan bij. Ik ga dit jaar naar Mainz bij een nonkel. Een producent van Riesling wijnen en ik zoek mij daar een hotel en koop dan een paar lekkere wijnen.

Lievelingseten of restaurant

Brood is mijn lievelingseten. Ik ben ook fan geweest van Etienne Bonthuys. Die heeft nog voor Koning Boudewijn gekookt, heeft nog een restaurant gehad in Gent. Ik heb van hem veel geleerd. Is ook nog chef geweest in een paar restaurants in Zuid-Afrika. Nu heeft hij nog een catering zaak. Voor de moment is Sail&Anchor in Berchem mijn lievelingsrestaurant. ik mag natuurlijk ons eigen restaurant Haute-Cabriere in Franschoek (Zuid-Afrika) niet vergeten.

Favoriete plek

Gewoon thuis..en Kaapstad

Zonde

Wijn en chocolade na het eten, zeker gene zoete wijn, gewone rode wijn.

Bucketlist

Wijnbar open doen met mijn eigen visie met mijn eigen brood en pizza bakken. Dit zou ik het liefst doen in Kaapstad.

Favoriet citaat

“Sun – Soil – Vine – Man”

Dit zijn de 4 elementen die de wijn bepalen. Als één van die 4 niet ok is dan heb je geen goeie wijn. Zon, bodem, wijnstok en de man. Dus de man moet werken met de 3 elementen die hij krijgt van de natuur.

Wat deed je voordien?

Voetballen (2de en 3de klasse) en nog bij Topsport gewerkt in Lebbeke.

Hoe ben je hier ingerold?

Door de liefde. Eerst de liefde voor een vrouw, dan de liefde voor een land en dan de levensstijl. Ik heb Zoë leren kennen hier in België. Zij was hier tijdens een “gap year”. Een jaar tussenuit na de humaniora en zo is zij hier beland in Sint-Gillis.

Herfstdegustatie Arnim Wines Lebbeke 2019

Zuid-Afrika

CONTACT

 

Magazijn – Koen De Ridder
Lange wevertstraat 25C
9280 Lebbeke

+32 496 83 87 33
info@arnimwines.be
website

>> Bekijk op de kaart

Arnim Wines op Facebook

INFO

 

ONS MAGAZIJN IS OPEN EN VRIJ TOEGANKELIJK

VRIJDAG 15.00-19.00u

ZATERDAG 10.00-12.00u

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here