Nu meer en meer Belgen in hun eigen woning werken, zijn ze aangewezen op het aanwezige meubilair. De doorsnee woning verschilt danig van een kantoorruimte. Daarom is het van belang om even stil te staan bij de inrichting van de beeldschermwerkplek. We kwamen dus ook tot de vaststelling dat ons meubilair niet meer conform was om regelmatig thuis te werken.
Na consultatie bij een kinesist gaf hij de raad langs te gaan bij Livwell SpinaliS in Londerzeel.
Hilde Cools (eigenaar Livwell) was 26 jaar de eigenares van Top Office Shop in Londerzeel. Van daaruit verdeelde ze al 13 jaar het merk SpinaliS.
Samen met Hans merkten ze dat SpinaliS als enige ergonomische bureaustoel effectief het verschil maakt.
In de plaats van geradbraakt naar huis te gaan, oefen je met deze stoelen je rug- en buikspieren en doe je eigenlijk een hele dag aan fitness.
Hans De keersmaecker en Hilde Cools beseften al snel dat ergonomisch kantoormateriaal dé toekomst is om gezond lang aan de slag te kunnen blijven.
Via Livwell breidde Hans en Hilde het gamma de afgelopen 13 jaar uit, waardoor ze sinds kort verhuist zijn naar een groter pand in de Meerstraat.
Dankzij deze ervaring in gezond werken en de samenwerking met artsen, kinesisten en ergonomen kunnen ze de klanten een oplossing op maat voorstellen.
Bij Hilde en Hans kan je dus op afspraak alle mogelijke stoelen en bureaus komen uittesten. Geef hun een seintje en ga eens langs om te proeven van hun persoonlijke aanpak.
Wij hebben niet alléén nieuwe bureaustoelen gekocht maar ook een tafel en een laptophouder.
Als je aan het bureel werkt en je kijkt naar je scherm dan dient je ooghoogte gelijk te zijn aan de bovenkant van je scherm. Het zijn o.a. dergelijke tips & tricks die Hans en Hilde ons op een duidelijke en aangename manier hebben bijgebracht.
Het principe is eenvoudig: probeer zo goed mogelijk de ergonomische basisregels rond het inrichten van een kantoorwerkplek te benaderen! Daar heeft Livwell SpinaliS ons enorm mee geholpen.

Actieve zithouding

Passieve zithouding

Actieve zithouding

Passieve zithouding

STEEKKAART Spinalis

Hans en Hilde

Hobby

Hans en Hilde : als ontspanning doen we aan boogschieten in onze tuin. Wij hadden vroeger ontzettend weinig tijd voor een hobby want alle uren brachten we door in de winkel. Daarom zochten we een hobby die we thuis samen konden uitoefenen en dat is boogschieten geworden. Wandelen in onze streek doen we ook graag. Wij hebben geen last gehad van de corona periode want we blijven ook graag in ons kot. Veel mensen hebben door de coronacrisis nu pas de mogelijkheden ontdekt van hun eigen huis en tuin.

Cultuurtip of reistip

We houden niet zo van grote reizen. We bezoeken wel graag de streek rond Ieper. We houden van de sfeer in die regio. De stad Antwerpen vinden we ook heel leuk en zijn tevens lid van de vrienden het olympisch stadium (VOS). Wij zijn supporters van Beerschot. Zij organiseren zo een viertal evenementen per jaar en zo hebben we de stad Antwerpen leren kennen zoals de haven, kerken, het havenhuis etc…

Lievelingseten of restaurant

Wij zijn zot van kreeft!

restaurants : den Bourgondier in Wilrijk, Brasserie Zeezicht in Willebroek, de peerdestal in Antwerpen, ’t Notenhof in Londerzeel

Favoriete plek

Onze tuin! Naargelang de sfeer kunnen we op verschillende plaatsen genieten. Ons huis is onze vakantiewoning…

Zonde

Hans : chocolade met een glas Duvel

Hilde : ook chocolade maar met een Cornet biertje.

