Welkom in de Vlaamse Ardennen

Xavier à la carte is super enthousiast jullie deze mooie B&B Sett in Horebeke voor te stellen. B&B Sett is gelegen in het midden van de Vlaamse Ardennen.

De  groene Zwalmstreek staat vooral gekend voor zijn vele fiets- en wandelroutes. Ook cultuurliefhebbers vinden hun gading. Voor fervente shoppers zijn er tal van hippe shopadressen in het nabijgelegen Oudenaarde.

Het unieke aan Sett is de combinatie van kunnen slapen in een prachtig landhuis en enorm culinair verwend te worden. Met een beetje geluk kan je tijdens het diner de kookkunsten van de chef volgen. Je kan immers aan de prachtige grote eiken tafel in de keuken dineren. De B&B wordt uitgebaat door 2 charmante koppels die een opleiding gekregen hebben in de beste restaurants zoals Hof van Cleve en Karmeliet. (lees meer over de uitbaters in de steekkaart)

Toen de ouders van de broers Mathijs en Thomas gestopt zijn met hun restaurant Hof ter Eycken in Ninove staken ze de koppen bij elkaar en waren ze het vrij vlug eens om zelf een zaak op te starten.  Het contact met de klanten en ze verwennen is iets wat hun nauw aan het hart ligt.

De kamers zijn heel knap en smaakvol ingericht en dit met de nodige van elkaar waardoor er geen geluidsoverlast is. Een van de 4 kamers heeft ook een heel mooi terras.

Het majestueuze landhuis werd destijds gebouwd door wielrenner en flandrien Peter Van Petegem. Je zal tijdens je verblijf hier en daar elementen terugvinden van zijn overwinningen

Wacht niet te lang om te boeken want de reservaties stromen binnen. TOP!

Steekkaart SETT

Nathalie, Thomas, Oshine en Mathijs

CHECK BIJ EIGENAAR

  Hobby

  Thomas : Ik werk heel graag in de tuin, als ik maar buiten kan gaan. Ik kan enorm genieten van een krant te lezen.

  Nathalie : Ik speel heel graag tennis. Heb vroeger competitie gespeeld maar door te werken in de horeca is er natuurlijk niet veel tijd over. Ik ben fan van Netflix en pik regelmatig een serie mee om de avond mooi af te sluiten en liefst met een goed glas.

  Oshine : Momenteel niet veel tijd natuurlijk maar paardrijden doe ik heel graag en nu ga ik regelmatig fitnessen.

  Mathijs : Veel vrije tijd hebben we momenteel niet want we werken beiden nog bij restaurant Castor tot eind december en op onze vrije dag zondags helpen we soms ook nog in het restaurant Pietje Pek van de ouders van Oshine. Op de vrije maandagen doen we meestal familiebezoeken.

  Cultuurtip of reistip

  Nathalie en Thomas : Zuid-Frankrijk en Italië. Super adres is Le Couvent des Mimimes in de streek van de Luberon. Thomas kreeg daar een fantastisch gerecht voorgeschoteld waar hij heel emotioneel van werd. Thomas en Mathijs hebben ook een driedaagse gedaan bij école Alain Ducasse die ze nooit zullen vergeten.

  Oshine en Mathijs : een weekje met de boot weg is voor ons top. En onderweg af en toe stoppen voor lekker te gaan eten. We moeten Oshine nog overtuigen om mee te gaan skiën :-).

   

  Lievelingseten of restaurant

  Thomas : Ik eet alles graag! Goed lekker stukje vlees met verse bearnaise saus en als voorgerecht ga ik meestal voor de garnaalkroketten. Favoriete restaurants zijn Quique Dacosta in Denia (Spanje) en El Cellar de Can Roca in Girona.

  Nathalie : Foie gras of ris de veau en restaurant Boury hoort bij mijn favorieten.

  Oshine : Ik ga heel graag naar restaurant Bachtekerke te Bachte. ik kan niet weerstaan aan een lekkere ris de veau.

  Mathijs : Ik kies voor restaurant Bartholomeus te Knokke-heist. Geef mij maar een lekkere patrijs!

  Favoriete plek

  Nathalie : Ik kom tot rust in de Ardennen. En als het sneeuwt dan is het helemaal top.

  Thomas : Wandelen door de sneeuw. Ischgl is onze favoriete bestemming voor te skiën.

  Oshine en Mathijs : Samenzijn met vrienden of familie geeft ons een ontspannen gevoel.

  Zonde

  Nathalie en Thomas : Chocolade, chips en nootjes. Die zakjes zijn op voor je het weet!

  Mathijs : Ik ben fan van frieten.

  Oshine : Ik hou niet van zoetigheden maar ik kan moeilijk weerstaan aan een mooi paar schoenen.

  Bucketlist

  Nathalie : Een gezin stichten staat op mijn lijstje. Graag ook eens het continent Afrika bezoeken en een safari boeken.

  Thomas : Een weekje Londen of Parijs boeken met mijn broer of vrienden.

  Oshine : Ik zou graag ons ouderlijk huis kopen.

  Mathijs : Graag Azië verkennen en zeker de lokale keukens ontdekken.

  Favoriet citaat

  Genieten van elke dag! Niet alléén hard werken maar ook tijd maken voor je vrienden is belangrijk voor ons…

  Wat deed je voordien?

  Thomas : Bistrot van Karmeliet gewerkt, 2 shiften dat was keihard werken 110 couverts op 1 avond. Maar dat hou je niet lang vol en dan ben ik naar restaurant Sans Cravate gegaan. Vandaar dan naar Hof Ter Eycken gegaan om samen met mijn ouders te werken. Dit heb ik dan gedaan gedurende 9 jaar.

  Nathalie : Direct na de school begonnen bij Hof Ter Eycken. Daar is dan de vonk overgeslagen met Thomas 🙂

  Mathijs : Eerste stage was bij Auberge du Pecheur (Sint-Martens-Latem), dan ook nog aan de kust gewerkt, 5 jaar Hof van Cleve gedaan. Daarna ben ik verhuisd naar restaurant Castor (Beveren-Leie). Daar heb ik veel bijgeleerd over de foodcost.

  Oshine : Ik ben direct begonnen in de zaal bij Hof van Cleve. Zo heb ik ook Mathijs daar leren kennen. We zijn nu 5 jaar samen.

  Hoe ben je hier ingerold?

  Dit pand hebben we ontdekt door de moeder van Thomas. Zij heeft aangedrongen om eens een bezoek te brengen aan deze voormalige B&B van Peter Van Petegem. We zagen direct veel mogelijkheden met dit pand en later is het ook de bedoeling om een restaurant aan te koppelen.

  Sfeerbeelden

  CONTACT

   

  SETT

  Meersestraat 16
  Horebeke

  >> Bekijk op de kaart

  INFO

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in