Met de wandelroute in Bornem – Hingene kom je langs twee prachtige gebouwen: het Kasteel d’Ursel van Hingene en het Paviljoen De Notelaer. Dit laatste is opengesteld voor bezoekers. Je wandelt door bossen, langs de Schelde en weilanden. Zowat een derde van de wandeling komt door een ‘stiltegebied’. Een plek waar je normaal geen auto’s hoort en alleen bent met de geluiden van de natuur. Onderweg kom je nog langs drie standbeelden. Achter elk van deze beelden schuilt een verhaal … Kortom, een zeer afwisselende wandeling in de natuur.

Wat je zeker niet mag missen is de de Notelaer en Kasteel d’Ursel.

Het 200 jaar oude gebouw de Notelaer is het voormalige zomerpaviljoen van de familie d’Ursel.
Sinds 1984 heeft Toerisme Vlaanderen hier een Scheldecentrum ge-
ïnstalleerd.
Op het Notelaersdomein bevindt zich het Scheldemuseum, het bosleerpad en een literair dijkpad.
De vzw De Notelaer biedt tal van arrangementen aan in en om de Schelde en het Scheldelandschap.
Iedereen kan gebruik maken van de fietsenverhuurdienst, van het gezellig tuinterras, de cafetaria en de kiosktent om te genieten van de gastronomische delicatesse “Notelaereta”

Het kasteel d’Ursel was eeuwenlang het buitenverblijf van de adellijke familie d’Ursel. Sinds 1994 is het gebouw eigendom van de provincie Antwerpen en heeft het een culturele bestemming.

Individuele bezoekers kunnen in het kasteel terecht tijdens de vele activiteiten. Je kan ook een groepsbezoek onder leiding van een gids reserveren of langskomen met je klas voor een ontdekkingstocht en een atelier. Via de monumentale poorten betreed je een oase van rust. Je kan er picknicken met zicht op het kasteel of de kinderen kunnen spelen op de uitgestrekte grasvelden.  Wandelpaden leiden je langs waterpartijen en door oude dreven en met wat geluk zie je onderweg een eekhoorn, een roofvogel of een ree.

Bij deze bedank ik Gerrit Roskam van VZW De Notelaer voor het opsturen van foto’s

INTERESSANTE LINKS

DE NOTELAER

KASTEEL d’URSEL(foto’s:‘Copyright: kasteel d’Ursel’)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in