Het Buggenhoutbos is een 190 hectare groot gemengd loofbos in de gemeente Buggenhout. Het ligt vlakbij het punt waar de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen elkaar raken. Imposante wintereiken en beuken domineren dit bos. Deze wandeling start aan de boskapel in de Kasteelstraat (Buggenhout) tegenover de parking van het Agentschap voor Natuur en Bos. Volg eerst de wandelbordjes met paarse ruiten, vervolgens de rode vierkantjes.

In de 12e eeuw maakte het Buggenhoutbos deel uit van een gigantisch woud genaamd ‘Beuckenhoudt’. De gemeente Buggenhout heeft aan dit woud haar naam te danken. Beuken overheersten vroeger dit bos maar die hebben ondertussen plaats moeten ruimen voor de wintereik. Nergens in Vlaanderen vind je meer wintereiken dan hier. In 2013 wordt het bos met maar liefst 10 hectare uitgebreid. De Hollebeek meandert door de vallei van het bos. Hier kan je misschien een glimp opvangen van de zeldzame vuursalamander. Buggenhoutbos is de meest noordelijke streek van België waar deze salamander voorkomt. Voor een leuke wandelweg in het bos kan je op deze link klikken http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/546007/wandelroute/buggenhoutbos-wandeling-7-0-km

Bron tekst Agentschap Natuur en bos

Je kan er wandelen, fietsen of sporten onder een bladerdak van indrukwekkende eikenbomen. Het is de perfecte bestemming voor ontspanning en sport, voor groot en klein. Wij hebben hier al een paar keer zalig gaan joggen,echt een leuke plek.

INTERESSANTE LINKS

Leuk adresje om iets te drinken en te eten.

OP ONZE WEBSITE

Golf Krokkebaas

Hieronder vind je mooie foto’s van de Heer Achiel Triempont.

facebook Achiel Triempont

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here