Bucketlist

Dat we mogen oud worden en vooral gezond blijven. De tuin blijven onderhouden en aanpassen zal steeds op onze bucketlist staan!

Favoriet citaat

Wacht niet op het perfecte moment …pak het moment en maak het perfect!

Ik beweeg / ik ontmoet / ik voel me goed

Wat deed je voordien?

We hebben 26 jaar Top Office Shop open gehouden in Londerzeel. Twee bloeiende zaken leiden werd wat teveel.

De kinderen hadden geen interesse om de zaak over te nemen dus hebben we besloten ons te richten op bureaustoelen en hebben we een ander pand gezocht. Dagelijks krijgen we vragen van klanten waarom we gestopt zijn met Top Office Shop. Het is fijn om te horen maar we moesten ook eens aan onze toekomst denken.

Hoe ben je hier ingerold?

Vroeger verdeelde we al de klassieke alom gekende passieve bureaustoelen maar dat waren de gewone stoelen. Ergonomisch zal dat niet helpen maar ze waren wel comfortabel. Door problemen met de rug van Hans hebben we dan per toeval de juiste bureaustoel gevonden namelijk de actieve SpinaliS stoel. We waren dan ook vlug overtuigd dat dit een succes kon worden om het merk Spinalis te verdelen en mensen te helpen met ergonomische bureaustoelen. Vanaf 2006 zijn we dus exclusieve verdeler van het merk SpinaliS. Uit ervaringen blijkt dat een ergonomische balansstoel van SpinaliS rugklachten voorkomt, verhelpt of vermindert!

Bureaustoelen SpinaliS / O’lala zitkrukken / zitballen/ Zit-sta tafels

Hieronder laat ik het woord aan experten Hans en Hilde!

Actief zitten – ergonomische bureaustoelen SpinaliS

Hans en Hilde zijn, zoals jullie hebben kunnen lezen in de voorstelling, vooral bezig om mensen een oplossing te bieden voor hun rugpijn, hun nekpijn, … ttz voor hun ergonomische problemen tijdens het werk.
In die oplossingen spelen de SpinaliS-stoelen een heel belangrijke rol, want de stoel speelt de belangrijkste rol in de ergonomie, de tafel komt op de tweede plaats en als derde zijn zeker de accessoires op de tafel ook van belang.

Hilde en Hans leren hun klanten opnieuw gezond zitten.  Bekkenkanteling en bewegend zitten zal opnieuw aangeleerd worden. Het is namelijk door je spieren te blijven gebruiken en door mooi recht te zitten dat je tot een ergonomische houding komt.  De SpinaliS-stoelen zijn hiervoor de meest aangewezen actieve ergonomische bureaustoelen om 8 u per dag gezond en comfortabel te zitten.

Welke stoel?

Om de mensen te helpen hebben Hans en Hilde een tool ontwikkeld om de juiste stoel te kiezen.
Dit kan heel eenvoudig door even op de knop “doe de rugtest” te klikken en aan de hand van een paar vraagjes kom je uit bij het model dat geschikt is voor jou.
Gezien we je eerlijk en correct willen antwoorden, kan het in uitzonderlijke gevallen zijn dat er geen oplossing uit de antwoorden blijkt.  Dan is het aangewezen dat je even langskomt, we helpen je met veel plezier en enthousiasme om je ergonomisch probleem op te lossen.

Natuurlijk hoef je dit niet altijd zelf te doen.  Iedereen kan ook langskomen voor een persoonlijke uitleg. Hilde en Hans werken op afspraak om iedereen voldoende tijd te kunnen geven om te testen.
Maak je afspraak gerust op 03/866 25 75 en je krijgt Hilde aan de lijn om af te spreken.

Hieronder krijg je een aantal foto’s van onze stoelen.

