Welkom in Sint-Amands aan de Schelde!

Xavier à la carte is oprecht blij dat het deze prachtige vakantiewoning kan aanbieden op zijn blog. Het interview met eigenares Ann De Block was een uiterst aangename ervaring en zij mag terecht heel fier zijn op haar prachtige vakantiewoning. Wij zelf kiezen persoonlijk bijzonder graag voor een vakantiewoning of B&B. Deze woning heeft echt een uitzonderlijk mooie ligging. Ongetwijfeld een topadres om even zorgeloos te kunnen genieten.

In die brede bocht van de Schelde ligt vakantiewoning BonO. De naam is een eerbetoon aan de overleden Labrador van eigenares Ann De Block. Het pand werd recent gerenoveerd in 2019 en omvat 140 vierkante meter aan bewoonbare oppervlakte. De woning beschikt over 1 volwaardige slaapkamer met de mogelijkheid om uit te breiden naar een kamer voor 4 personen. Voor fietsen en auto’s is er een garage beschikbaar zodat je vlot de omgeving kan gaan verkennen. De leefruimte met volledige uitgeruste keuken en salon geeft een panoramisch zicht op de Schelde. De ruime slaapkamer met nog eens een extra salon bevindt zich op het eerste verdiep. De woning beschikt ook over televisie, maar door de unieke ligging en het zicht zal je daar ongetwijfeld geen nood aan hebben!

Deze vrijstaande vakantiewoning ligt in een oase van rust, stilte en natuur. Het is daarnaast ook de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Onderweg passeer je schilderachtige plekjes zoals Mariekerke, Weert, Buitenland en het levendige centrum van Bornem. Op amper 100 meter van BonO zijn er bovendien veerdiensten die het hele jaar door voor een prima verbinding van de ene oever naar de andere zorgen. De veerboten worden in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap uitgebaat door zelfstandige veermannen die je met plezier naar de overzijde van de rivier varen, en dat het hele jaar door gratis.

Voor culinaire ontdekkingsreizigers wacht er op amper 50 meter wandelen van BonO een aangename verrassing: het overheerlijke restaurant Café d’O. Daar worden bezoekers van de Scheldebocht verwend door het personeel die bedreven zijn in het brengen van de klassieke keuken met een frisse en creatieve toets. Het zicht vanuit het restaurant is onvergetelijk en je voelt je direct in vakantiestemming. Een echte aanrader!

Foto’s zijn van fotograaf Bert Van Lent.

Steekkaart BonO

Ann De block en hond Bono

CHECK BIJ EIGENAAR

  Hobby

  Ann : Ik hou van avontuurlijke reizen, weliswaar begeleid maar waar je via plaatselijke gidsen op minder toeristische plaatsen kan komen en waar je zo de verborgen pareltjes kan ontdekken.

  Reizen is voor mij pure ontspanning om alles even achterwege te kunnen laten.

  Thuis vakantie nemen is geen optie.

  Cultuurtip of reistip

  Het continent Afrika draagt mijn voorkeur weg. Als je ooit de grote migratie hebt gezien tussen Tanzania en Kenia, ben je verknocht aan dit werelddeel. Dit is één van de mooiste natuurspektakels van Afrika.

  De dieren, de bevolking, het lekkere eten, de andere cultuur, de ongerepte natuur…

  Wij zijn echte Afrika lovers!

  Lievelingseten of restaurant

  Ik ben fan van de Japanse keuken. Ik hou van vis, vlees komt amper in huis. Mijn oudste dochter is veganiste en mijn jongste dochter is vegetariër. Het is absoluut geen opoffering om geen vlees te eten. Noem mij een flexitariër.

  Favoriete plek

  Ik ben graag thuis, maar gezien ik naast mijn kantoor woon, is het werk nooit ver af. Wanneer ik de deur van mijn kantoor dicht trek, kan ik de knop gemakkelijk omdraaien, maar toch : het “werk” blijft “latent aanwezig”

  Dus wil ik echt tot rust komen, ga ik graag even naar Tenerife uitblazen. Ik kom er van jongs af aan en ken er goed mijn weg. Het voelt daar aan als een tweede thuiskomen. Neem je ’s morgens het vliegtuig, dan zit je tegen de middag in de zon een aperitief te drinken. Op het eiland van de eeuwige lente, zijn de batterijen snel opgeladen.

  Zonde

  Ik heb een zwak voor pure chocolade.

  Bucketlist

  Een bucketlijst heb ik niet echt.

  Graag zou ik wel wat meer vrije tijd hebben om langere reizen te kunnen ondernemen. Nu ben ik als notaris gebonden aan termijnen en dien ik daar – evident – rekening mee te houden.

  Eens enkele maanden rondtrekken – zonder tijdslimiet – daar wil ik wel voor tekenen!

  Favoriet citaat

  Don’t grow up – it’s a trap.

  Wat deed je voordien?

  Ik bekijk de uitbating van dit vakantiehuisje louter als een hobby. Ik ben thans 23 jaar werkzaam als notaris in de gemeente Puurs­ Sint-Amands. Dit blijft mijn meer dan full-time job.

  Hoe ben je hier ingerold?

  Ik had vorig jaar de opportuniteit het vakantiehuisje te kopen. Het grenst aan het huis waar ik woon en ligt ook aan mijn notariaat. Ik kon deze kans niet laten schieten. Gezien ik geen echte bestemming voor het huis had, kwam ik op het idee er een vakantiehuisje van te maken. En zo geschiedde…

  Sfeerbeelden

  CONTACT

   

  BonO

  Kaai 32

  Sint-Amands

   

  >> Bekijk op de kaart

  INFO

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in