Het begon bij de tweelingbroers Nicolas en Philippe Ledegen. (2/7/65) Als kleuters verbaasden ze de familie met hun creatieve uitvindingen, tekeningen en ontwerpen. Hun vroege gevoel voor fijnzinnige kleuren en samenstellingen was opvallend en het lag in de lijn van de verwachtingen dat ze hun toekomst in de kunst- of ambachtswereld zouden opbouwen.

Na de klassieke schoolse basisopleiding kwamen ze via via in contact met Mevrouw Schwennicke van de firma Delvaux die hun onmiddellijk de kans gaf om een driejaarlijkse technische opleiding te volgen in een gespecialiseerde maroquinerieschool. Ze begonnen aan deze opleiding in 1983, met veel moed maar ook met vrees, vanwege de strenge discipline. Van de 30 leerlingen bleven er op het einde van deze specialisatie slechts een vijftal over.

De broers Ledegen namen ook deel aan internationale wedstrijden voor jonge ontwerpers, zoals de prestigieuze Foire de la Maroquinerie die de steun kreeg van het wereldbefaamde Hermes. Daar ontvingen ze de 2de en 3de prijs voor ‘jeunes créateurs d’Europe’ met het beste ontwerp ‘handtas voor het jaar 2000’.

De zin om op eigen benen te staan zat er al vroeg in en toen ze in de Dendermondse binnenstad een klein maar geschikt pand kochten, kon het echte werk beginnen. In 1999 opent de zaak in Dendermonde, en in 2002 werd ook de eerste stap gezet in Japan waar ‘Les Jumeaux Japon’ gesticht werd. De strategie is duidelijk: stijl, klasse, kwaliteit en persoonlijke service. Vier elementen waar Jumeaux het succes en het vertrouwen van de klanten mee wint.Inderdaad, de huiden die gebruikt worden zijn afkomstig van de beste looierijen in Europa. Bij Jumeaux gebruiken ze geselecteerde vaarzen (waarvan de huiden niet beschadigd zijn) en wordt er enkel uit de volle nerf van de huiden gesneden en niet uit de minderwaardige flanken van de vellen die onregelmatiger en dunner zijn. Kortom, een werk dat veel inzicht en aandacht vereist. Dit leder is sterk, kleurvast en sensueel bij aanraking.
Werkelijk een genot dat men bij ieder gebruik van de handtas weer als een speciaal gevoel ervaart. Na jaren gebruik krijgt dit leder een patine die het echter nog meer karakter geeft en het is juist deze patine die het onderscheidt van de goedkopere ledersoorten. Waarom geen kunststof of geplastificeerde materialen? Het antwoord is eenvoudig: het ambacht van de marokijnbewerking heeft zijn traditie waarin uitsluitend met de beste materialen wordt gewerkt. Misschien is er wel een spreekwoord dat zegt: ‘meester-marokijnbewerker, blijf bij uw leest’ want er bestaat geen ‘meester-plasticbewerker’.

Het maken van iedere handtas gebeurt volledig ambachtelijk.

  • het snijden van de patronen
  • het schalmen (splitsen van het leder op de gewenste dikte)
  • het branden van de randen en het afwerken met speciale inkt
  • het uiteindelijke monteren
  • het stikwerk
  • en last but not least de kwaliteitscontrole en het inbrengen van gepersonaliseerde initialen.

De zorg en de kwaliteit van het ambachtelijk vervaardigen kan slechts tot uiting komen in natuurlijke materialen die zich laten plooien en vormen door de meester-marokijnbewerker. Met kunststof krijgt men nooit hetzelfde resultaat en zeker niet hetzelfde gevoel.

Op zaterdag 15 en Zondag 16 december telkens van 14u tot 20u vieren handtassen Jumeaux hun 20 jarig bestaan en dit zal plaats vinden in de Jumelage zaal in het Stadhuis van Dendermonde

STEEKKAART JUMEAUX

Nicolas en Philippe Ledegen

Hobby

Nicolas :  Zeilen doe ik heel graag met mijn vriendin, de kinderen, vrienden en zelfs solo. Oldtimer auto’s is ook een passie van mij. Ik neem ook elk jaar deel aan de Seventies Cycle Run. Deze Gentse vereniging van oude motoren van de jaren 70 is echt ontspanning voor mij en we kleden ons ook zoals de jaren 70. Super leuk om doen.

Philippe : Ik heb ook een Oldtimer en varen doe ik ook maar niet met een zeilboot. Ik hou meer van snelheid :-).

Cultuurtip of reistip

Nicolas : Mijn zeilreizen blijven mij het meeste bij. ‘Back to nature’ mag het voor mij zijn. Ik moet mijn plan kunnen trekken en redelijk minimalistisch.

Philippe : De laatste 2 jaar ben ik naar Griekenland geweest (binnenland). Volgend jaar zijn we klaar voor iets anders.

Lievelingseten of restaurant

Nicolas en Philippe : Liever een goeie Brasserie voor ons. De beleving en de service vinden we ook heel belangrijk.

Bovenaan in Café de Veerman in Sint-Amands heb je een prachtig zicht over de Schelde.

Freek is een topper in Dendermonde.

In Zeeland kan je ook lekker eten namelijk in het Wapen van Willemstad. Die mensen weten hoe ze een restaurant moeten runnen.

Favoriete plek

Nicolas en Philippe : op onze boot! Langs de Schelde varen is heel ontspannend.

Zonde

Nicolas en Philippe : Chocolade . Wij zijn echte bourgondiërs en genieten volop. Gewoon samen zijn met de familie is top.

Bucketlist

Nicolas : Ik zou graag een wereldreis maken en dat hoeft niet noodzakelijk met een boot. Zoals Zuid-Amerika of het Oosten trekt mij zeker aan. Geen strandvakanties voor ons.

Philippe : Voor mij ook een wereldreis maar zonder iets vooraf te boeken met de camper op ontdekking.

Favoriet citaat

Nicolas en Philippe : Wij zijn echte positivo’s dus ‘always look on the bright side of life’

Wat deed je voordien?

Nicolas en Philippe : Wij hebben onze stiel geleerd bij Delvaux gedurende 16 jaar met  inbegrepen een periode in onderaanneming gewerkt voor hun.

Hoe ben je hier ingerold?

Nicolas en Phillipe : Na 16 jaar was het tijd voor een eigen merk namelijk ‘Jumeaux’. Wij werken enorm graag met ons handen. We wouden iets kunstig doen , iets creëren, uitvinden, dat is onze passie.

Het pand waar we nu zitten was vroeger een tabakswinkel gecombineerd met fruit. Alles is origineel gebleven en we voelen ons hier fantastisch.

HEREN

ACCESSOIRES

CONTACT

Adres

Bogaerdstraat 1, 9200 Dendermonde

Telefoon

+32(0)52 21 03 07

INFO

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here