 

O’lala krukjes 

De O’lala krukjes zijn een perfecte aanvulling op de SpinaliS-stoelen.  Ze zijn eveneens dynamisch en activeren eveneens je spierkorset.
Ze blijven echter krukjes en zijn geen bureaustoel. 
Daarom raden we deze aan om bijvoorbeeld 2 à 3 uur per dag te gebruiken en niet 8 uur zoals bij de SpinaliS-stoelen.
De O’lala-krukjes zijn mooi en in verschillende kleuren te verkrijgen,  ideaal als keukenkrukje of als bijzetkrukje in de living te gebruiken.  Zelfs als vergaderstoeltje zijn ze perfect.

Op de O’lala-krukjes blijft je rug eveneens recht en voel je geen druk.  Ze zitten heel comfortabel en volgen al je bewegingen.  Het lijkt als zitten op de bal, maar dan veel comfortabeler. Je kan de hoogte aanpassen zoals bij een bureaustoel en je kan 360° ronddraaien.

Hieronder vind je ook een aantal foto’s.

Zitballen

Iedereen kent ze wel, maar bij Hans en Hilde vindt je hele mooie zitballen.
Ze verdelen de zitballen van BLOON.
Opnieuw, op de zitbal zit je recht en zonder druk.  Het is een mogelijke derde oplossing voor gezond zitten, maar beperkter in tijd omdat ze enkel actief zijn en geen rugleuning hebben.
Hans en Hilde raden deze aan voor een gebruik van maximaal 1 à 2 uur per dag.  De zitballen lenen zich eigenlijk meer als oefen-instrument om je spierkorset te versterken of te onderhouden.
Ze geven tips & trics voor een juist gebruik van de ergonomische zitballen.

Hieronder vindt je ook een aantal foto’s.

Keuze Xavier à la carte : Bureaustoel SpinaliS Apollo Renna/ regelbare tafelblad zit-sta blad / Opus 2 style monitorstandaard/ O’lala zitkruk

Zit/sta-tafels

Over de zit/sta-tafels worden veel fouten verteld.  Heel veel bedrijven vinden een zit/sta-tafel belangrijker dan een goede actieve ergonomische stoel. Dat is helemaal fout.  Op de tafel leun je enkel met je ellebogen.  Je zit toch niet op de tafel!!!  Op de bureaustoel daarentegen zit je met heel je lichaam.  Het is dus toch volledig duidelijk dat de stoel belangrijker is.
De tafel is dus de 2e ergonomie achter de stoel, maar niettegenstaande toch nog heel belangrijk om ook de tafel ergonomisch juist af te regelen.

Hoe?

Door verschillende zithoudingen aan de tafel kan soms een andere hoogte-afregeling van de tafel nodig zijn.
Maar in alle gevallen geldt wel 1 en dezelfde regel.  De hoogte-instelling moet eenvoudig en snel kunnen gebeuren, want anders zal de gebruiker het niet doen.
Hier komen de zit/sta-tafels dan van toepassing.
Met een eenvoudige knop kun je de tafel op en neer bewegen tot de gewenste ideale ergonomische hoogte voor jou als gebruiker, zowel zittend als staand.

Hans en Hilde hebben zich naast de SpinaliS-stoelen ook gespecialiseerd in deze zit/sta-tafels.
Zij kunnen je alles laten testen naargelang de ruimte- en budgetmogelijkheden.
Zo kun je in de showroom 1-poots tafels, 2-poots tafels, 3-poots tafels en 4-poots tafels bekijken en testen.

Voor de verschillende zithoudingen die we hierboven even aanhaalden, raden wij aan om onze showroom en testruimte te bezoeken.  Je kan hiervoor opnieuw een afspraak maken met Hilde op 03/866 25 75.

Hierbij zie je een verstelbare tafel op 1 poot bij Xavier à la carte.

CONTACT

alle dagen open:
van 10u tot 12u30 – 13u30u tot 18u30
Vrijdag 10 – 12u30 en 13u30 – 20u
zondag en maandag gesloten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in